Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tekneden Av Için Takım Tavsiye Istiyorum.

ekrem20a

Yeni Üye
Adı
ekrem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle herkese selamlar
Ben kendime denizde sabit tekne üzerinde balık avı için bir takım oluşturmak istiyorum
kendime şöyle bir kamış ve olta alsam siz Ustalarıma fikirlerini sorsam olur mu? bütçem şuan için çok iyi değil zorlasam kendimi 400-500tl olur.
Lineaeffe Squıdy XL 160Cm 150g Tekne Kamışı 140tl (tekne tenteli olduğu için bu boy)
okuma revenger pro rvp 55 130-140tl (bu makina kafamı hep karıştırıyor)
ve sizden diğer malzemeler hakkında görüş istiyorum
misina, iğneler gibi Saygılar.
Her avınız Zevkli hareketli heyecanlı ve bol balıklı geçsin.

ekrem20a

Yeni Üye
Adı
ekrem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Birde bir şey sorayım denizde sabit tekne üzerinde 50-100 metre arasında yapılan balık avına ne nedir?
bir türlü anlayamadım cahillikten herhalde.
Saygılar Her avınız Zevkli hareketli heyecanlı ve bol balıklı geçsin

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Denizden ne çıkacağı öncelikle bölge ile ilgilidir.
Marmara'da en fazla patlakgöz mercan çıkarken Ege'de Çipura, Mercan,Fangri Mercan, Sinarit, Trança, Laos, Dülger, Orfoz, Iskataroz, Karagöz, Kalamar,Lüfer, Kofana, Levrek vs vs.. Çıkar da çıkar.

ekrem20a

Yeni Üye
Adı
ekrem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Çok sağolun ama sanırım konu başlığını yanlış açtım teknedeki seçmiş olduğum av takımı nasıldır öneriminiz demek istemiştim

soulflyy

Üye
Adı
Ozan Özdemir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hedef balık Ege'de Çipura, Mercan,Karagöz vs ise belirttiğiniz makine kamış işinizi görür, makineyi çok bilmiyorum ama kamışın benzeri bende var memnunum, geçenlerde 4-5 kişilik bir tekne ile hayatında ilk kez balık avına gelen bir grupla izmir foça tarafında ava gittik, 60 Tl lik çin malı makine ile gelen, 3.90 lık surf olta kalaması bozuk makine ile gelen, paslı sinek iğne tabir edilen ufacık iğneler, hazır 3 lü uygun fiyatlı bedenler, birinin de hiç makinesi yoktu 3000 lik spin makine verdim, Benim makine üzerindeki ipin fiyatı bile 400 tl nin üstünde, sasame, maruto iğneler vs vs, antenli mercan çeken, kiloluk kalamar çeken, peş peşe çupra çekenler, onlar çeken ben seyreden konumundaydım biraz ,demek istediğim bütçeniz yeterli değilse bütçenize uygun 60 tl lik makinede iş yapar, ömrü konforu belki az olur ama işinizi görür bir şekilde, mercan karagöz vs balıklar için mustad 1251c 3-4 numara iğne işinizi görür fiyatları uygun diye biliyorum, şahsen son zamanlarda Maruto 2498 model 14 numara iğne kullanıyorum Çipura, Mercan,Karagöz cinsi balıklarda iş yapıyor, gayette sağlam bir iğne. Takım yapmasını bilmiyorsanız ege için konuşuyorum ava giderken yol üstünde bir yemciden alacağınız 3-5 tl lik 3 lü hazır bedenlerde gayet iş yapıyor, hedef balık daha büyükse fiyatları yükseltip farklı bir takım kurmak lazım. Forumda çokça üstad var daha değerli bilgiler paylaşacaklardır.

ekrem20a

Yeni Üye
Adı
ekrem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
çok sağolasın akşam değerlendirip uygulayacağım inş

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kamış idare eder.
Makinayı daha iyi bir şey bakın.
50-60 mt lerde akıntıda o makina sizi rahatsız eder.
Tekne için jig makina bakın derim.
Dikine çekişlerde sizi ve kamışı yormayacak bir makina edinin.

Beyaz Balina

Aktif Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tekne için 140 150 tl fiyatinda bi makina alacağına kasnakla avlan bence daha iyi.Bahsettigin butceyi minimum sadece makina icin ayirmalisin.Bu hobiyie devam edeceksen zaten bunu kendin yaşayacaksin.En azindan sokağa para atmamıs olursun.