Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

cazcıh

Üye
Adı
talip
Kan Grubu
A Rh Pozitif
güncelleme yapayım. cumartesi öğlen ikiden akşam sekize kadar, kırlangıç peşinde olta salladık. iki kiloluk vatoz dışında ziyaretçimiz olmadı. bol bol yengeç besledik. mezgit de yoktu. bir olta da kefal için dibe attım, ona da tık demedi. onlar da her zamankinden daha bi nazlılardı. havadan mı basınçtan mı rüzgardan mı nedir anlamadık.

E

Erden Eren

Misafir
Ben de cumartesi sahadaydım.
Gece 2'ye dek boru kurdu ile eşkina denedim, sıfır hasılat elde ettim.
Sırf değişiklik olsun ve keza alkolüme zil sesi tadı gelsin diye 2'den sonra izmarit takımını taktım.
10 izmarit, 3 ispari ve 1 istavrit ile geceyi kapadım.
İsparileri kedilere, istavriti de sabah suyuna kalan bir arkadaşa verdim. İzmaritler ise balık dondurucumda yerini aldılar. :)

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben de cumartesi sahadaydım.
Gece 2'ye dek boru kurdu ile eşkina denedim, sıfır hasılat elde ettim.
Sırf değişiklik olsun ve keza alkolüme zil sesi tadı gelsin diye 2'den sonra izmarit takımını taktım.
10 izmarit, 3 ispari ve 1 istavrit ile geceyi kapadım.
İsparileri kedilere, istavriti de sabah suyuna kalan bir arkadaşa verdim. İzmaritler ise balık dondurucumda yerini aldılar. :)
Biz de cuma akşamı sahalardaydık. Fileto istavrit ile ilk yemli dişli denememizi yaptık 2 vuruş dışında hareket olmadı. Kalan yemler ile kedileri doyurduk gittiğimiz gibi döndük.... Raporunu yazmamıştık ilave etmiş olalım.

E

Erden Eren

Misafir
Aslında ben de 2 kez vuruş aldım lakin eşkina vuruşu olmadıkları bariz ortadaydı ve saat de 2'ye yaklaşıyordu. O yüzden biraz da izmarit, ispari denemek istedim işin aslı. (Dediğim üzere, alkole biraz zil sesi mezesi duymak istedim.) İyi ki de öyle bir değişiklik yapmışım.
@Bedri35 sen Whatsapp durumumda görmüşsün zaten, burada da paylaşayım, 3'lü dip takımıma düzenli olarak 2 balık geliyordu ve alttaki yavru ispari -suya iade- , üstteki ise gayet baba izmarit oluyordu hep.
Gecenin o saatinde o balık orada ne arar, hem aklım fikrim şaştı ama hem de çok keyifli-bereketli bir gece sonu avı yapmış oldum.

Sabredenlere, kovalayanlara bereketli avlar diliyorum hobidaşlar. Selamlar.

cazcıh

Üye
Adı
talip
Kan Grubu
A Rh Pozitif
güncel rapor. pendik. pazar günü öğlenden akşama dek, kırlangıç, olmazsa mezgit peşinde olta salladık durduk. doğru dürüst bir vuruş bile alamadık. bari bir iki kefal tutayım dedim, kefaller de tık demedi.

hemen her hafta gitmemize rağmen son bir senedir ne denizde ne gölde, bir iki turna, ufak tefek bir iki tatlısu levreği, bir iki kefal, ispari vesaire dışında doğru dürüst bir şey tutamadık. bu yaz iki üç kez eşkinaya gittik, onlardan da boş döndük. eskiden mutlaka bir iki tane tutardık.

harcadığımız zamana mı yanalım, boşa çıkan umutlarımıza mı yanalım bilemeden, "bir daha balığa gelenin" şeklinde başlayan cümlelerle oltalarımızı topladık. bir an şunların hepsini kırıp çöpe atayım da dedim ama nolur nolmaz belki bir ara balık dedikleri o canlılardan falan tutabiliriz diyerekten kendime mukayyet oldum.

oltalar şu an arabada duruyor gerçi, her an gidip kırabilirim de. bilmiyorum.

jaas

Aktif Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
güncel rapor. pendik. pazar günü öğlenden akşama dek, kırlangıç, olmazsa mezgit peşinde olta salladık durduk. doğru dürüst bir vuruş bile alamadık. bari bir iki kefal tutayım dedim, kefaller de tık demedi.

hemen her hafta gitmemize rağmen son bir senedir ne denizde ne gölde, bir iki turna, ufak tefek bir iki tatlısu levreği, bir iki kefal, ispari vesaire dışında doğru dürüst bir şey tutamadık. bu yaz iki üç kez eşkinaya gittik, onlardan da boş döndük. eskiden mutlaka bir iki tane tutardık.

harcadığımız zamana mı yanalım, boşa çıkan umutlarımıza mı yanalım bilemeden, "bir daha balığa gelenin" şeklinde başlayan cümlelerle oltalarımızı topladık. bir an şunların hepsini kırıp çöpe atayım da dedim ama nolur nolmaz belki bir ara balık dedikleri o canlılardan falan tutabiliriz diyerekten kendime mukayyet oldum.

oltalar şu an arabada duruyor gerçi, her an gidip kırabilirim de. bilmiyorum.
Küçücük balıkları alıkoyarsak, 5-10 metre derinliğe ağları bırakıp balıkların yumurtlaması için gerekli alanları vermezsek, denizi ve kıyılarını bildiğin çöplük gibi kullanırsak, akarsu dere kaynaklarını bozup doğal habitatı tahrip edersek tabikide avlayacak balık bulamayız. Sizce de normal değilmi. Burnumuzun dibindeki yunanistanın kıyılarından nasıl balık fışkırıp herkes ucuza deniz ürünleri tüketirken bizde neden bu kadar pahalıdır mesela. Her yanımızın deniz olmasına rağmen neden taa afrika kıyılarından balık avlıyoruz mesela. Her şeye rağmen gördüğünde ya arkadaşım almayın küçücük balıkları günahtır dediğin zaman sana diklenecek az daha devam etsen seninle kavga edecek bir topluluk var karşında. Bütün bunların ışığında durumunuz hiç anormal değildir inanın. Gayet normal olanı yaşıyoruz. Rastgelsin.

cazcıh

Üye
Adı
talip
Kan Grubu
A Rh Pozitif
maalesef marmara denizi dört bir yanından bıçaklanıyor ve yıllardır can çekişiyor. ölümü de yakındır. cenazesinde de katilleri gözyaşları içinde iyi bilirdik diye ağlayacaklardır eminim. her sene daha az balık. biz kilo altı kırlangıçları denize salarken (eskiden yani oltamıza balık geldiğinde) pazarda tezgahta parmak gibi kırlangıçlar görünce insan kahroluyor. yazık çok yazık.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
30 Eylül Cuma akşamı @Umut19 ile beraber Kartal sahilde yemli dişli deneyelim dedik. Ben giderken balıkçıdan istavrit alacaktım yemlik çünkü şu an istavrit tutamıyoruz doğru dürüst. Balıkçıda yapraklar gördüm tezgahta inanamazsınız avuç içi kadar. Yani yaprağın da yaprağı gibi bir boy. Faydası olur mu olmaz mı bilmiyorum 153'ten şikayette bulundum. Bunu yapmaktan başka birşey de gelmiyor elimizden. Ne yapabiliriz ki? En azından görünce es geçmeyelim şikayetimizi edelim. Satanlara ceza yazılır ise belki onlar almaktan vazgeçer dolayısı ile gırgırcı da alıkoymaktan.

Değinmişken avımıza dair de bir rapor vereyim. Lüfer ailesinden vuruş alamadık. @Umut19 bir süre sonra mezgit takımına döndü o dakikadan sonra heyecan yaşamaya başladık. Tam adedini bilmiyorum ama 8-10 arası mezgit yakalamıştır. İğneyi yutmayanları suya iade etti yaşama şansı olmayanları üzülerek kedilere verdik. Ben lüfer takımı ile devam ettim. Bana da 1 güzel boy mezgit geldi ve iade ettik. Haricinde bir aksiyon yaşamadım. Mera mezgit avı için oldukça verimli duruyor erken saatte mezgit odaklı başlasak rahat rahat yenilebilecek miktarları alabilirdik. Sarı gözlü intikal edene kadar mezgit denenebilir.

Son düzenleme:

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan
Dün bu takımla Dragosta su üstünden çinekop aldım. Genelde küçüktüler geri saldım.
Savage gear'ın poper maketinin iğnelerini çıkarıp arkasına slikonlu iğne takıp LRF ile avlandım.