Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Turna ve Perch İçin Karbon Kamış Önerisi (Bütçe: 2000-2500 TL)

Yigitosman40

Yeni Üye
Adı
Yigit.O.E
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba herkese, iyi günler ve rastgele.

Şu an elimde fiberglass bir kamış var ancak oldukça ağır olduğu için uzun süreli avlarda beni çok yoruyor. Hem hafiflik hem de daha yüksek hassasiyet için karbon bir kamışa geçmek istiyorum.

Aradığım özellikler ve av detaylarım şu şekilde:

• Hedef Balıklar: Tatlı suda Turna ve Perch (Tatlı su levreği).
  • Boy Tercihi: 240 cm civarı (Kıyıdan at-çek için ideal olduğunu düşünüyorum).
  • Atar (Gramaj) Değeri: Şu anki kamışım 10-40 gr ve bu hedef balıklar için bana biraz yüksek/sağır geliyor. 5-25 gr veya 7-28 gr civarı, hafif sahteleri ve rapalayı da rahat fırlatabileceğim bir atar arıyorum.
  • Bütçe: 2000 - 2500 TL max.
Elimdeki Diğer Ekipmanlar ve Tercihlerim:

• Elimde bu kamışla kombinleyeceğim okuma outrax 4000 bir makine var.
  • Genelde turna için maket yem, kaşık ; perch içinse jighead+silikon ve küçük kamış ağırlıklı avlanıyorum.
Bu bütçe dahilinde fiyat/performans oranı yüksek, sertlik (aksiyon) olarak üzmeyecek karbon kamış önerilerinize açığım. Şimdiden değerli yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba Yiğit , makinanın 280 gr civarında ağrılığı var diye yazıyor nette ,bu makina ile her iki av için de uygun kamış bulman zor , kamışın 170-180 gr civarında alman lazım ki takımım ağrılığ dengeli olsun , 7-28 gr kamışlar bile takımını dengesiz yapabilr , makinanan turna için ideal yanında da 15-40 gr sert bir kamış alırsın.