5 metreden küçükse vergi yok 5 den sonra vergiye tabi boy boy deyişiyor eskiden çok vergisi vardı millet yabancı bayraklı tekne alıp vergiden kaçıyordu şimdi devlet vergileri normale aldı vergi basit giderleri her sene bakımı var motorun ve teknenin misal 40ps 50 pa motorlu 5m bi kayık aldınız motor Heryıl bakıma ya gidecek yada siz götüreceksiniz onu sökmekde tekneden ayrı bir dert (ben avcılardan vuruyorum kumburgaza ordan limandan beni römorka alıp hop dükkana hemen motorun bakımını yapıyorlar (motor bakımı tıpki araba bakımı gibi bildiğiniz araba motoru yani yağ yağ filtresi benzin filtresi kuyruk yağı filan ) tak 300 400 alıyorlar motor bakımına teknenin altını temizleyip zımpara atıldıkdan sonra zehirliyi vurup kuruttukdan sonra denize kimisi 1 günde atar denize kayığı kimisi 2 gün sonra zehirli boyayla alakalı tabi hazır oraya gitmişken bir pasta cila filan derken seni römork la yükleyip 1000tl bilemedin 900tl ni alıp öpüp seneye görüşmek üzere hoşçakal diyorlar sonra sen basıp limana yerine gidiyorsun yer demişken hangi balıkçı barınağı acep marina 2 yılda kayığın parasını aldığı için balıkçı barınaklarına bağlıyoruz çok güzel yerler var yıllık 3000tl den 6000tl ye kadar ödetebiliyorlar benim teknem 9m olacak yaptırıyorum yeri hazır 5.500tl yıllık barınak artı su istersen elektirik istersen kullandığını ödüyorsun yani şöyle söyleyim yılda 9000tl 1000tl gideri olacak benim kinin ki oda heryer tanıdık tabi arıza extra filan allah göstermesin birşey oldu ayvayı yedin gel kardeşim al şu parayı kaçparaya yaparsın abi 1000tl gelsana 1200tl yap tamam abi şurdan iki bira al bende başlayım der alırsın yarın başlıyacak bi ararsın annesi hastanede çoçuk hasta arabayı vurmuş cart curt yaw kardeşim sigara paran Yok gel al şu parayı yap şunu tamam abi der bekle gelsin oooo bide geldi bekle yapsın ( herkez için demiyorum ) ama çoğu hatta %85 diyim ben bunlarla uğraşmamak için basıyordum kumburgaza 100tl benzin yakıyordum ordan dükkana ben dönüyorum geri 2 gün sonra gidip 1300 tl verip tekneyi aynı yerden denize indirip yak bi 100 daha ne oldu 1500 öpüldük ama kafa rahat denizde kaldın cart oldu curt oldu allah göstermesin 1 telefonda yanında adamlar böyle çalışanlarda var ama canlı canlı alıyolar

he tanıdıkdan sonra bir iki yıl sonra fiyat baya düşüyor ama abi şunu söyleyim yer olayını hallet kesinlikle ve kesinlikle limana bağla cart yerinde curt yerinde kaldımı tekne bi gelirsin ellerinde poşetler meyveler filan sonra la bizim tekne nerde der çookkk üzülürsün balıkçı barınağı yada marina yada ismarin= marinacının kızkardeşi

deyim anla vergisi filan birşey deyil he birde ehliyet işi var istbulda kullanacaksan ...ehliyet şart 9.9 dan ufak motorda deyil filan ama istda 9.9 motorla bir bakmışsın huriler beyaz bir ışık yürüyorsun allah göstermesin mezarın olmaz çok tanık oldum teknenin çöktüğüne suda ehliyet olayınıda sağlam yerler var gidiyorsun 1000$ veriyorsun seni birgün misafir edip ve o ara eğitim veriyorlar adamlar nerden biliyorlar sa sınavda çıkacak soruları

sana öğretiyorlar tamamıyla yasal daha önce sınavda çıkan sorular bak kardeşim internetten aynıları

tamam aynılarıda milyontane sınav olmuş siz içlerinden çıkacaklara çalıştırıyorsunuz ne ayak adam oda bizim işimiz diyor sende lan banane diyosun gösteriyorlar karşı binaya gidip ps karşısında sınava girip kazanıyorsun ha bizim recep var kazanamadı üstün bir zeka var çünkü test zaten sorular yani kazanamamak benimdediğim yerde mucize adamlarda öyle diyor ehliyeti de ya böyle yada şuraya git ordan oraya ordan öteye filan 4 yada 5 yere 250tl ye de hallediyorsun ama o zaman sarfında mermeri delmen gerekiyor birde yakıt olayı var bu işin benzinliyse sadece hafta sonları 25lt benzin alıyorsunuz cumartesi pazar 260tl gibi galiba benim depo bi tık daha küçük galiba birde bizim gibi şu balığı tutalım bunuda yapalım yav ver gazı ne gidiyor beee filan yani en iyi tekne arkadaşının teknesi deyip geçiyorum umarım yardımcı olmuştur