Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Teleskopik lrf kamışları hk.

yilmaz.40

Aktif Üye
Adı
yılmaz albayrak
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Herkese iyi günler,
Uzun zamandır aklımda olan ancak bir türlü gerçekleştiremedigim arayisimi nihayet sonuca erdirmek üzereyim. Tatillerde eşimle egeden başlayarak aşağı doğru geziyoruz. Bu süreçte araç çok geniş olmadığı için ayrıca tatil planlarıma çok da uymadığı için surf takimleri yanıma alamıyorum. Bu sebeple pek de av stilime uymasa da araçta durması açısından ve gittiğim yerlerde meralari yoklamak amacıyla lrf takim kurma niyetim var. Asıl sorunumuza gelecek olursak makine vs ayarladım ancak aracta yer az yer kaplaması ve kolay kullanımından dolayı teleskopik lrf kamis arayisim var. Piyasa da birkaç model gördüm ancak hangisi verimlidir, kullanışlıdır pek bilgi bulamadım. Varsa sizin de kullandığınız memnun kaldığınız kamışlar hakkında tavsiye almak isterim.
Herkese keyifli avlar dilerim.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar Yılmaz Bey. Okuma'nın
Okuma Lrf-Tele-706UL 210 cm 1-8 gr Lrf Kamışı
bu model kamışı var (hatta ben 3 adet 2.10 3 adet 2.28 olanından aldım) bu arada cengiz balıkçılıktaki arkadaşlar üsküdar sahilinden 60 75 gram kurşunla çapari yaptıklarını söylediler. (büyük ihtimalle yorar ve hamur gibi yapar kamışı bu iş) bu kamışı alıp yanınada RYUJİ ENJOY 1000 ile yada ANCHOR BORAC 800 ile kombin yaparsanız tadından yenmez.
NOT: bu kamış çok orta seviye dediğiniz noktada majorcraftın teleskopiklerine bakabilirsiniz.

yilmaz.40

Aktif Üye
Adı
yılmaz albayrak
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Teşekkür ederim. Birkaç kamış gordum ancak okuma aklıma gelmemişti. Bana da zaten orta segment bir kamış lazım. Maksat arabada bulunsun. gittiğim yerde mera yoklayabileyim. 50-60 Gr kullanmam. Elimdeyi malzemeyi yipratmayi pek sevmiyorum. O yüzden sadece slikon vb kullanmak için kamus bakıyorum
O yüzden tavsiyenizi değerlendirecegim.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba,

Göz atmak isterseniz majorcraftın da teleskopik bir modeli mevcut. SPXT-S63AJI 1.92mt 0.6-10gr

1746423579321.png

Umut19

Aktif Üye
Adı
umut
Kan Grubu
A Rh Negatif
bu kamışlarda 2 problem var teleskopik oldugundan içice geçince yada açık konumdayken sıkışma yapıyor ve açılması yada kapanması can sıkıyor ,büyük teleskopik kamışlarda bu sorun olmuyor.birde 2-3 tane gezer yani hareketli halkası oluyor onlarda problem her zaman hem açıp kaparken hem atışta problem yaratabiliyor.konforsuz kamışlar bunlar.bunun yerine 4 parça yada 5 parça olan seyahat kamışları daha mantıklı ve kullanımı daha rahat kılıflarıda çok güzel orjinal oluyor.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
bu kamışlarda 2 problem var teleskopik oldugundan içice geçince yada açık konumdayken sıkışma yapıyor ve açılması yada kapanması can sıkıyor ,büyük teleskopik kamışlarda bu sorun olmuyor.birde 2-3 tane gezer yani hareketli halkası oluyor onlarda problem her zaman hem açıp kaparken hem atışta problem yaratabiliyor.konforsuz kamışlar bunlar.bunun yerine 4 parça yada 5 parça olan seyahat kamışları daha mantıklı ve kullanımı daha rahat kılıflarıda çok güzel orjinal oluyor.

bu kamış gibi mesela. ve türevleride var.

yilmaz.40

Aktif Üye
Adı
yılmaz albayrak
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Doğrudur hocam sürekli kullanmayacağım için pek sorun olacağını sanmıyorum. 5 parça kamışlardan vardı ancak kullanımını sevemedim bi tanıdığa hediye ettim mecburen. sürekli lrf yapan bi insan değilim maksat gittiğim yerde elim boş kalmasın. ryujinin bir kamışını gordüm idare eder gibi ayrıca onda hareketli halka yoktu sanırım ya da ben göremedim

yilmaz.40

Aktif Üye
Adı
yılmaz albayrak
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam bu markayı gördüm ancak fazla bi bütçe ayırmak istemiyorum. asıl avlanma disiplinim surf ve tekne o yüzden biraz daha bütçe dostu bi ürün bakıyorum.

Tarık Alp

Üye
Adı
Tarık Alp
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam bu markayı gördüm ancak fazla bi bütçe ayırmak istemiyorum. asıl avlanma disiplinim surf ve tekne o yüzden biraz daha bütçe dostu bi ürün bakıyorum.
Reis sen uygun bişey arıyorsan arada seyahatte arabadan inip deniyim tarzı bir kamış arıyorsan Ryuji Rock Fish tele lrf kamış al tam işini görür zaten teleskopik lrf kamışlarda muazzam hissiyat bekleme ama bu kamış hem atar aralığında belli seviyede hissiyat veriyor hem de bu kamışla iri kasna turna dahi tuttum bana mısın demedi hem kamışa da acımıyon uygun olduğu için tepe tepe kullan hocam. Valla ufak şamandıra denedim yemli dip denedim tatlı su lrf tuzlu su lrf isparoz karagöz denedim gayet zevkli fiyat performans bir kamış. Ama dediğim gibi hem teleskopik hem müthiş hissiyat parçalı kamış gibi tabi ki olamaz ama yolda arada denerim diye benim arabada duruyor valla o tarz bir şey arıyorsan bence alabilirsin. Hareketli yüzük mevzusu da hiç öyle rahatsızlık vermedi bana gayet orta boy 40 cm turna fln da çektim yani kamış işini görür bence. Kamış hakkında başka detay bilgi istiyorsan sorabilirsin birkaç senedir bagajımda canım çektikçe kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. Bu arada Ryuji Ares 2000 lrf makineyle kombinledim makine de fena değil işimi görüyor.İki parçalılar kazık gibi hep taşınmıyor bunu kullanıyorum bazen.

yilmaz.40

Aktif Üye
Adı
yılmaz albayrak
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam dediğiniz kamış benim de dikkatimi çekti dediğiniz gibi maksat yanımda bulunsun olduğu için fazla bütçe ayırmadan elimde kalırsa da içime dert olmayacak bi kamılş bakıyorum bütçe arttırabilirsem okuma yoksa dediğiniz kamışı alma niyetim var makine olarak da okuma 'nın aria 20 gibi bi makineyi düşünüyorum.