Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

B

BS Okuru

Misafir
İyi Vural reis sardalye güzel olur valla bakalım hadi hayırlısı .:)
İnşallah kıyılar abi balik sardalyeyi seviyorum kılçığı ayıklanıp soda mısır unu vs derken güzel oluyor hele oltada şiddetli sert vuruslarina bayılıyorum inşallah devamı olur.

Lenovo S90-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hasan genc

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kıymetli kardeşim hasan genç bu gün misafirimdi,Bir elin beş parmağı akritas--tuzlada aslında muhabbet için buluştuk meralardan birinde oynağa,combağa rastgeldik, dururmuyuz,Kaşığın çalıştığı bir mera,hasanın kaşık çantasında en verimli kaşıklar,
dişli biz takım açana kadar,30-metrelerden önce 50,
sonra yüzmetrelere yemi atına alıp sürdü.
Martılarda kısmetlerini aldı katliamdan.sonra kooparatifin limanına geçtik,hasan ve ben reisler.başkan ve üstadlarla 7-8 saati ezdik.yağmur başladı ayrıldık.
Hasan beyefendiliği ve saygısı ile bütün reislerden tam not aldı.
Kendisini tanımaktan şeref duydum.
Rahmetli babasını yad ettik,Tekneleri ile beşiktaştan sarayburnu anılarıyla.
Bazı güzel işlerde yaptık beraber,bir dahakine daha güzelleri olacak.
Hasandan sonra tulum giyip levent reisle saat 22.00 kadar kaşık yüzdürdük.Sadece 4 sarıkanat.
Eşref abi ne demek esas ben sizinle , değerli Üstad abimizi ve Reislerimizle tanıştığıma müşerref oldum . Ayrıldığımda dediğim gibi ziyretlerimi daha da sıklaştıracağım zaman çercevesi içinde . Gün sonundaki avınız gönlünüz gibi zengin ve herdaim olsun sevgili Abicim görüşmek üzre .Rastgele :)

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Sardalya 15 20 güne boğaza da girer sonra bir ay kovaları doldurur milleti sevindirir. ben geçen sene bacanak istedi diye iş çıkışı 3 kere gittim hepsinde de en az 4 5 kilo balığım vardır. kendim yemem pek sevmem.

Adı
barış güney
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Kartal tarafında sardalye avı için özel bir çapari kullanılıyor mu?Yoksa istavrit çaparisi yeterli olur mu?TŞK...

Hasan genc

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kartal tarafında sardalye avı için özel bir çapari kullanılıyor mu?Yoksa istavrit çaparisi yeterli olur mu?TŞK...
Normal istavrit için kullandığız çapariler olur artı turuncu çapariyi daha çok sever yedek de bulundur derim . Rastgele :)

Ersin1903

Daimi Üye
Sardalya varsa ve suda denk gelirse istavrit çaparisine de gelir, hatta sürüye denk gelirse tesbih gibi dizilir iğnelere..
Yalnız bu konuda dikkat edilmesi gereken husus hiç boşluk vermeden çekmek gerekir sardalya çapriye bindiğinde, çünkü bu balık iğneyi yiyince yüzeye doğru hamle yapıyor ve çekerken boşluk verildiğinde çapariyi karman çorman kullanılmaz hale getirebiliyor :)

normalde sardalya çaparisinde köstekler istavrit çaparisine göre biraz daha uzun aralıklı bağlanır karışıklığı önleyebilmek adına ;)

Hasan genc

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sardalya varsa ve suda denk gelirse istavrit çaparisine de gelir, hatta sürüye denk gelirse tesbih gibi dizilir iğnelere..
Yalnız bu konuda dikkat edilmesi gereken husus hiç boşluk vermeden çekmek gerekir sardalya çapriye bindiğinde, çünkü bu balık iğneyi yiyince yüzeye doğru hamle yapıyor ve çekerken boşluk verildiğinde çapariyi karman çorman kullanılmaz hale getirebiliyor :)

normalde sardalya çaparisinde köstekler istavrit çaparisine göre biraz daha uzun aralıklı bağlanır karışıklığı önleyebilmek adına ;)
Aynen Ersin nin dediği gibi ve çapariyi çoğu zaman kendim dizerim boyunu 2.10 6 iğneli yaparım köstekler 14- 15 cm civarı iki iğne birbirine değmiyecek sekilde ,çapari bedeni 0.20 florukarbondan . Çapari iğnelerin floşlarını uzunluğu takımda bulunan iğne boyu kadar taşsın iğneden . Bunun bir artısıda 40 - 50 gr kurşunla daha balık kıyılamamış ken siz atışta eğer 0.14 iyi bir örgü ve 0.22 şoklu olarak net 90 -100 mt acıktan balığı alırsınız :harika:
Çapari bedeninin en alta takmak için sandık ipinden veya yumuşak 0.20 ip misinadan 10 cm lik kasa döğümüyle halkalar yapıp midye kesmelerine karşı bir ucunu misinanın altına takıp öyle kurşuna takınız ve hatta gamı alması için ip ile kurşun arasına klipsli fırdöndü takın .
Çapari avında adettir eskilere göre tuttuğun ilk ve ufak balığı denize geri at avın bereketli geçer .Rastgele :)

Son düzenleme:

KptMikailSen

Yeni Üye
Adı
Mikail Şen
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar,

Formu uzun süredir takip ediyorum fakat ilk yazım bugüne kısmetmiş. Gerek bu konuyu gerekse Boğazdaki balık durumu konusunu hemen hemen hergün okuyorum. Üstdaların Balık almaya başladığını yazdıklarında direk gidiyorum fakat tekneyle av yaptığımdan dolayı sanırım farklı balıklar çıkıyor. Eğer kısmetse yarın öğleden sonra rüzgarın durumuna göre Maltepe - Dragos - Kartal arası dolaşmayı planlıyorum açıktan. Her ne kadar tadı şu mevsimde kötü olsa da sardalyaya atıcam,eğer bi değişiklik olursa (Farklı balıklardan) sizleri de haberdar ederim...
Selametle....