Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Teleskopik spin kamışı arayışım :?

ugryy

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba sayın balıksevdam sakinleri.
Ağırlıklı olarak imzamda bulunan lrf sistemi ile avlanıyorum. Bazen 20gr civarı spin yapmak da istiyorum. Bu sebeple taşıma kolaylığından dolayı teleskopik spin kamışı arayışına girdim.

Bauer Amatsu 10-40gr 240cm 137gr (200tl)
Albastar arcadia 10-30gr 240cm 135gr (214tl)

Şimdilik bulabildiklerim bunlar.
Bauer olan bana sıcak geldi ancak kamışları göremediğim için hiçbir şey diyemiyorum. Kamışın sert aksiyon olması, lastik gibi esnememesi tercihimdir :).
Sizlerin de bu ayarda teleskopik spin kamışı önerilerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba Uğur , bende bauerin 2.70 10-40 atarlı iki parçalı spinava kamışını kullanıyorum sert bir kamış tahminin bu kamışta sert bir kamış olduğu, bauer tam f/p ürünleri üretiyor, tabi teleskobik olta parçalı olta zevkini vermiyor ama taşıma kolaylığı oluyor.

ugryy

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba Uğur , bende bauerin 2.70 10-40 atarlı iki parçalı spinava kamışını kullanıyorum sert bir kamış tahminin bu kamışta sert bir kamış olduğu, bauer tam f/p ürünleri üretiyor, tabi teleskobik olta parçalı olta zevkini vermiyor ama taşıma kolaylığı oluyor.
Fikriniz için teşekkür ederim Hamdi hocam. Evet parçalı olta teleskopik zevkini vermiyor, gerçekten kaliteli ve mühendisliği iyi yapılmış olan bir teleskopik parçalı keyfini verebilir diye düşünüyorum ama benim için imkansız şuan varsa öyle bir olta almak hehe.
Tamamen taşıma kolaylığından dolayı parçalı almak istiyorum. Zaten fazla balık çıkmıyor burada (hemen suçu üzerimden attım ben tutamıyorum :D). Saygılar.

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Fikriniz için teşekkür ederim Hamdi hocam. Evet parçalı olta teleskopik zevkini vermiyor, gerçekten kaliteli ve mühendisliği iyi yapılmış olan bir teleskopik parçalı keyfini verebilir diye düşünüyorum ama benim için imkansız şuan varsa öyle bir olta almak hehe.
Tamamen taşıma kolaylığından dolayı parçalı almak istiyorum. Zaten fazla balık çıkmıyor burada (hemen suçu üzerimden attım ben tutamıyorum :D). Saygılar.
Ben ilk başlarda hep teleskobik kamışlar aldım 1.80 den 3 mt ye kadar hepsinden aldım :) , 3 mt olan shimano 10-30 gr atarlı ,kalite her yerde fark yaratıyor , bu düşündüğün bauer kamış bence senin işini görür ama tabi deneyip te alma imkanın varsa daha iyi olur , 10-30 atarlılar biraz yumuşak oluyorlar.

Son düzenleme:

ugryy

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben ilk başlarda hep teleskobik kamışlar aldım 1.80 den 3 mt ye kadar hepsinden aldım :) , 3 mt olan shimano 10-30 gr atarlı ,kalite her yerde fark yaratıyor , bu düşündüğün bauer kamış bence senin işini görür ama tabi deneyip te alma imkanın varsa daha iyi olur , 10-30 atarlılar biraz yumuşak oluyorlar.
Hamdi hocam yine ne varsa kaliteli, iki parçalı kamışta var diyerek ilk düzgün spin kamışım olacak Daiwa Exceler Jigger 8-35g 270cm kamış aldım. Kargoda, 2 güne gelir diye umuyorum. 165 gram ağırlığı var ve sert bir kamışmış. Alt atar aralığı 8gr olduğuna göre sertliğinin yanında hassas da bir kamışa benziyor. Görmeden kamış almama yönündeydi düşüncem ama uygun bir fiyata buldum hehe. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sevgiler, saygılar.

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hamdi hocam yine ne varsa kaliteli, iki parçalı kamışta var diyerek ilk düzgün spin kamışım olacak Daiwa Exceler Jigger 8-35g 270cm kamış aldım. Kargoda, 2 güne gelir diye umuyorum. 165 gram ağırlığı var ve sert bir kamışmış. Alt atar aralığı 8gr olduğuna göre sertliğinin yanında hassas da bir kamışa benziyor. Görmeden kamış almama yönündeydi düşüncem ama uygun bir fiyata buldum hehe. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sevgiler, saygılar.
Rica ederim , iyi yapmışsın parçalı almakla , o kamış benim de çok gözüme ilişti güzel bir kamışa benziyor , güle güle kullan trofeler denk gelir inşallah :)

ugryy

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Rica ederim , iyi yapmışsın parçalı almakla , o kamış benim de çok gözüme ilişti güzel bir kamışa benziyor , güle güle kullan trofeler denk gelir inşallah :)
Teşekkür ederim :). Alanya'da balık kalmadı, bunu bile bile aldım kamışı içimde kalmasın diye. 30 sefer balığa gittiysem 1'inde eh işte balıklar aldım :(. İnşallah biraz trofe denk gelir. Kamışla ilgili (inşallah sorunsuz teslim alırım) herhangi bir sorunuz olursa ne olursa olsun yardımcı olmaya çalışırım Hamdi hocam.

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Teşekkür ederim :). Alanya'da balık kalmadı, bunu bile bile aldım kamışı içimde kalmasın diye. 30 sefer balığa gittiysem 1'inde eh işte balıklar aldım :(. İnşallah biraz trofe denk gelir. Kamışla ilgili (inşallah sorunsuz teslim alırım) herhangi bir sorunuz olursa ne olursa olsun yardımcı olmaya çalışırım Hamdi hocam.
Denizlerimiz durumu çok vahim :( , sizin bölge aslında balık yapması lazım , hep malzeme alıyoruz sadece kendimizi tatmin ediyoruz :) , kamışı kullanınca yorumlarını yazarsın , rast gelsin.

ugryy

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Denizlerimiz durumu çok vahim :( , sizin bölge aslında balık yapması lazım , hep malzeme alıyoruz sadece kendimizi tatmin ediyoruz :) , kamışı kullanınca yorumlarını yazarsın , rast gelsin.
Malesef denizlerimizin durumu vahim :(. Bundan 10 sene önce çok güzel balık vardı bu tarafta (kıyıda). Aslında çok bi malzemem yok (öğrenciyim para yok hehe), bir lrf bir spin setim oldu şimdi. 8-10 da sahtem var :).
Bugün kamışı denedim, özellikle merak ettiğim 5 gr ve 10gr jigde erimi ve nasıl çalışacağıydı; gerçek değeri 0.25mm olan 4x bir ip ile 5gr ve 10gr kendo baby jigi megaforce 2.20m (yine gerçek değeri 0.11 olan 4x ip) ile attığım mesafenin aynısına attım. Özellikle atarının altında kalan 5gr baby jigde de çok güzel aksiyon ve erime sahip. Erimde halkaların (fuji değil ancak titanyum oksit olarak belirtilmiş) baya bi artış sağladığını düşünüyorum boydan da ziyade. Sertliği jig için tam kıvamında geldi bana özellikle derin meralar için. Sadece 2 adet kendo baby jigim olduğu için 15gr ve 28gr jig ısmarladım kendime, gelince onları da deneyeceğim.

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Her sene daha da verimsiz oluyor denizlerimiz :( , senin kamış bence 18-20 gr civarında en verimli olur , sert kamışlar candır özelikle jigler için , 2-3 ay sonra sizin orada da biraz verim artar , inşallah güzel balıklar tutarsın.