Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yani yaşamını balık yakalayarak sağlayan yerine ikisinin de hakkı var, keyif için balık yakalayanın önceliği mi olsun diyorsun. Kıyıdakinin yasal hakkını hakkını, kendi hakkından vaz geçerek ona mı vermeli? Bizim olta atacağımızı düşünerek ağ atmamalı mı?, Onların da kıyılarda plaj, dere ağzı liman iiçi ve girişlerinde belli mesafeler ile ağ atmamaları gereken yasak bölgeleri var. Ben sadece bunlara uymayanları uyarıyorum. Kıyıya dönek ağının bir ucunu bağlayıp ağ atma hakları var. Bunu da geçimlerini sağlamak için kullanıyorlar. Yazın insanların denize girdiği yerlere ağa takılabilme riski nedeniyle ağ atmazlar genelde.
Fakat yasalara uymayan trolcüler gırgırcılar var ve bunların özellikle gırgırcıların denetlemesi neredeyse yok.
Yasalar doğru mu? Onlar da yanlış, balığın yumurtladığı dönemde bizde avlanmaları serbest. Karadanizde HES projeleri nedeniyle hamsi yok olunca İstanbul ve Karadeniz gırgırları üst üste 6 sene kuzey egede Yunanistanda yumurtlama mevsimi olduğundan yasak dönemde bizde avlanma serbest olduğu için Kuzey Ege hamsisinin soyunu kuruttular. İki senedir hamsi yok şimdi.
Kendiniz demişsiniz zaten yasalar yanlış diye. Yanlış yasalarla, "o yanlışı bile bile kullanarak" evine ekmek götürmeye çalışanlar gelecek nesillerin ekmeğini de çalıyor. Konuya eve ekmek götürme kafasıyla bakılırsa dediğiniz gibi hamsinin de soyu kurur, o hamsiye bel bağlayan balıkçının da. Hal böyleyken "gel kardeşim yasa müsait, kurut kökümüzü" diyeceğimize, yapma etme diyoruz. Sizin bu durumdan rahatsız olanların söz söyleme hakkı olmadığını düşünmeniz benim itirazımın başladığı noktaydı. İtiraz çoğalacak, çeşitli platformlarda dile getirilecek, kamuoyu oluşabilecek...ki doğruya ulaşılabilsin.
Ayrıca sizin keyif dediğiniz şey kocaman bir sektörü ilgilendiriyor. Hoş o sektöre yön verenlerin de kendine çeki düzen vermesi gerekiyor ama bu ayrı bir konu.
Keyifli forumlar olsun.

gynk34

Yeni Üye
Adı
tuna sarkac
Kan Grubu
A Rh Pozitif
pendik sahil mi maltepe sahil mi? istavrit için hangisini öneriyorsunuz?

E

Erden Eren

Misafir
Akşam at çek ile başlayıp, gece şamandıra ile devam edip, sabah suyunu da bekledim. İlk birkaç saat 20 civarı balık aldım ancak 23:20'den sabaha dek aldığım balık sayısı 7-8 adet. Buna sabah suyu da dahil!!!
Owner marka iğne ve farklı renk takımlar denememe rağmen son günlerde yine verimsizleşti istavrit avı. Bizi tehdit edip, küfürler eden tekneler dahi gelmiyor balık avlamak için, gerisini siz düşünün. :)

Ekli dosyalar

Moderatör tarafında düzenlendi:

hakan78_78

Yeni Üye
Akşam at çek ile başlayıp, gece şamandıra ile devam edip, sabah suyunu da bekledim. İlk birkaç saat 20 civarı balık aldım ancak 23:20'den sabaha dek aldığım balık sayısı 7-8 adet. Buna sabah suyu da dahil!!!
Owner marka iğne ve farklı renk takımlar denememe rağmen son günlerde yine verimsizleşti istavrit avı. Bizi tehdit edip, küfürler eden tekneler dahi gelmiyor balık avlamak için, gerisini siz düşünün. :)
Mendirek orasimi hocam ?
Başka mecradan tanisigiz sanırım oradaysaniz laflariz

GM 8 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

omer.t.k

Yeni Üye
Adı
Ömer
Dün gece balık çok hareketli olmasa da bu güzel saat 23 civarı gulp bloody e kandı.

IMG_20190705_234846.jpg
IMG_20190706_013844.jpg

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Rastgelsin
Güzel olmuş

Farklı merada istavrit yokken , bolca silikon yedirdim , muhtemelen küçük Mırmır di
Bolca vuruş ve silikon kaybı sıfır balık bol muhabbet @reelmaster Akif abime selamlar
Eksik olmasın
Güzel bir geceydi. Senden sonra uyku tutmadı farklı bir mera denedim. 22 tane eşşek istavriti ve 500 gramlık bir iskorpit aldım. Sabah 5 te evdeydim :)