Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aman hocam boğaza gitmyosanız maltepe kartal dragos buralarda Salina falan çok agır siklet aman uzak durun ,hafif bi kamış alın battle gibi ,okuma carbonite gibi ne biliyim elettra var bu tip agırlıkta kamış olması lazım makinede 4000 -5000lik olsun maksimum
çok sağolun hocam aynen dediğiniz gibi 420 hafif bi kamış alıcam.fakat teleskopik değil de parçalı olsun istiyorum. hafif ve 3 parça önerebileceğiiniz bir kamış var mı

hafif 3 parça kamış bilmiyorum malesef belkide vardır arkadaşlar yardımcı olur bilen varsa ,ceymar 55 alın ceymar 40 alıcağınıza ,55 de hafif ve daha yeterli olur benim düşüncem,başka makine öneren arkaşalarda çıkacaktır ,alaris kullanmadım yorum yapamıcam

çok sağolun hocam aynen dediğiniz gibi 420 hafif bi kamış alıcam.fakat teleskopik değil de parçalı olsun istiyorum. hafif ve 3 parça önerebileceğiiniz bir kamış var mı
Boğazda av yapmayacaksın eğer Maltepe Kartal için teleskobik surf kamış almanı öneririm. Max atarı 150 Gr olmalı en fazla. Çünkü Maltepe Kartal lokasyonunda çaparide maksimum 50 Gr kurşun, yemli çinekop mezgit falan için de maksimum 125 Gr kurşuna çıkarsın. Tabi kamış boyu 4.20 altında olmamalı (zaten 3.60 - 3.90 kamışları da neden yaparlar anlamış değilim)
Hedef balık (Pendik marina) sana yardımcı ve klavuz olacaktır..

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

selamlar, hafta sonu misafirim olacak. büyük bir balık tutma hevesiyle geliyorlar 😀 Kartal Maltepe taraflarında kaya balıkları avlayabileceğimiz önerebileceğiniz bir mera var mıdır? Daha önce dolgu alanında denemiştik kıyıya yakın yosun sebepli çok takılma oldu. etrafta balıkçı da yoktu. Bu aralar balıkçıları nerelerde bulabilirim?

Sevgili dostlar rast gele, yaklaşık 1 yıldır maltepede olta atmadım. Açıkcası çokda deneyimli değilim, sadece istavrit tutmasını biliyorum. Kaliteli bir olta seti ile tekrar ava başlamak istiyorum. Şuan istavrit tutulabilir mi? Malum diğer balıklarda tecrübem yok, açıkcası hangi oltalarla tutulur onuda bilmiyorum.

Sevgili dostlar rast gele, yaklaşık 1 yıldır maltepede olta atmadım. Açıkcası çokda deneyimli değilim, sadece istavrit tutmasını biliyorum. Kaliteli bir olta seti ile tekrar ava başlamak istiyorum. Şuan istavrit tutulabilir mi? Malum diğer balıklarda tecrübem yok, açıkcası hangi oltalarla tutulur onuda bilmiyorum.
Merhabalar,

Maltepe ve çevresinde istavriti surf takım ve çapari ile ( gece şamandıralı sistem) ya da lrf takımı ile sahte silikonlar ile avlayabilirsiniz. Şu an gece lrf özelinde aşırı verimli geçmese de tutulabiliyor.

kartal-maltepe hattında güzel zargana yapıyormuş ...rapor var mı acaba hiç ?

5 aylık bir ara sonrası öncelikle selamlar, akabinde oltası suda olanlara, sabredenlere bereketli, verimli avlar diyerek sözlerime başlamak isterim.

AĞUSTOS - EYLÜL AYLARINDA HANGİ BALIKLAR VARDI, HANGİLERİ YOKTU?

Ağustos ayında Tuzla'dan eski senelere göre çok ama çok verimli MIRMIR avları yaptım. Yem olarak ağırlıklı olarak karides, 2-3 ayrı gecede ise boru kurdu kullandım. Eski senelerde bu avı şamandıralı yaparken bu sene dip çalıştım ve eskilere senelere göre çok fazla verim aldım.

Ağustos ayının ilk 15-20 günü boyları bir hayli ufak olan ve geldiği zaman peş peşe gelip, insanı bezdiren yavru EŞKİNALAR ağustosun son günleri ve eylül ayı boyunca en azından yasal limit olan 25 santimin üstünde gelmeye başladı. Mera olarak Tuzla, Maltepe Dolgu Alanı başlangıçtaki derin su tarafı, Bostancı ve Suadiye taraflarını tercih ettim. Yem olarak boru kurdu ve teke, sistem olarak ise kesinlikle şamandıralı sistem çalıştım.

Eşimle beraber hem sandal hem de motorlu minik kayıkla 2 ayrı gün SARDALYA denemesi yaptık lakin sıfır sardalya, az biraz MEZGİT alarak döndük. Ama arkadaşlarımın ada civarından aldığı mezgitlerin boylarına bakınca şahsen utandım. 🙂

Çoğu kıyı balıkçısının en büyük favorisi olan İSTAVRİT gündemine gelecek olursam, ben tüm kış boyu gayet verimli istavrit avları yapmış ve birçoğunu burada sizlerle paylaşmıştım. Nisan ayında da çoğunu sizlerle paylaştığım üzere eşkinaların yanında muazzam boylarda istavritler almıştım.
Birçok kıyı balıkçısının en sevdiği takvim olan temmuz, ağustos aylarında, özellikle temmuz sonu ve tüm ağustos ayı boyunca kötü bir sürpriz gündeme damgasını vurdu. Defne yaprakları Maltepe Dolgu Alanı, Maltepe Kum İskelesi, Bostancı gibi meralara sürü halinde kıyıladı, ortada ne istavrit kaldı ne de başka bir balık.
Nice gün, gece çevremdekiler hiç balık alamadan dönmek zorunda kaldılar. Ben bu durum karşısında iğne boylarını büyütüp, karides ve midye gibi yemler takarak durumu lehime çevirmeye çalışsam da çoğu gece saat 12'yi bile görmeden takımları sudan çekip, evime dönmek zorunda kaldım. Yani agresif bir şekilde kıyılayan yapraklar yüzünden birçok gece toplamda 20-25 parça istavrit gibi kısır av yaptım ama özellikle 22:00'den sonraki son 1 saatlik dilimde sıfır balık aldığımdan, erkenden toplayıp evime döndüğüm gece sayısı bir hayli fazladır.

Uzunca oldu lakin kovalayanlara geniş özet olsun yahut vakit bulamayan ancak fazlasıyla merak eden balık sevdalılarına bilgi aktarımı olması adına detaylıca yazmak istedim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
üstat selamlar. mırmır avı hala devam ediyor mu acaba? defalarca denememe rağmen istanbul'da mırmı yakalamak hala nasip olmadı.

Back