Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

E

Erden Eren

Misafir
MAYIS AYINA DAİR GENEL BİR RAPOR:

Atalar - Adatepe sahil hattında mayıs ayı boyunca dişli gezdi durdu. Birçok kez çaparilerimize bile gelen defne yaprakları doğal olarak istavrit avımızı, özellikle akşam yapılan şamandıralı avı sıfırladı.
Bakmayın siz benim ara ara 50-60 parçalık avlar paylaştığıma, onların hepsi 1-2 saat hatta 1-1.5 saat gibi kısa zaman zarfında telefona bakmadan, eşe dosta selam bile vermeden hızlı bir şekilde çalışarak aldığım balıklardı. Yani 90 dakika kadar bir geliyor sonra muhtemelen dişlilerin hücumuna uğruyor ve dağılıyorlar. Önümüze ağ atan tekneler bile koca mayıs ayı boyunca 4-5 kez göründüler. Ki onlarda Sonar cihazı var. Yani istavrit yok. :)
Birçok gece sabah 5'e dek durduğum oldu ama inanın 5 saatte 5 hadi bilemediniz 10 balık geldi, o da ya yolunu kaybeden ya da rakıyı fazla kaçıran balıklardı.

Eşkina avında ise mayıs ayı çok hızlı başlayıp sonrasında tamamen hüsran olan bir ay oldu. Farklı dükkanlardan alınan, başarılı kurtlara rağmen birçok gece vuruş dahi almadan sona erdi.

İzmarit ispari ise geçtiğimiz senelere göre çok seyrek çıkıyor. Şahsen sebebini bilmemekle beraber, ispari çıktığı geceler eşkina alan abilerimiz oldu ama işte koca ay boyunca maalesef tek tük idi.

---

Durum bundan ibaret hobidaşlar. Oltası suda olanlara, balığın peşinden koşanlara, bizim gibi hayırsız meralarda sabır eyleyenlere selam olsun, bereketli avlar olsun. :)

forsote

Yeni Üye
Adı
mehmet
3 4 gündür spin'e cıkamıyorum meralarda hareketlilik mevcut mu ?

KuzeeN

Üye
Adı
Hakan
3 4 gündür spin'e cıkamıyorum meralarda hareketlilik mevcut mu ?
Evvelki gün akşam suyuna İstavrite gittim, LRF ile yakından 29 parça aldım. İspari, Hani, Sivri Burun Karagöz, aldım. Bir de iri boy Eşkina'yı kamışla dışarı alamadığımdan ipi tutmaya çalışırken kaçırdım. 1 kez oynak oldu, spine döndüm fakat 1,5 saat vuruş dahi olmadı. Bol şans...

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Evvelki gün akşam suyuna İstavrite gittim, LRF ile yakından 29 parça aldım. İspari, Hani, Sivri Burun Karagöz, aldım. Bir de iri boy Eşkina'yı kamışla dışarı alamadığımdan ipi tutmaya çalışırken kaçırdım. 1 kez oynak oldu, spine döndüm fakat 1,5 saat vuruş dahi olmadı. Bol şans...
istanbul içi şartlarında mükemmele yakın bir gün geçirmişsiniz. Tebrikler...

forsote

Yeni Üye
Adı
mehmet
Teşekkür ediyorum Lrf'miz yok malesef spin ile de slikonda baya başarısızım mecbur rapalaya devam.

KuzeeN

Üye
Adı
Hakan
Teşekkür ediyorum Lrf'miz yok malesef spin ile de slikonda baya başarısızım mecbur rapalaya devam.
Lrf'de silikon ve baby glow jigle ayrı ayrı günlerde Çinekop alanları gördüm. Sanırım şu sıra Çinekop kıyıdan geçiyor. Belki şans ama denk gelirse ne ala. :)

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hava durumu, basınç, akıntı, rüzgar vb. durumlara göre mera değiştirerek elde ettiğim sonuçlardır. ;)
[/QUOTE

O kadar matematiğini yapamıyorum daha maalesef. Bende aşağıdaki çinekopu lrf ile aldım ama silikon değil sahte vardı ucunda. kayalık bölgede olduğum için resim güzel çıkmamış yaprak gibi duruyor ama balık çinekop boyutlarında. Gerçi bunu da suya iade ettim yaprak ya da çinekop olması önemli değil. Bunun harici 1 vuruş daha aldım ama yakalanmadı. 2 saatlik avdaki hasılat bu. Kartal tarafında.
f3880715-25b7-4617-a5b3-15bd8ea43f27.jpg

caylaka

Üye
Adı
Emre
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba

Maltepe parkda 5 gram vibrasyon ile 1 tane numune çinekop alabildik. Aerbest bıraktık. 0.9 gram jighead ve pembe isome ile ile istavrit hava karardıktıktan sonra istavrit sürekli yapıyor. Boylar fena değil

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi