Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tercihim Yerliyurt 4.80 Diving oldu. Çok memnunum:)))

sunny1403

Daimi Üye
Adı
Tahir
Hayırlı ugurlu olsun super bir tekne olmuş.Güle güle kullanın..

cucuban

Yeni Üye
Adı
Cüneyt Köksalar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Teşekkürler iyi dilekleriniz için.

Sorulara gelince;
Yerliyurt'un 4.30-4.50-4.60'şını ve şimdi 4.80 teknesini kullanıyorum. Hatta 6.40'ı kullandım.

Denizde denge olarak; giderken bir kere dengeliler. Ancak yağmur suyunu boşaltması açısından iç kısmın deniz seviyesinden yukarıda yapılması sonucu tekne durduğu yerde köşelere gittiğinizde yana yatmaya eğilim gösteriyor. Tabii tekne ne kadar uzun ve geniş ise daha da azalıyor. Bu durum yani 4.30'da biraz varsa, 4.80'de bu iyice azalıyor. Fakat giderken bir problemi yok, güzel dengeli tekneler.
2.soru maliyeti; ben aksesuar olayına fazla takıldığımdan ve alt kısmına özel livar ve ileride konsollu modele çevirme niyetim olduğundan alt yapısınıda ona göre hazırlattım. Aksesuarlı bana 12.000 TL'yi bulduda geçti bile; hatta birçok aksesuarıda fuardan kendim alıp götürdüm.

cucuban

Yeni Üye
Adı
Cüneyt Köksalar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Cenk bey teşekkürler;

İkisi arasındaki fark; öncelikle livar konusuydu. Geçen sene ile birlikte; lüfer ve canlı zargana sevdasına takılınca, tekne livarlarının yanda olması sebebi ile her balıkçı arkadaşın görüşüde bu şekilde sanırım. Yan livarların az su alması sebebi ile ortadan ve birazda özel bir livar isteği tekneyi değiştirmeme sebep oldu. Aslında 4.60'ı satarak yeni bir 4.60 yaptırmak istedim, orta kısma özel bir livar istedim ama eşime danışarak 4.80 resimlerini gösterek bütçemde bir artış sağlayarak 4.80'i seçme lüksüm oldu. 4.80 de standartta livar yok, ama Yerliyurt ile görüşerek bu konuda da destek ve yaparız okeyini alınca, düşünmeden 4.80'i seçtim. İlk orta livarı benim teknemde denediler ve çok başarılı oldu. yaklaşık 25 cm su alıyor ve balıklar çok rahat yaşabiliyor. Geniş süzgeçli 4 adet livar miçozu koyduk. Ve ben sonradan iç kısmı bir livar pompası ekleyerek içerideki suyu dışarı atan bir sistem kurdum. Bu elektronik bir devre ile; livar içindeki balık sıklığına göre ayarlanabiliyor; livar pompası 10 dak bekleyip, 1 dakika çalışarak livar içerisindeki suyu dışarı atıyor. yerine yeni su giriyor ve livardaki balıklar canlı kalıyor. Bunu sürekli tekrarlıyor, ve aküyüde sürekli kullanmamış oluyor. Oldukça güzel bir sistem; ilgilene arkadaşlara konu hakkında yardımcı olabilirim...

cucuban

Yeni Üye
Adı
Cüneyt Köksalar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yerliyurt firmasına bu sene sık sık uğruyorum, her gittiğimde 4.60D modelinin çeşitli aksesuar ve dizaynlar ile motor dahil 20-25 Bin TL fiyatlara satıldığını görüyorum. İnsanlar artık 4.50-4.60-4.80 gibi teknelere; ihtiyaç, konfor ve tecrübelerini de birleştirerek istekleri doğrultusunda özel tekneler yaptırıyorlar ve bu paraları ödeyerek, keyif aldıkları ve standart fiber tekne denince akla gelen boş fiber teknelerden farklı ve güzel teknelere imza atıyorlar.

Motor performası olarak; ben mevcutta kullandığım 25 hp Tohatsu 4 zamanlı motor ile kullanmıştım. ilk indirdiğimde tek kişi ile 28 mil yaklaşık 40 km hız yapmıştım, bu iki kişi ile 24 mile düşüyordu. Gördüğüm kadarı ile çok kişi (sırtı avcılığı yapan) 20 hp Honda tarzı marşlı ve şarjlı motorlar ile kullanıyorlar. Ve performansında da memnunlar. bir yada iki kişi ile 20-25 hp motor ile rahat edersiniz. 3 kişiden sonrası; teknenin sudan çıkışını zorlaştırıyor ve hız anlamında keyif vermiyor. Daha sonrası zehirli boya durumu ve tekneye konulan eşyalar sebebi ile bu hız değerleri 1-2 mil düşüyor, alttaki yosun miktarı arttıkçada tabiki miller git gide düşüyor.

CelalFİLİZ

Aktif Üye
Adı
Celal FİLİZ
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Cüneyt Bey,
Gönlünüze göre bir tekne yaptırmışsınız, güle güle kullanın.

cucuban

Yeni Üye
Adı
Cüneyt Köksalar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Allah sizlerede nasip eder inşallah. Sonunda tecrübelerim ve keyif için bu tekneyi yaptırdım, şu an için çok memnunum. Tek eksiği motor gücü, daha kuvvetli bir motorum olursa daha güvenli daha uzak mesafelere gidebileceğim...