Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Dip yemli takımına istavrit geliyor mu dolgu alanında? Geliyorsa kaç metre civarında mesafeden geliyor? Açıktan kumluk alandan mezgit alıyorduk eskiden. Şu aralar su soğuyor yavaş yavaş. Balık 30 metre ve üstü derinliklere çekiliyor galiba soğudukça. İnce takımla yemli denemek isterim bi ara balık çekilmeden.

Benim mesajımdaki 'istavrit verimi' kısmından yola çıkarak soruyorsanız, o bahsettiğim verim nisan sonu ve eylül başı arası maalesef. O da bu sene ağustos başında jilet gibi kesti.
Ama hani mezgite attığım takvimlerde, 2-3 hafta öncesine dek, eşşek istavritleri geliyordu tek tük. Lakin o tek tüke aldanıp da uğraşmaya kesinlikle değmez.
Şimdi gelse hemen yanımdakilere dişli için taze yem olsun diye veririm ama bahsettiğim üzere, 2-3 haftadır mezgite de atmıyorum. O da tamamen kesti. Final günlerinde gelenler harika ötesi boylar idi. Tek teselli. 🙂

Herkesin yöntemleri kendince farklılık gösteriyor malum. Ama madem soru bana yöneltilmiş, 0.18'lik bedene 4 köstekli 8 numara iğne. Bazen Owner 10 numara. Owner çok avcıdır, koca koca menekşe izmaritleri avlamışlığım vardır ama 2021 ile 2022 yazları arasında %300 zam geldiğinden yemediğim balık için o paraları vermeyi tercih etmiyorum artık. Ayrıca kurşun ile son köstek arasında 3 karış mesafe bırakıyorum. Dibe çok az takılıyor böylece ve hatta dipten istenmeyen, baş ağrıtan balık türlerini de elediğimi düşünüyorum. Tabi yinelemekte fayda var, bunlar işin 'bence' kısmı. 🙂

Gece avlarında 75 gram ile dibe yatırmaca. Zil fazlasıyla uyarıcı oluyor.
Gündüz avlarında akıntının durumuna göre 40 yahut 50 gram ve şamandıralı sistem. Bahar ve yaz ayları 25-30 grama kadar düşüyor.

Yem olarak ise midyenin siyah kenarları açık ara favorimdir. Çevre çeperinizde eşkina avından dönenler varsa boru kurtlarını atmamasını söyleyip takarsanız da harika avlar yaparsınız. Yahut tekneye çıkıp da, eve dönüşte karides kaldıysa doğrudan dolaba atmanızı öneririm.
Midyenin avantajı sert olup, kolay tırtıklanamaması. Kurt ve karidesin avantajları ise lezzet yönünden balığı fena cezbediyor olması.

Herkese selam olsun, oltası suda olanlara bereketli avlar olsun.
Çok teşekkürler Siz baya baya ustasınız bizim daha gidilecek çok yolumuz var 🙂

23-24 Aralık Cuma Cumartesi Dolgu Alanı Raporlaması :

Dolguda ağustos ayında istavritin seyrekleşmesi ve ufalması ile başlayan verimsizlik her geçen ay olumsuz anlamda daha da fazlalaşarak devam ediyor. Uzun senelerdir ilk kez balık bu denli az ve keza kıyı balıkçıları yok denecek kadar az.
Mesela dün lodosun da etkisiyle çıtırından güzel bir hava olmasına ve cumartesi olmasına rağmen Maltepe tarafındaki başlangıçtan kanocuların olduğu Adatepe mendireğine dek toplamda 7 balıkçı vardı. 2'si bizdik zaten.

Cuma tek tük gelen istavritler harici kimsede bir şey yoktu.
Dün ise teke çıkardım. Ben teke ile eşkinaya, arkadaş karides, midye, teke ile dibe çalıştı.
Yaklaşık 8 saatlik av sonrası TEK VURUŞ DAHİ ALAMADAN evimize döndük.

Evet bu işin huzur kısmındayız ama hani ufacık bir vuruş, ufak bir zil sesi dahi duymadan dönmek de insanı buruklaştırıyor açıkçası.
Oltası suda olanlara bereketli avlar, selamlar.

23-24 Aralık Cuma Cumartesi Dolgu Alanı Raporlaması :

Dolguda ağustos ayında istavritin seyrekleşmesi ve ufalması ile başlayan verimsizlik her geçen ay olumsuz anlamda daha da fazlalaşarak devam ediyor. Uzun senelerdir ilk kez balık bu denli az ve keza kıyı balıkçıları yok denecek kadar az.
Mesela dün lodosun da etkisiyle çıtırından güzel bir hava olmasına ve cumartesi olmasına rağmen Maltepe tarafındaki başlangıçtan kanocuların olduğu Adatepe mendireğine dek toplamda 7 balıkçı vardı. 2'si bizdik zaten.

Cuma tek tük gelen istavritler harici kimsede bir şey yoktu.
Dün ise teke çıkardım. Ben teke ile eşkinaya, arkadaş karides, midye, teke ile dibe çalıştı.
Yaklaşık 8 saatlik av sonrası TEK VURUŞ DAHİ ALAMADAN evimize döndük.

Evet bu işin huzur kısmındayız ama hani ufacık bir vuruş, ufak bir zil sesi dahi duymadan dönmek de insanı buruklaştırıyor açıkçası.
Oltası suda olanlara bereketli avlar, selamlar.

Tebdili mekanda fayda bar gibi gözüküyor

Erkan üstadım öncelikle selam olsun. 🙂 Benim şahsıma özel bir sağlık sorunum olduğundan, haftanın 6-7 günü balığa çıkmama rağmen uzun senelerdir evime yürüme mesafesinde olan aynı noktada, hatta aynı kayalıkta avlanıyorum.
Yoksa özellikle yazın 3.5 ay gibi gayet uzun bir müsait vaktim oluyor, gidip mera mera gezmek hem verimli hem de ferahlatıcı olurdu ama şartlar diyelim.
Hayat işte, kimisinin vakti olmaz gidemez, kimisinin de vakitten bol bir şeyi olmaz ama gitmeye sağlık sorunları el vermez.

Tuzla sahillerinde 1 ayın 15 günü aksam güneş batarken sahildeydim. Her gittiğimde 3 saat deniz havası alıp geldim. Şu anda takıma yeni lider bağladım, makinenin bakımlarını yaptım sardım sarmaladım kaldırdım bir köşeye. Bir dahada gitmeyi pek düşünmüyorum ne yalan söyleyeyim. Havasını bekliyorum, bildiğim yerler de olduğundan kışın 3 bilemedin 4 kerede olsa çanakkale ye gideceğim. Her sene yaptığım gibi. İstanbul bana ben istanbula alışamadım bu balık avı konusunda. Zaten bu şehri hiç sevdiğimde söylenemez ama mecburiyetler. Velhasıl kelam oltası suda olana insallah rastgelsin.

biz de tuzla taraflarında yemli çalıştık, midye, ekmek, sülinez, istavrit ne varsa denedik. tık bile alamadık. oltanın ucundaki o titreşimi göremeden vakit öldürmeye ömür tüketmeye devam ediyoruz bakalım.

index.jpg

Yem boru kurdu idi arkadaşlar. Biraz beklemiş bir yem idi ama yine de 3-4 saatlik avıma olumlu katkı sundu. Oltası suda olanlara güzel avlar ve bolca huzur temenni ediyorum.

Back