Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Turna avı

tunauraz

Üye
Antalyadan katiliyor arkadas. Tatlisu turnasi icin yorum yapiyor. Hemde konuyu anlamadan. Bir hışımla 5 mesaj yazmis. Biride size denk gelmis. Acelesi var sanirim. Laf sokup kacacak.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kiniklar

Aktif Üye
Adı
sinan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bugün forum baya hızlı :) güzel güzel zefkimizi yapıyoruz muhabet oluyor bir sürü arkadaş ediniyoruz tecrube kazanıyoruz bu adamların amacını anlayamıyorum.

KansuB

Üye
Adı
Kansu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kirikkale de bir merada cmtsi ciktim. 22 km/s kuvvetli ruzgar vardi. Su sicakligi 10 derece hava golgede ve ruzgar almayan yerde 12 derece idi. Basinc ve nemde cok dusuktu. Gecen sene kapanistan itibaren su 2.50 m yuksekti. En otlu yerde 50 cm ot yukselmis ancak. Merada botlu 10'a yakin kiyida beklemeli ve at cek yapan 30'a yakin balikci vardi. Botla gelenler ruzgardan dolayi suda duramadilar. Giren 10 dkka sonra geri cikti. Kiyidan 1 kisi canli yem ile bir tane tutmus limit alti. Ben 9 da suya girerek 2 saat kadar suda kaldim. Oda ruzgarla ugrasmaktan efektif olmadi. 3-4 vurus disinda bir aksyon olmadi. Sorduklarimdan da balik alan olmamis.

Bende cumartesi kırıkkale tarafında bir meradaydım dediğin gibi ciddi rüzgar vardı vuruş dahi alamadım su hala soğuk balık hareket etmiyor diye düşünüyorum sanırım mayısa kadar verimli av olmaz.

Arcan

Aktif Üye
Adı
Arcan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
1 Nisan Cumartesi günü bende Bismillah deyip Zamantı nehrinin kollarında Turna avına çıktım. Hafif yağmur çiseliyordu. Su ve hava gayet soğuktu. Gökhan arkadaşımızın dediği gibi suyun berrak olduğu yerlerde Turnaları görüyorum her türlü su üstü ve altı sahtesini, kaşığını, meppsini denedim. Balıklar birbirini kovalamakla meşgul oldukları için sadece yeme meraktan bakıyorlardı. Gördüğüm güzel balıkları kandırmaya çalışırken limit altı iki adet turna yemlerime saldırdı. Ve incitmeden suya iade edildi. Bence turna sezonunun tam açılması için İçanadolu'da daha 15 gün var. Şu sıralar balığa gidiyorsak dahi balıkların havyarlı olmasına karşı veya limit altı balıkları incitmemek adına kullanılan silikon veya sahtelerdeki 3'lü zokaları çıkartmakta fayda var diye düşünüyorum. Tekli zoka kullanırsak balık yemi kursaklasa bile baığa zarar vermeden suya iade etmek kolay oluyor. Herkese kazasız belasız bol trofeli avlar dilerim.

GOKHAN AKSOY

Daimi Üye
Adı
GOKHAN AKSOY
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar bugün turna avina gittim 7 kg turnalar yan yana geziyordu sahte ye burnunun ucuyla vuruyordu fakat almıyordu
Bu gün kayıt oluyorsun,bir merhaba bile demeden racon kesiyorsun.
Mevzu balıktır turnada bu balıklardan biridir.Havyarlı her balık dikkate alınmalıdır.
Bu sayfada konuyu açan arkadaşda bu konuda duyarlıdır.
Sizin saçma sapan değidiniz konu bizim için hayatidir.
Biz etçilerle,trıvıcılarla cahillerle mücadele eden bir siteyiz ve öylede kalacağız.
Aynen abi hatta bi ağ atanla kavga ettik geçen sene karakolluk olduk

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GOKHAN AKSOY

Daimi Üye
Adı
GOKHAN AKSOY
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Aklımdan geçti kesin kaman da sezonu açmıştır diye.. :)
Aynen kardeş 2 gün önce gene gittim botla 37 tane geldi sadece 1 i limite uyuyor kesik köprüde köprünün altından botla geçerken çok güzel manzara gördüm kırlangıç yuvaları

GOKHAN AKSOY

Daimi Üye
Adı
GOKHAN AKSOY
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu sabah bende turna için gittim 1adet limit altı baliktan başka bişey cikmadi. Turna sabahlari avlanırken suyun dışına hoplayip zıplaması lazım ama hiç hareket yoktu.birara kamışın tüm halkaları soguktan dondu olta atamadım galiba daha erken turna icin
Evet malesef 2 gün önce gittim bende o kadar balık tuttum 1 i limite uyuyor

GOKHAN AKSOY

Daimi Üye
Adı
GOKHAN AKSOY
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kirikkale de bir merada cmtsi ciktim. 22 km/s kuvvetli ruzgar vardi. Su sicakligi 10 derece hava golgede ve ruzgar almayan yerde 12 derece idi. Basinc ve nemde cok dusuktu. Gecen sene kapanistan itibaren su 2.50 m yuksekti. En otlu yerde 50 cm ot yukselmis ancak. Merada botlu 10'a yakin kiyida beklemeli ve at cek yapan 30'a yakin balikci vardi. Botla gelenler ruzgardan dolayi suda duramadilar. Giren 10 dkka sonra geri cikti. Kiyidan 1 kisi canli yem ile bir tane tutmus limit alti. Ben 9 da suya girerek 2 saat kadar suda kaldim. Oda ruzgarla ugrasmaktan efektif olmadi. 3-4 vurus disinda bir aksyon olmadi. Sorduklarimdan da balik alan olmamis.

Malesef acayip yem seçiyor major craft jig para 10 gr zebra glow süper iş yapiyor

GOKHAN AKSOY

Daimi Üye
Adı
GOKHAN AKSOY
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bende cumartesi kırıkkale tarafında bir meradaydım dediğin gibi ciddi rüzgar vardı vuruş dahi alamadım su hala soğuk balık hareket etmiyor diye düşünüyorum sanırım mayısa kadar verimli av olmaz.
Hareket var fakat ufaklarda malesef

GOKHAN AKSOY

Daimi Üye
Adı
GOKHAN AKSOY
Kan Grubu
O Rh Pozitif
1 Nisan Cumartesi günü bende Bismillah deyip Zamantı nehrinin kollarında Turna avına çıktım. Hafif yağmur çiseliyordu. Su ve hava gayet soğuktu. Gökhan arkadaşımızın dediği gibi suyun berrak olduğu yerlerde Turnaları görüyorum her türlü su üstü ve altı sahtesini, kaşığını, meppsini denedim. Balıklar birbirini kovalamakla meşgul oldukları için sadece yeme meraktan bakıyorlardı. Gördüğüm güzel balıkları kandırmaya çalışırken limit altı iki adet turna yemlerime saldırdı. Ve incitmeden suya iade edildi. Bence turna sezonunun tam açılması için İçanadolu'da daha 15 gün var. Şu sıralar balığa gidiyorsak dahi balıkların havyarlı olmasına karşı veya limit altı balıkları incitmemek adına kullanılan silikon veya sahtelerdeki 3'lü zokaları çıkartmakta fayda var diye düşünüyorum. Tekli zoka kullanırsak balık yemi kursaklasa bile baığa zarar vermeden suya iade etmek kolay oluyor. Herkese kazasız belasız bol trofeli avlar dilerim.
Çok doğru söylüyorsun kardeşim hala çiftleşme de meşguller bazı uyanıklar suyun berrak olduğu yerde çarpma ile yani büyük üçlü kanca takip balığa çarptırarak avlaniyor lar tabi kendini sakatlayan da çok