Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

torrik (shore jigging)

harbyteam

Daimi Üye
Adı
ahmet
Kan Grubu
A Rh Negatif
Elinize sağlık gerçekten güzel avlar :)

dize zahmet kullandığınız ekipmanları da yazar misiniz hakikaten güzel duruyorlar misinalardan tut da jiglere kadar mumkünye bir paylaşın.

Görünen bir stella bir sustain var galiba :) gerisini çıkaramadım kamışları merak ettim
Teşekkürler,
ekipman konusunda ligth shore jig sınıfında yer alan kamışlarla çok keyifli avlar yapabileceğinizi belirtebilirim.
Biz marka tercihimizi major crafttan yana kullanıyoruz bu kategoride.
ayrıca güçlü balıkların avında yine güçlü makineler.. new saltıga 3500, eski ve yeni Stella 5000ler ve belirttiğiniz üzere sustain 6000 modeli,
şok leader kullanmadık özellikle.. sustain üzerinde berkley whiplash 0,06 vardı diğerlerinde daiwa 8 braid 0,18.
bu disiplini uygulayabileceğiniz meraların insanların güneşlendiği kumsallar olmaması da ayrıca bir heyecan.
Trekking muhabbetini de aradan çıkarıyorsunuz :)

terikler. çok güzel av. video da çok güzel. paylaşım için teşekkürler.
Ben teşekkür ederim beğenmenize sevindim.

Tebrikler mis gibi bir av olmus :)

Burak Beyin dedigi gibi ekipman detayini heyacanla bekliyoruz zahmet olmazsa.

Rastgele.
Teşekkürler, size de rastgelsin.

Ahmet tebrikler.bu hafta bizde gıdıcez inşallah Bizede böyle bir av yapmak nasip olur
eşekkürler, İnşallah rast gelir. Bol şanslar

Tebrikler ekip olarak başarılı ve bereketli bir ava ımza atmıssınız..Devamını dilerım..Afiyet olsun..
Ekip adına teşekkür ederim :) :)

harbyteam

Daimi Üye
Adı
ahmet
Kan Grubu
A Rh Negatif
Tebrikleer güzel av yapmışsınız.
Balıklar da şahane ;)
Daha da iyilerinin rast gelmesi dileğiyle ;)
Evet balıklar gerçekten şahane. hard game :D
teşekkürler

Hey maşallah, oraya bir gün ben de gideceğim, kurtulmam lazım Bursa'dan artık :) Tüm ekibi tebrik ediyorum süpersiniz :)
Sağolasın Selahattin.
hayat gerçekten dışarda güzel.
İnşallah daha büüyk heyecanları sen yaşarsın.

Tebrikler Ahmet
Çok güzel av olmuş.
Kepçeci de kameraman da işlerini çok iyi yapmışlar.
Her zaman rast gelsin
Eyvallah Şeref ağabey,
her şey çok iyidi belirttiğin gibi.
Herkesin gönlüne göre versin Allah :)

Teşekkürler,

Tüm ekibin ellerine sağlık.Bereketli avlarınızın devamını dilerim.Afiyet olsun.
Çok teşekkür ederiz. Sizlere de rastgelsin.

Avcısı, kameramanı, kepçecisiyle tam bir ekip işi olmuş..
Harika !
İnanın hiç bir görev dağılımı yapmadık..
Tecrübeli arkadaşlarla av yapmanın faydaları sanırım.. Herkes ne zaman ne yapması gerektiğini biliyor.
Teşekkürler.

Ahmet süper torikler, tebrik ederim. Gittiğinize değmiş.
Ama Torrik bile az olmuş bence :harika:
Yalnız orda kepçeci adamın biri var, bu palamut hayvanını ben niye tutamıyorum diye söylenip duruyordu habire.
Hiç utanmıyorda di mi o balıkları tutarken :cool:
Neyse biz de çinekopçuklarımızı tutalım bari buralarda, çinekop bile diyesim gelmedi bu balıklardan sonra :D
Uğur teşekkür ederim. Güzel bir gün oldu. bol yardırmalı :)
daha büyükleri sana gelsin.

Tebrikler çok güzel bir av olmuş devamı rast gelsin
Teşekkür ederiö, size de rastgelsin :)

Beraber bereketli avlara diyelim.
Allah daha çok versin.
Takımları sağlam tutmakta fayda var sanırım, doğranmaya az kaldı. :D
Bu balık tutanın be Furkan.
Gideriz yine tutarız Allah'ın izniyle,
asıl meseleler çok daha farklı ;)
Teşekkür ederim sana.

Beyler super av olmus . Balik avinin hakkini veriyorsunuz herturlusunun en guzelini yapiyorsunuz tebrik ederim .devami rastgelsin
Arif dostum çok teşekkür ederim.
Sana çok daha güzelleri nasip olsun

harbyteam

Daimi Üye
Adı
ahmet
Kan Grubu
A Rh Negatif
Tebrik ediyorum görüntüleri kaydetmeniz ayrı bir renk katmış avınıza ve ölümsüzleştirmiş. Merak ettiğim bir kaç soru var, bende shore jig ile yavaş yavaş haşır neşir oluyorum makine aldım yalnız kamış olayını bir türlü bağlayamadım. Daiwa jig Caster 10-60 96M sizce işimi görür mü çevrenizde kullanan var mı? Muadil bir kamış önerebilir misiniz hem at çek hem shore jig için kullanabileceğim bir kamış arıyorum. Xzoga Genbu Shitenno GB-S 100H2 bu kamışı da inceledim fakat atar olarak sadece max 150gr denilmiş deneme şansınız oldu mu acaba bu kamışı yada çevrenizden kullanan varsa ve bir kıyaslama yapabilirseniz benim için mutlu olurum.
Hep Rastgelsin...
Ali hocam öncelikle tebriğiniz için teşekkür ederim.
Malum, balık avında işin kırılma noktası kamış.
Ben genel olarak sert karakterli kamışlardan ziyade tatlı sert diye tabir edilen mh kamışlar kullanmaya özen gösteriyorum.
Shore jig avlarımda da aynı şekilde..
Bahsettiğiniz jig casterı yaklaşık 7-8 ay önce almıştım..ama 2-3 hafta içerisinden elimden çıkarttım. kesinlikle bana hitap etmeyen bir kamıştı.
denge(siz) ve (çok)sertlik konusunda major craftlar ile bence kıyaslanamaz. Özellikle x-ride serisi light shore jig kategorisinde rakipsiz bence.
15-50 atar değer olan modeli kullanıyorum(en düşük atar değeri olan model).. hemen yanımdaki arkadaşımda 20-60 modeli de vardı.
Kesinlikle gerçek atar değerleri olan bu kamışlara kullandığınız jiglerin gramajına göre istediğiniz aksiyonu verebilirsiniz.
Videoyu dikkatle izlediğinizde.. balığın yapışma anından hemen önceki sıçrama ve salınım hareketlerini 35 gr lık bir jige uyguluyordum..
ama 55 gr bir jig için de 20-60 olan model cevap verebiliyordu tepkilere..
adamlar yapmış diyebiliriz rahatlıkla :D
Xzogayı denemedim..aklımda bile kalmamış.muhtemelen max 150gr. yazdığı içindir :( :D
İstanbula yolunuz düşerse size görmüş olduğunuz ekipmanları yakından inceletebilirim ;)

frenist

Daimi Üye
Adı
Cihan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Keyifle izledim valla. Tüm ekibi kutlarım Ahmet. Elinize sağlık

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Ahmet bey;
Ekip süper,ekipman süper,balıklar süper.
Kutlarım niceleri rastgelsin.

Eray Aksoy

Aktif Üye
Adı
İsim Yok
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Cevat Ergin abiye özel tesekkürlerimi de ayrica sunuyorum,,
Av şahane olmuş.Tebrik ederim.Ama güzelim Seek and Destroy'u da mahvetmiş remixleri yapanlar :( Eee ben biraz gelenekselciyimdir ;)

Bu arada Cevat Ergin dediğiniz beyefendi Ergin Balıkçılığın sahibi olan kişi mi?Şayet oysa lütfen çok çok sevgi ve hürmetlerimi iletiniz.Bahadır Çapar'ın zamanında oluşturduğu forumda uzun süre birlikteydik.Ekipmanlarımdan bir çoğunu kendisi özenle seçip bana yollamıştı.Hem ticari hem de muhabbet ahbaplığımız vardı.

Fecri

Daimi Üye
Adı
Fecri
Ahmet, harika bir kayıtla meranızda avınıza misafir oldum teşekkürler.
Tüm ekibi tebrik ederim, bereketli olsun.

harbyteam

Daimi Üye
Adı
ahmet
Kan Grubu
A Rh Negatif
Teşekkürler ;)

Keyifle izledim valla. Tüm ekibi kutlarım Ahmet. Elinize sağlık
Eyvallah Cihan :) teşekkürlerimizi sunuyoruz ,

Ahmet bey;
Ekip süper,ekipman süper,balıklar süper.
Kutlarım niceleri rastgelsin.
Eşref bey çok teşekkür ederiz . Beğenmenize sevindim :)

Av şahane olmuş.Tebrik ederim.Ama güzelim Seek and Destroy'u da mahvetmiş remixleri yapanlar :( Eee ben biraz gelenekselciyimdir ;)

Bu arada Cevat Ergin dediğiniz beyefendi Ergin Balıkçılığın sahibi olan kişi mi?Şayet oysa lütfen çok çok sevgi ve hürmetlerimi iletiniz.Bahadır Çapar'ın zamanında oluşturduğu forumda uzun süre birlikteydik.Ekipmanlarımdan bir çoğunu kendisi özenle seçip bana yollamıştı.Hem ticari hem de muhabbet ahbaplığımız vardı.
Teşekkürler Eray Bey,
fon müziği için fazla vaktim yoktu aklımdaki yapıştırdım geçtim :D
Evet Ergin Balıkçılığın sahibi Cevat abi ;)
Bir çok disiplini yıllar öncesinden ülkemizde uygulamış ve sonuç almış biri olarak onun tecrübelerini fırsat buldukça dinliyorum.
Selamlarınızı iletirim,

Ahmet, harika bir kayıtla meranızda avınıza misafir oldum teşekkürler.
Tüm ekibi tebrik ederim, bereketli olsun.
Teşekkürler Fecri abi, görüntüleri beğenmen bizi mutlu etti :)
Daha güzelleri sana gelsin inşallah

Moderatör tarafında düzenlendi:

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Elimde bir kamış var işin doğrusu bende kısmen bunu uyguluyorum. Lakin çok mücadeleci balıklar yakalamadım. Henüz major craft seçiminiz çok güzel 20 80 atari mevcut olsa gerek :)

Sizce Fladenin 40 80 atarlı 3 parça kamışı aynı işi görür mü? Ben bilmiyorum dogrusu henuz bu kamişı tuzlu suda kullanmak nasip olmadı. Ciddi bir dayanım gücü mevcut. Ileri kamışları yenileyeceğim zaman heavy olarak seçimin major craft olabilir.