Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

TERKOS'TA TURNAYA NİYET LEVREKMİŞ KISMET

mediterraneanfish

Aktif Üye
Katılım
13 Tem 2010
Mesajlar
143
Tepkime puanı
1
Puanları
16
Konum
Hatay - Mersin
Adı
Cih@N
tebrikler güzel bir av olmuş.
keyifli anlatımınız için de teşekkürler.
istanbulsporun son dakika beraberliği bulması güzel olmuş :)
 

EnginDağlı

Yeni Üye
Katılım
1 Haz 2010
Mesajlar
17
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
56
Konum
istanbul
Adı
Engin Dağlı
Merhaba arkadaşlar...
Öncelikle güzel temennilerde ve tebriklerde bulunan tüm dostlara teşekkür ederim.
Balık sudak,fakat 70 yaşında balıkçı Hulisi amca levrek dediği için ona balık ismi öğretmek gibi bir girişimde bulunmadım.Balıklarda av hahvanlarıda yöresel olarak isim değişikliğine uğrayabilirler.

Mesela tatlı su levreğinin ismi tüm trakyada testere diye bilinir.Onun için bir yöreye gittiğimde o yörenin dili ile konuşmaya özen gösteririm.O yörenin dili gibi konuştuğunuzda daha candan karşılanır ve çok çabuk kaynaşma olur.
Trakyaya 2 günlüğüne ava gittiğimde,döndüğüm zaman beya lı konuşmaya alışmış oluyorum:)

Balığı albastar 3 no elips kaşıkla sırtı çekerek yakaladık.Uzun denemeler sonunda en iyi sonucu bu kaşıkla aldık.Pahalı rapalalar,çeşitli kaşıklar,silikonlar,şaseler hepsini denedik,en iyi sonucu bu 3 tl.lik kaşıkla aldık.Balıkçıların en sevdiği terim ,hem ucuz,hem en iyisi:)

Maresef pancar motorlu tekne mevzusu ve ağlar çok vahim ve acı bir durum.Gerçi Hulisi amcanın teknesindeki marşlı sessiz 10 kuvvet motor var.Rolantide tık tık sayıyor.Alman malı demişti fakat ismi aklımda kalmadı.Pancar motoru ile sizlere tavsiye etmem balık tutmayı ,ertesi gün geçici sağırlık oluyor.Kafa dinlemeye giderken ,kafanız kazan gibi oluyor.

Ağ meselesine gelince de,ağ atmanında bir kuralı,bir adabı,bir rajonu vardır.Akşam atarsın sabah çekersin.Terkosta kilometrelerce ağ,365 gün suda kalır.Sabah ağdaki balıklar toplanır ağlar yine yerinde kalır.Bölgeler arası balık sürkilasyonu engellenmiş olur.Balık nesli tehlikeye girer.Tabi bunu düşünenen yok.Onların tek düşüncesi bu günü kurtarmak.Bu kafa ile balıkta kalmaz.
Daha kullandıkları ne teknikler var şaşarsınız.Sahte ağlar şamandırasız,bunların görevide ,hafta sonunu gölde geçiren kilometrelerce yol kat edip,hem vakit,hem nakit harcayan gölde dolaşanların,kaşıklarını,rapalalarını toplamak.Bu tecrübelere ulaşmak için çok malzeme bıraktık gölde.

Daha çok filimler var,fakat uzun metin oldu kusura bakmayın.Ben sadece siz dostlarımı bilgilendirmek için yazdım.

Her şey gönlünüzce olsun.Rasgele
 

AydinYAMAN

Yeni Üye
Katılım
7 Eyl 2011
Mesajlar
25
Tepkime puanı
1
Puanları
1
Yaş
42
Konum
Istanbul
Adı
Aydin Yaman
ya gidicen bi gece topliyacaksin butun aglari sinir oluyorum ya herseyin bi kurali nizami var uymuyanlar cezalandirilmali bence ! ne bu abi babalarinin golu degilki istedikleri gibi somursunler hayret bisi :mad:
 

muratmurat

Aktif Üye
Katılım
1 May 2010
Mesajlar
211
Tepkime puanı
38
Puanları
28
Yaş
62
Konum
İstanbul
Adı
MURAT TOMRUK
affınıza sığınarak turna sezonu açıldımı nisan 1 de başlamıyormu?
 

denızz

Üye
Katılım
9 Eyl 2010
Mesajlar
34
Tepkime puanı
4
Puanları
6
Konum
ıstanbul
Adı
huseyın denız topcu
murat bey tarihe bakarsanız gecmiş bir konu evet 1 nisanda acılıyor:)
 

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Katılım
19 May 2010
Mesajlar
2,875
Tepkime puanı
1,428
Puanları
113
Adı
Uluç
8 inci ay da yapılmış bir avın raporu. Sezon yaklaştıkça bu tip raporlar hortlar, kaygılanacak bir durum yok.
:)
 

BİROL

Daimi Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
4,163
Tepkime puanı
129
Puanları
63
Yaş
57
Konum
İSTANBUL
Adı
Birol
haftaya pazar 1 nisan ,sezon açılışı.
Turna severler saldırır o gün Terkosa.Muhtemelen bizde saldıracağız.