Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Video Tekneden Palamut Avı

Adı
ADALI
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Babam memlekette ticari olarak devam ediyor. Ben de istanbulda su an amator olarak bu bi sevdadir diyerek balikcilik yapmaktayim o sebeple buraya uye oldum onuda acikliga kavusturayim ki arakadaslar rahatsizlik duymasinlar. :) Videoyu da forumdaki arakadaslarimizin ilgisini cekebilir diye paylastim.

Herkeze selametle rast gelmesi dileğiyle.

ayhan arıkan

Aktif Üye
Adı
Ayhan ARIKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Babam memlekette ticari olarak devam ediyor. Ben de istanbulda su an amator olarak bu bi sevdadir diyerek balikcilik yapmaktayim o sebeple buraya uye oldum onuda acikliga kavusturayim ki arakadaslar rahatsizlik duymasinlar. :) Videoyu da forumdaki arakadaslarimizin ilgisini cekebilir diye paylastim.

Herkeze selametle rast gelmesi dileğiyle.

İyi yapmışsın Murat kardeş bizde sayende oralarda bu iş nasıl yapılıyor görmüş olduk. İzlemesi bile keyifli oldu.

Adı
Raşo
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Eline sağlık murat kardeş bende babamla beraber yetmişli seksenli yıllarda ufak tekneyle karadeniz şilede yıllarca yaptık halende yapılıyo teknelerin çapariyle harçlıklarını çıkartma daha doğrusu masraflarını çıkartma olayıdır ve olta balığının yeri ayrıdır tutanda yiyende memnun kalır lekardayı özellikle çapari balığından yapıyoruz bence bu tür teknelerde limit varmı yokmu bilmiyorum ama denizlerde bereket ne kadar bol ise çaparininde bereketi aynı orantıda esas limit olayında kota olayında ciddi ciddi denetlenmesi gerekenlerin kimler olduğu aleni belli eylül ayında şile limanından gece çıkartılan on binlerce kasa balıkları görünce vay anam vay dedim keşke her yer bu tür bizim sandal dediğimiz teknelerden olsa böyle zararsız av yapılsa bunu karadeniz kıyılarında yaşayanlar bilir rastgelsin şansın bol olsun paylaşımın on numara olmuş

Adı
ADALI
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Eline sağlık murat kardeş bende babamla beraber yetmişli seksenli yıllarda ufak tekneyle karadeniz şilede yıllarca yaptık halende yapılıyo teknelerin çapariyle harçlıklarını çıkartma daha doğrusu masraflarını çıkartma olayıdır ve olta balığının yeri ayrıdır tutanda yiyende memnun kalır lekardayı özellikle çapari balığından yapıyoruz bence bu tür teknelerde limit varmı yokmu bilmiyorum ama denizlerde bereket ne kadar bol ise çaparininde bereketi aynı orantıda esas limit olayında kota olayında ciddi ciddi denetlenmesi gerekenlerin kimler olduğu aleni belli eylül ayında şile limanından gece çıkartılan on binlerce kasa balıkları görünce vay anam vay dedim keşke her yer bu tür bizim sandal dediğimiz teknelerden olsa böyle zararsız av yapılsa bunu karadeniz kıyılarında yaşayanlar bilir rastgelsin şansın bol olsun paylaşımın on numara olmuş
Amasrada okadar acımasız av yapılıyorki anlatamam bu balık oltayla bitmez mümkün değil. Önceleri karadenizli balıkçılar eski atalarımız dedelerimiz, gözle görürdü balığa kurarlardu ağı gerek kanalı gerek comburtuyu, yakamozu rızıklarını tutarlardı, bereketide ona göre bol olurdu balık değerli olurdu. Şimdi bir gecede canavar ağı ve sonar vasıtası ile 3000 kasa balık alıyor gırgır tekneleri kasada 10 adet var eder tekne basına 30000 balık, tamam balığı gör cihazile ama neden frekansını yüksek tutup sersemletiyorsun balık dut gibi kalıyo denizin ortasında yoksa kaçmazmı ağdan hey gidi... Troller desen ne var ne yok kaldırıyor hele orta su trolleri diye bir sersemlik var iki tane trol teknesi aralarında ağ gerip su derinliğinin ortasını tarıyormuş hesapta, 48 saat gezdiklerini bilirim ve bütün koy köşe bucak giriyorlar onlara yasak yok araştırdım,ben bu yasımda kofana nedir memleketimde gözle görmedim başka yerlerde yakaladım ama önceden bolmuş. Çoluğumuz çocuğumuz da böyle gider ise bazı balıkların sadece ismini bilecek. Allah akıl fikir ihsan eylesin, el kol bağlı.

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Avınızı kutlarım,limit üstü olsada güzel bir av olmuş.
Sizin amatörlüğe ait açıklamanız için teşekkürler.

muratozz

Yeni Üye
Adı
Murat Öz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Maşallah, kısmeti beklemek gerekiyormuş. Allah daha güzellerini nasip etsin hemşerim ve adaşım :)