Merhaba arkadaşlar...
Öncelikle güzel temennilerde ve tebriklerde bulunan tüm dostlara teşekkür ederim.
Balık sudak,fakat 70 yaşında balıkçı Hulisi amca levrek dediği için ona balık ismi öğretmek gibi bir girişimde bulunmadım.Balıklarda av hahvanlarıda yöresel olarak isim değişikliğine uğrayabilirler.
Mesela tatlı su levreğinin ismi tüm trakyada testere diye bilinir.Onun için bir yöreye gittiğimde o yörenin dili ile konuşmaya özen gösteririm.O yörenin dili gibi konuştuğunuzda daha candan karşılanır ve çok çabuk kaynaşma olur.
Trakyaya 2 günlüğüne ava gittiğimde,döndüğüm zaman beya lı konuşmaya alışmış oluyorum
Balığı albastar 3 no elips kaşıkla sırtı çekerek yakaladık.Uzun denemeler sonunda en iyi sonucu bu kaşıkla aldık.Pahalı rapalalar,çeşitli kaşıklar,silikonlar,şaseler hepsini denedik,en iyi sonucu bu 3 tl.lik kaşıkla aldık.Balıkçıların en sevdiği terim ,hem ucuz,hem en iyisi
Maresef pancar motorlu tekne mevzusu ve ağlar çok vahim ve acı bir durum.Gerçi Hulisi amcanın teknesindeki marşlı sessiz 10 kuvvet motor var.Rolantide tık tık sayıyor.Alman malı demişti fakat ismi aklımda kalmadı.Pancar motoru ile sizlere tavsiye etmem balık tutmayı ,ertesi gün geçici sağırlık oluyor.Kafa dinlemeye giderken ,kafanız kazan gibi oluyor.
Ağ meselesine gelince de,ağ atmanında bir kuralı,bir adabı,bir rajonu vardır.Akşam atarsın sabah çekersin.Terkosta kilometrelerce ağ,365 gün suda kalır.Sabah ağdaki balıklar toplanır ağlar yine yerinde kalır.Bölgeler arası balık sürkilasyonu engellenmiş olur.Balık nesli tehlikeye girer.Tabi bunu düşünenen yok.Onların tek düşüncesi bu günü kurtarmak.Bu kafa ile balıkta kalmaz.
Daha kullandıkları ne teknikler var şaşarsınız.Sahte ağlar şamandırasız,bunların görevide ,hafta sonunu gölde geçiren kilometrelerce yol kat edip,hem vakit,hem nakit harcayan gölde dolaşanların,kaşıklarını,rapalalarını toplamak.Bu tecrübelere ulaşmak için çok malzeme bıraktık gölde.
Daha çok filimler var,fakat uzun metin oldu kusura bakmayın.Ben sadece siz dostlarımı bilgilendirmek için yazdım.
Her şey gönlünüzce olsun.Rasgele