Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Toplam: 1,452 (Kullanıcı: 17, ziyaretçi: 1,435)

-----

Durum böyle ilerlediği sürece zor elbette bazı şeyler.
Forum genelinde 10-12, bu koskoca Tuzla-Kadıköy hattında ise 3-4 kişi var maalesef aktif raporlama yahut av tekniklerine dair bilgilendirme yapan.

Forum balıkçılık ile ilgili Wikipedia gibi bundan sebep eski konuları takım bilgilerini vs. okuyan çok fazla kişi var benim foruma üye tarihim 2012 ilk mesaj attığım tarih 2021 belki 2022..
Sonuçta konuların okunması için üye kayıt zorunluluğu gelse yine yazmayan yazmayacak çok takılmamak lazım

Bunu tırnak içerisinde 'takılmak' olarak yorumlamamak gerektiğine dair onlarca sayfalık bir açıklama yazabilirim. Birçoğunu senin de bizzat deneyimlediğin ve yine birçoğunun altına senin de bizzat imzanı atacağına az çok emin olduğum. Ama işte böyle maalesef bu aktivite.
Kimseye zorla bir şey yazdırıp çizdiremeyiz elbette ama hazıra konmaya bu kadar hevesli bir kitlenin olduğu başka bir aktivite var mıdır acaba, bak bunu merak etmiyor değilim.

Neyseki bu platform balığa dair sosyal medya ve mecralar arasında açık ara en saygın, en prestijli ve en fazla bilgi paylaşımına dayalı platform. 4-5 sene önce ayrıldığım Facebook grupları ve çok daha önce ayrıldığım Whatsapp grupları çok vahim idiler.
Bir kuru 'rastgele' ya da selam sabah vermeden "Mera nere" diye yazanlardan, önce takım bilgisi verdik diye "Takımları **tüne sok mera nere lan" diye yazan mı aramazsın, Messenger üzerinden tehdit eden mi, ne türlerle karşılaştık be ahh ahh. 😀 😀 😀

Neyse, dediğim üzere detaya girecek olursam onlarca sayfalık bir metin ortaya çıkabilir o yüzden iyisi mi susayım ben. 🙂

2 gün önce teke ve midyeyle dipleri bir yokladım. 2 tane 20 cm civarı iskorpit uzun zamandan sonra mutlu etti, bir tane de irice bir balık çekerken kaçtı. Onun dışında 3 lrf'ci arkadaştan baya bir bilgi aldım. Söylediklerine göre yakından istavrit çıkıyormuş, uzağa gece çaparisi atarsan da alırsın dendi. Eşkina falan için iğne numarasını 1-2'den 5-6'lara düşürmem önerildi. Bu bilgiler şu ana kadar öğrendiklerime biraz ters ama herhalde denemek lazım. Yine 2 gün önce ve bugün sabah suyunda favori kefal merama gittim ama yine başarısız avlar oldu. Nedense kefal geçen seneki bu zamanlara göre bir hayli az. Heralde hafif yağmurlar ve kapalı hava nedeniyle kefaller biraz açıkta dolaşıyor.

Artık herkesin internete erişimi olmasına rağmen forumlara aktif katılımın azalması biraz kafa karıştırıcı. Gerçi her şirketin kendi için uygulama çıkarmasıyla insanlar tarayıcı bile kullanmaz hale geliyor yavaş yavaş. Her nasılsa her şeyi kolaylaştıracağını düşündüğümüz teknoloji giderek bilgi paylaşımını zorlaştırıyor. Gerçekten çok ilginç.

Söylediklerine göre yakından istavrit çıkıyormuş, uzağa gece çaparisi atarsan da alırsın dendi. Eşkina falan için iğne numarasını 1-2'den 5-6'lara düşürmem önerildi.

Selamlar.

1) Gece çapari ile istavrit alma takvimi sona ermiştir. İstisnalar kaideyi bozmayacağı gibi konuya dair 1-2 sayfa önce detaylı bir açıklamam mevcut.

2) 6 numara iğne ile eşkina avlamak? 1 numara iğneden 3/0'a büyüttüğümüz çok vakitler oldu lakin hayatımda ilk kez eşkinada iğneyi ufalt hatta 6 numaraya kadar ufalt diyeni duyuyorum. Amiyane tabirle sallamışlar resmen.

Selamlar.

1) Gece çapari ile istavrit alma takvimi sona ermiştir. İstisnalar kaideyi bozmayacağı gibi konuya dair 1-2 sayfa önce detaylı bir açıklamam mevcut.

2) 6 numara iğne ile eşkina avlamak? 1 numara iğneden 3/0'a büyüttüğümüz çok vakitler oldu lakin hayatımda ilk kez eşkinada iğneyi ufalt hatta 6 numaraya kadar ufalt diyeni duyuyorum. Amiyane tabirle sallamışlar resmen.

Selamlar. Aynen, çok güzel açıklamıştınız. Ben de o yüzden biraz şüpheyle yaklaştım. Herhalde 1-2 gün balık yaptığı için (?) böyle bir yorumda bulunmuş olabilirler. İğne numarasına gelince, daha küçük iğne ile daha fazla eşkina bindiremez miyiz? Alınamayacak boyda eşkinaların takılması, iğnenin kayabalıkları tarafından mideye kadar yutulması ve belki balığın iğneden kolay çıkması gibi sorunlar olmalı ama teoride daha çok balık takarız gibi geldi. Belki istavrit aldıkları jigheadlere eşkinalar da denk geldiği için böyle bir öneride bulunmuş olabilirler, pek bilemedim.

Düşünceleriniz için teşekkürler.

Hiç hazırlık yapmadan 2 saatlik bir eşkina denemesi daha yaptım ancak bir karışlık kayabalığı dışında bir şey denk gelmedi. Avın sonlarına doğru lodos şiddetlendi. Söylenene göre ufak tekeyle iskorpit çok çıkıyormuş, denk mi geldi yoksa zaman zaman bollaşabilen bir balık mı orasını çözemedim.

@Lafalisokalemabuno ufak iğne ile büyük eşkina alman çok zor. Daha küçük iğne ile sizin tabirinizle bindirebileceğiniz yegane şey harami balıklar ve belki avuç kadar olan yavru eşkinalar olacaktır.
Bu arada artık bırakınız bence 'söylenene göre' , 'söylediklerine göre' ve 'uygulamaya göre' gibi şeyleri baz almayı. Naçizane bir öneridir.

Bugün farklılık olsun diye 20-30 gram kurşun arkası beyaz glow kurtla 2 saat kadar at çek denedim. Maalesef vuruş bile olmadı. Tembellik etmeyip aynı yemi 2 saat kullanmamak lazım herhalde. Su seviyesi nispeten yüksek ve deniz oldukça çalkantılıydı.

Kayabalıklarını ve lapinleri bile arar kaldım biraz. Bu son iki sene içerisinde bu kadar başarısız bir av dönemim olmamıştı hiç. Kefal avları bile çoğunlukla verimsiz geçiyor. Umarım hattaki diğer hobidaşlar daha iyi sonuçlar elde ediyordur çünkü herkeste durum benzerse gerçekten üzücü.

Pendik-Kartal civarı ve Küçükyalı civarlarından gelen güncel raporlara göre bana da tek tük gelmeye başlayan eşkinalar iyice boy göstermeye başladı. Boyları da gayet iyiler. Bu bahsettiğim meralarda düzenli av yapanlar adına mera yoklamakta fayda var.

Back