Cenk bey teşekkürler;
İkisi arasındaki fark; öncelikle livar konusuydu. Geçen sene ile birlikte; lüfer ve canlı zargana sevdasına takılınca, tekne livarlarının yanda olması sebebi ile her balıkçı arkadaşın görüşüde bu şekilde sanırım. Yan livarların az su alması sebebi ile ortadan ve birazda özel bir livar isteği tekneyi değiştirmeme sebep oldu. Aslında 4.60'ı satarak yeni bir 4.60 yaptırmak istedim, orta kısma özel bir livar istedim ama eşime danışarak 4.80 resimlerini gösterek bütçemde bir artış sağlayarak 4.80'i seçme lüksüm oldu. 4.80 de standartta livar yok, ama Yerliyurt ile görüşerek bu konuda da destek ve yaparız okeyini alınca, düşünmeden 4.80'i seçtim. İlk orta livarı benim teknemde denediler ve çok başarılı oldu. yaklaşık 25 cm su alıyor ve balıklar çok rahat yaşabiliyor. Geniş süzgeçli 4 adet livar miçozu koyduk. Ve ben sonradan iç kısmı bir livar pompası ekleyerek içerideki suyu dışarı atan bir sistem kurdum. Bu elektronik bir devre ile; livar içindeki balık sıklığına göre ayarlanabiliyor; livar pompası 10 dak bekleyip, 1 dakika çalışarak livar içerisindeki suyu dışarı atıyor. yerine yeni su giriyor ve livardaki balıklar canlı kalıyor. Bunu sürekli tekrarlıyor, ve aküyüde sürekli kullanmamış oluyor. Oldukça güzel bir sistem; ilgilene arkadaşlara konu hakkında yardımcı olabilirim...