Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şu ipi bırakıp bırakmama ile ilgili bir sorum olacak.
Lrf ya da spin kamışta atışlarda kamışın uç kısmına dolanırsa kuvvetli bir atışta kamış kırılabiliyor sanırım. Peki aynı şekilde acemi birisi atarken ipi zamanında bırakmazsa gene kamış kırılabilir mi ? Çünkü çapari gibi misina kullanmıyoruz çapari atarken bırakmasakta misina kopup gidiyordu kurşun ama lrf ve spinde örgü ip olduğu için kopma gibi birşey yok.
Ben atış olarak kısa süreli balıkçı olmama rağmen atış tekniğinde acemilik sürecini atlattım diye düşünüyorum. Şu ana kadarda bu tür bir sorun yaşamadım ama hep kafama takılmıştır 🙂

İpi bırakmamada atış esnasında zaten belli bir açı vereceğiniz için kolay kolay kırılmaz
Ancak spinde ve Lrf de uca dolanan ip ile kullanılan ağır bir jighead yada sahteyle yapılan sert bir atışta düşük te olsa kamışı kırma ihtimali mevcut. Malum çok ince ve hassas uclu. Çoğunlukla o sert hamleye karşı klips yamularak sahte çıkar yada düzgün düğüm atılmadı ise düğümden kopar 😉

Her ihtimale karşı içinizde şüphe varsa kamış ucunu görün yada kontrol edin 😉

İpi bırakmamada atış esnasında zaten belli bir açı vereceğiniz için kolay kolay kırılmaz
Ancak spinde ve Lrf de uca dolanan ip ile kullanılan ağır bir jighead yada sahteyle yapılan sert bir atışta düşük te olsa kamışı kırma ihtimali mevcut. Malum çok ince ve hassas uclu. Çoğunlukla o sert hamleye karşı klips yamularak sahte çıkar yada düzgün düğüm atılmadı ise düğümden kopar 😉

Her ihtimale karşı içinizde şüphe varsa kamış ucunu görün yada kontrol edin 😉

Her atışta bakıyorum abi. Kalama zaten gevşek elimle ipi salıp tekrar sarıyorum o an rahat iniş çıkış olmazsa dolandığı belli oluyor. İnce olduğu için sadece göz kontrolü yeterli değil yanıltabiliyor o yüzden böyle bir deneme yapıyorum.

Teşekkür ederim 🙂

kendi adıma etrafımda spin yada lrf kamışını atar limitleri içinde kullanıp kıran duymadım ama olur mu olur tabi, kamışta zedelenme vardır anlık yük binince çıt diye gidebilir. Ben en son spine geçtiğim için tabi belli bir alışkanlık oluyor atış konusunda ama direk spinden başlayan arkadaşlar atışta yabancılık çekeceği için 20 gr'lık sahteyle bile parmağı götürebilme ihtimalleri var tabi ki.

Medcezir cafenin oradan çok av yaptım. Bu sene istavrit bolca yaptı. Genelde şamandıralı atanlar yem olarak karides kullandıklarını çokça gördüm. Mırmırda iyi yaptı ama önceki senelere göre verim azdı. Zargana kaya kurdu ile zargana da çok alındı. Ama ne hikmetse hiç dişli alamadım yaprak aldım ama çinekop sarıkanat falan alamadım ya şans ya da balık girmiyor. Bu mera benim LRF yaptığım mera güzel avlak yerdir. Sessiz sakin kafa dinlenecek yer.
Hamza, teşekkür ederim yanıtın için. Ne diyorsun akşam saatlerinde Maltepe yerine bir akşam / gece denemeye değer mi ? Maltepe'de de ben ancak yaprak çinekop aldım. Oranın sakinliği mükemmel! İnsan huzur buluyor 🙂 Maltepe'de güzel gerçi ama Pendik bazen insanı yoruyor 🙂

V3nA1q.jpg

Ben geçen hafta bir gün sıkıntıdan 1400 dan 1700 a kadar Pendik'te takıldım ama ne istavrit alabildim ne de çinekop. Ertesi gün goğaza gittim 120 tane çinekop (yaprak da var tabi) + 2 kg istavrit aldım 🙂 Poyraz vardı o yüzden bebek koyunda değilde hisar da plaj önünde çok alçak sulardan aldım. Resim henüz başta çekildi kova boş 🙂

Zoka ile sanırım

Zokalı takımı merak ediyorum ,
baktım çoğu zoka 20 gr civarında azami
Nasıl bir sistem acaba tam çözemedim 🙁
Tekne ile av yapmadığımdan bilmiyorum

V3nA1q.jpg

Ben geçen hafta bir gün sıkıntıdan 1400 dan 1700 a kadar Pendik'te takıldım ama ne istavrit alabildim ne de çinekop. Ertesi gün goğaza gittim 120 tane çinekop (yaprak da var tabi) + 2 kg istavrit aldım 🙂 Poyraz vardı o yüzden bebek koyunda değilde hisar da plaj önünde çok alçak sulardan aldım. Resim henüz başta çekildi kova boş 🙂
Şaka mı yapıyorsunuz? Orada vicdani limitin üstünü geçtim, yasal limit üzerinde kaç tane balık var acaba? Burada bas bas bağırıyoruz çinekop tutmayın yaprak tutmayın diye, siz bir de yaprak da var tabi diye ekliyorsunuz.

Neden bu doyumsuzluk anlayabilmiş değilim. Keşke o kova boş kalsaydı.

Back