Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Dün bu takımla Dragosta su üstünden çinekop aldım. Genelde küçüktüler geri saldım.
Savage gear'ın poper maketinin iğnelerini çıkarıp arkasına slikonlu iğne takıp LRF ile avlandım.

120549 dosyayı görüntüle

120548 dosyayı görüntüle
Ne zamandır foruma bakamıyordum, yok mu dişli haberi acep derken paylaşımınızı gördüm 🙂 Dragos da tam zamanı vakit bulabilirsem bu hafta yoklamalara başlayacam inşallah.
Genelde küçüktüler derken, yaprak kıvamında mı, hatırı sayılır balık yok mu?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dün bu takımla Dragosta su üstünden çinekop aldım. Genelde küçüktüler geri saldım.
Savage gear'ın poper maketinin iğnelerini çıkarıp arkasına slikonlu iğne takıp LRF ile avlandım.

Fikir harika ama irilerin yemi yutup misinayı keseceğini düşünüyorum. Güzel bir aksiyon olmuş. Umarım iyiye işarettir. Tebrikler.

Ne zamandır foruma bakamıyordum, yok mu dişli haberi acep derken paylaşımınızı gördüm 🙂 Dragos da tam zamanı vakit bulabilirsem bu hafta yoklamalara başlayacam inşallah.
Genelde küçüktüler derken, yaprak kıvamında mı, hatırı sayılır balık yok mu?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

çinekop boyunda da var ama ben çinekopları da almıyorum. sarıkanat gibi olmadıkça almam

Fikir harika ama irilerin yemi yutup misinayı keseceğini düşünüyorum. Güzel bir aksiyon olmuş. Umarım iyiye işarettir. Tebrikler.

iki kere kestiler misinayı muhtemelen onlar büyüktü sert vurdulardı zaten.
Poper sesli gittiği için balığın dikkatini çekiyor ne olduğuna bakmak için yanına geliyor peşnden gelen silikonu görünce atlıyor kefalde de çok iyi çalışıyor bu takım. bazen poper yerien iğnesi çıkarılmış meps de kullanıyorumi

İspari izmarit olsun, az zil sesi duyayım diye inmiştim. 23:00 - 23:45 arası mezgit sürüsüne denk geldik. Hatta minnacık iğneye bu nasıl geldi diye çekim yaparken arkadaşa da gelince şaşırdık. Vakit kaybetmeden yem tazeleyip attık ve 'kendi adımıza' kısa soluklu aksiyon yaşamış olduk.
45 dakikada 23 parça aldım, yarına rakının yanına tavalık çıkmış oldu. 🙂

index.jpg

Değerli hobidaşlar, balık tutkunları;
BU EŞKİNALAR NEREDE YAHU? Olacak iş değil, bu sene her şey bir tuhaf.
Bu akşam 11 gibi toplayacağım vakit üst üste 3 kez izmarit geldi. Balık, takvim, saat, yem, iğne boyu vesaire, her şey allak bullak bu 2022'de yahu?!?

iki kere kestiler misinayı muhtemelen onlar büyüktü sert vurdulardı zaten.
Poper sesli gittiği için balığın dikkatini çekiyor ne olduğuna bakmak için yanına geliyor peşnden gelen silikonu görünce atlıyor kefalde de çok iyi çalışıyor bu takım. bazen poper yerien iğnesi çıkarılmış meps de kullanıyorumi
Aslında yöntemin yabancı değil ama buradaki dişliler için denememiştim. En büyük avantajı balığı uzaklardan çağırması. Benzer yöntemi Antalya'da Yazılı Orkinos, Tombik, Gobene, Lambuka ve Tral'de kullanıyorum. Civarda bu avcılar varsa affetmiyor. Yalnız Popper yerine içinde
her iki ucu fırdöndülü kurşun olan özel mantar (jerk yapınca su sıçratıyor), 1,5 kulaç 0,70 beden misina ucunda 3/0 veya 2/0 uzun pala iğne ve 10 cm'lik Raglou kullanıyorum. Yaklaşık +10 kg üstü balıkları yakalar yakalamaz kafayı çeviremezsen 0,70'lik misinayı bile saniyesinde kesiyorlar. Çünkü balık büyüdükçe yem yanında çerez kalıyor, yutuyor ve kafa sallayarak dişleriyle saniyeler içinde misinayı kesiyor. Ama burada kullandığın yöntemde daha uzun pala kullanılabilir. Belki delikli iğne ile yemin önüne 3-5 cm'lik en ince çelik telden kullanılabilir. Tabi tarza devam edecekseniz. Bol şans....

Son düzenleme:
Back