Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tekneden buyuk balik avi icin makina tavsiyesi ve bilgisi!!!!!

Serap Sarız

Yeni Üye
Adı
Serap
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba arkadaslar..ben tekneden buyuk balık avı yapmaya basladim fakat simdilik kaptanin cikrigini kullaniyirum...cok arastirsim ama bir turlu isin icinden çıkamıyorum ..buyuk balik icin illaki büyük.kafali makinalar mi kullanmak lazim..mesela shimano saragosa 10000 ile shimano stradic 5000 arasinda nasil bir fark var sarim orani yakin.drag gucu yakin...vrya ryobi power ap 10000 .drag gucu 10 kg ama stradicte 12 kg..bir de tubertini yellow 8000 var ryobi 10000 ile her seyi ayni...ben nasil makina sececegim bana yardimci olabilir misiniz.kafam cok karıştı

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hoş geldiniz , bildiğim kadarıyla büyük balıklarda dragtan çok makinanın tork kuvveti daha önemli , o yüzden büyük balıklarda büyük makinalar kullanılıyor.

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba arkadaslar..ben tekneden buyuk balık avı yapmaya basladim fakat simdilik kaptanin cikrigini kullaniyirum...cok arastirsim ama bir turlu isin icinden çıkamıyorum ..buyuk balik icin illaki büyük.kafali makinalar mi kullanmak lazim..mesela shimano saragosa 10000 ile shimano stradic 5000 arasinda nasil bir fark var sarim orani yakin.drag gucu yakin...vrya ryobi power ap 10000 .drag gucu 10 kg ama stradicte 12 kg..bir de tubertini yellow 8000 var ryobi 10000 ile her seyi ayni...ben nasil makina sececegim bana yardimci olabilir misiniz.kafam cok karıştı
1) Hangi kamışla kombinliyeceksiniz
2) Hedef avınız ne ?
3) Mera derinliğiniz ne ?
4) Bütçeniz ne?
Siz bu bilgileri verirseniz . Neyi ve neden seçmelisiniz konusunda kafanızdaki karışıklıkların hepsini gidermeye çalışalım.
Aslında kafa karıştıracak hiç bir şey olmadığını göreceksiniz :harika: