Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tekneden çipura için kamış ve makine önerisi

yalazi_acemi

Yeni Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Herkese merhaba, ben genellikle bodrum tarafında mera ve çiftlik kenarlarında tekne turlarına katılıyorum. Çok profesyonel bir balıkçı değilim levrek, kopez, izmarit gibi avlarda kullandığım olta setim var ancak kamışım çipura için hassas değil ve bu yüzden çipura avlarında kullanabileceğim bir kamış arıyorum. Yem olarak genellikle yengeç ve midye kullanıyorum, tekli iğne yada yılan dili takım kullanıyorum. Tekneci arkadaşlardan aldığım öneriler sonrasında kararsız kaldığım 3 farklı kamış var. Birincisi Daiwa New Legalis Seabass 210cm 14-42gr (İlk kamışım daiwa olduğu için sıcak bakıyorum sevdiğim bir marka oldu)
İkincisi Ryuji Sparrow 1.70m 15-200gr
Üçüncüsü ise Albastar 2913 Dropking 7-28gr 240cm (Sürekli çipura avına çıkan arkadaşımın tavsiyesi fakat 240cm teknede bana uzun olacağı için çok sıcak bakmıyorum)
Siz değerli tecrübeli abilerimden bu kamışlarla ilgili bilgi alabilir miyim ?
2 adet makinem var birisi Okuma Epixor Epxt-55 diğeri ise SeaSir DW Serisi 3000'lük hafif bir makine.
Birde bu avlarda bu makineler sizce iyi midir ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

destere64

Yeni Üye
Adı
vedat özçelik
Kan Grubu
B Rh Pozitif
albastar 2913 dropking 240 şu an en popüler çipura kamışı pişman olmazsın zaten kazıklı bodrum tarfına gittiğin zaman herkesin bu kamışı kullandığını göreceksin

yalazi_acemi

Yeni Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
albastar 2913 dropking 240 şu an en popüler çipura kamışı pişman olmazsın zaten kazıklı bodrum tarfına gittiğin zaman herkesin bu kamışı kullandığını göreceksin
Evet gittiğim teknelerin çoğunda en az bir tane kesin görüyorum, arkadaş bu kamıştan 6 tane kırmış yine aynısından almış o yüzden tereddüt ettim marka olarak problemli bir marka mı acaba ?

destere64

Yeni Üye
Adı
vedat özçelik
Kan Grubu
B Rh Pozitif
kardeş kaptanın oğlu bir metrelik köpek balığı çekti yukarı kırılmadı gerisini sen hesap et
yanlış kullanımda her olta kırılır bence çipura oltası da hassas olmalı

yalazi_acemi

Yeni Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
kardeş kaptanın oğlu bir metrelik köpek balığı çekti yukarı kırılmadı gerisini sen hesap et
yanlış kullanımda her olta kırılır bence çipura oltası da hassas olmalı
Test videolarını izledim kamış gayet güzel görünüyor sanırım 2.10 olanından alacağım. Yardımcı olduğun teşekkür ediyorum.

yalazi_acemi

Yeni Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
kıyı avı yapma şansım olmadı hiç ama yapanlar 240 kamış dan aşagı kullanmıyor
240 aldım kıyıdan kullanılabiliyormuş
3000 motor var üstünde, buna ip önerebilir misin? 8 boğum 0.8mm iyi mi çok mu ince kalır ?