Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar kendi çaparimi kendim yapmak istiyorum, toplu şekilde ürün satan bir yer var mı? İnternette 10 lu 15 li igne satıyorlar, pek avantajı olmuyor bunun.
Balık malzemeleri satan dükkanlardan bulabilirsin.ilk yaptıkların başarılı olmasa da zamanla daha çok tecrübe kazanıp, hazır çaparilerle yaptığın avlardan çok daha verimli avlar yapabilirsin.

Tüm hobidaşlara selamlar.Dün akşam Atalar sahilde LRF denemesi yaptım.Fujin Baby Worm beyaz ve Cengiz balıkçılıktan indirimli ürünlerden aldığım Noumura BabyWorm sarıyı kullandım.Saat 21.00 gibi başladım 23.30 gibi tamamladım.İkinci LRF denememde 13-14 tane istavrit kandırabildim.Hepsi dikkatlice denize iade oldu.İki tanesi hariç tümü fotoğraflarda görüldüğü gibi çok küçük.Ancak çevre gördüğüm tüm insanlar parmak kadar balıkları alıyor .Anlamak mümkün değil. Bu kadar cahil bu kadar bilinçsiz miyiz gerçekten.Neyse LRF konusunda uzman değilim ancak sizlerle şunu paylaşayım ki noumura sahte fujine göre daha dayanıklı ve performansları arasında fark göremedim. Tüm hobidaşlara rastgele.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2023-06-03 at 09.17.14 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2023-06-03 at 09.17.14 (2).jpeg
    47 KB · Okunma: 205
  • WhatsApp Image 2023-06-03 at 09.17.14.jpeg
    WhatsApp Image 2023-06-03 at 09.17.14.jpeg
    39.8 KB · Okunma: 168
dun arkadaslarimla bizde baktik o civara balik kucuktu oltaya gelenlerin hepsini saldik ,sonra balik kucuk diye biraktik avi, toplam 20 dakka falandir ,surekli balik geliyor ama cok kucuk oldugu icin avi hemen bitirdik

Anlamak mümkün değil. Bu kadar cahil bu kadar bilinçsiz miyiz gerçekten.
Aslında niyetim, bu kısma alıntı yapmak. Dün Umut ve Bedri ile yeni bir mera keşfetme heyecanıyla sahile gittik. Videolardan veya resimlerden merayı çözmek gibi bir huyum var. Taşından dokusundan bulmaca gibi keyifli bir şekilde analiz ederim. Tabii ki önceden görmem ve av yapmış olmam gerekiyor. Velhasıl, bu mera da LRF konusunda videolarda çok fazla gördüğüm meralardan biri olduğunu açıktaki adaları ve farklı detayları görünce anladım. Gittiğim yerde, insanların kullandığı ekipmanlarıyla sohbet edilebilirliği hakkında genelde bağlantı kurarım. Bunun sebebi, meradaki insanları kategorize etmek değil, aksine iyi bir kamış, iyi bir makine, iyi bir çanta alan bir kişinin bir şeyleri okuyor, araştırıyor ve bu hobiye imkan doğrultusunda yatırım yapıyor olabileceğini düşünmemdir. LRF disiplininde bunu daha yoğun hissediyorum. Şimdi gelelim bunları neden anlattığıma. 56-75 gram LRF kamışları alan, kaliteli ipler ve silikonlar kullanan, Meiho'nun balıkçı çantasını tercih eden birden fazla insanı dün o merada gördüm ve birçoğu hap kadar istavritleri kovasına koymakta bir sakınca görmedi. Şimdi, bu adamlar cahil değil, eğitim ve öğretim almış, okuma yazma bilen kişilerdir.
İşte elimizde kalan diğer seçenek: Bilinç. Ne kadar bilinçliyiz, ne kadar şuurlu hareket ediyoruz? Hep kullanılan bir ifadeyle, ava ve avlağa ne kadar saygılıyız? Burada insanların yaptığı hareketlerle görüntüleri uyuşmuyor. Ava bakış açısı etten öte gitmiyor ki her yeri et olsa ne olur, ayıklayamazsın bile. Bunun yüzüne vursan suçlu olursun. Denizde balık mı biter, derler. Bitecek de bu nüfus bu hızla artmaya devam edecek. Teknoloji ilerleyecek, sahildeki olta atan insan sayısı gün geçtikçe artmaya devam edecek. Ve bilinç, işte bu artmazsa kaçınılmaz son gelecek. Bundan sonra sahteyi yüzdürmek ve spor yapmak için atçek yapacağız.

Aslında niyetim, bu kısma alıntı yapmak. Dün Umut ve Bedri ile yeni bir mera keşfetme heyecanıyla sahile gittik. Videolardan veya resimlerden merayı çözmek gibi bir huyum var. Taşından dokusundan bulmaca gibi keyifli bir şekilde analiz ederim. Tabii ki önceden görmem ve av yapmış olmam gerekiyor. Velhasıl, bu mera da LRF konusunda videolarda çok fazla gördüğüm meralardan biri olduğunu açıktaki adaları ve farklı detayları görünce anladım. Gittiğim yerde, insanların kullandığı ekipmanlarıyla sohbet edilebilirliği hakkında genelde bağlantı kurarım. Bunun sebebi, meradaki insanları kategorize etmek değil, aksine iyi bir kamış, iyi bir makine, iyi bir çanta alan bir kişinin bir şeyleri okuyor, araştırıyor ve bu hobiye imkan doğrultusunda yatırım yapıyor olabileceğini düşünmemdir. LRF disiplininde bunu daha yoğun hissediyorum. Şimdi gelelim bunları neden anlattığıma. 56-75 gram LRF kamışları alan, kaliteli ipler ve silikonlar kullanan, Meiho'nun balıkçı çantasını tercih eden birden fazla insanı dün o merada gördüm ve birçoğu hap kadar istavritleri kovasına koymakta bir sakınca görmedi. Şimdi, bu adamlar cahil değil, eğitim ve öğretim almış, okuma yazma bilen kişilerdir.
İşte elimizde kalan diğer seçenek: Bilinç. Ne kadar bilinçliyiz, ne kadar şuurlu hareket ediyoruz? Hep kullanılan bir ifadeyle, ava ve avlağa ne kadar saygılıyız? Burada insanların yaptığı hareketlerle görüntüleri uyuşmuyor. Ava bakış açısı etten öte gitmiyor ki her yeri et olsa ne olur, ayıklayamazsın bile. Bunun yüzüne vursan suçlu olursun. Denizde balık mı biter, derler. Bitecek de bu nüfus bu hızla artmaya devam edecek. Teknoloji ilerleyecek, sahildeki olta atan insan sayısı gün geçtikçe artmaya devam edecek. Ve bilinç, işte bu artmazsa kaçınılmaz son gelecek. Bundan sonra sahteyi yüzdürmek ve spor yapmak için atçek yapacağız.
Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Ancak üniversite bitirmek yada herhangi bir şekilde üniversite eğitimi almış olmak dahi insanları cehaletten kurtarmıyor.Ya da bir şekil belli bir gelir seviyesine ulaşmakta .Birçoğumuz bunu üniversitede birlikte yaşayarak ve hatta devam ederek akademisyen olmuş insanlarda bile görüyoruz.Özellikle içimden geçirebileceğim en kibar ifade olarak CAHİL kelimesini kullandım.Belki forumumuzu ziyeret eden ve bunu okuyan bir kişiyi etkilemek umudu ile.Çünkü bizim toplumumuzdaki en büyük eksikliklerden biri suç ve ceza kapsamında , yine hafifçe ifade etmeye çalışayım ; yapılan hatanın bir bedeli olmaması........Cezayı biz veremeyiz ancak fikrimizi söyleyebiliriz.

Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Ancak üniversite bitirmek yada herhangi bir şekilde üniversite eğitimi almış olmak insanları cehaletten kurtarmıyor.Birçoğumuz bunu üniversitede birlikte yaşayarak ve hatta devam ederek akademisyen olmuş insanlarda bile görüyoruz.Özellikle içimden geçirebileceğim en kibar ifade olarak CAHİL kelimesini kullandım.Belki forumumuzu ziyeret eden ve bunu okuyan bir kişiyi etkilemek umudu ile.Çünkü bizim toplumumuzdaki en büyük eksikliklerden biri suç ve ceza kapsamında , yine hafifçe ifade etmeye çalışayım ; yapılan hatanın bir bedeli olmaması........Cezayı biz veremeyiz ancak fikrimizi söyleyebiliriz.
Ben cahil olsa anlarım ama değiller demek istedim 😅 popülasyon ne biliyorlar balık nasıl ürer biliyorlar balığın havyarlı olduğu dönemi öncesini sonrasını tüm detaylarını biliyorlar..

Ben cahil olsa anlarım ama değiller demek istedim 😅 popülasyon ne biliyorlar balık nasıl ürer biliyorlar balığın havyarlı olduğu dönemi öncesini sonrasını tüm detaylarını biliyorlar..
Ben anlatamadım sanırım Ömer bey.Cehalet sadece bir konuda bilgili olmak değil bence.İstediğiniz kadar eğitim alın ,bilgili olduğunuzu sanın.Eğer tartışmasız doğruyu bir sebepten yapmıyorsanız eksiksiniz demektir. Balığın yumurtasının sayısını da biliyor olabilirler ancak dünya görüşleri açısından cahilliklerini kapatamıyor bu bildikleri.

Üniversite mesleki bigi verir diğerlerini insan aileden ve kendi çabasıyla alır. Bu tür insanların önüne geçmek içinse uygulanan kanunlar ve cezalar gerekir.

Tuzla'da UZUNLAR'ın orada, Midyeci Ahmet'in hizasında mavi simli 10'lu köstek ve 50 gram kurşun ile yaptığım avdır. 😀

Çok fazla video çektim lakin kafa çok hoş olanları eleyerek nispeten az konuştuğum videoyu koymaya çalıştım. 83 parça birçoğu ideal boy istavrit aldım. Ama yalan yok, arada ufaklar da geldi. İğneden kurtaramadıklarım ilk saatlerde kedilere sonra kediler çekilince kovaya girdi.
Selamlar, güzel geceler.

Üniversite mesleki bigi verir diğerlerini insan aileden ve kendi çabasıyla alır. Bu tür insanların önüne geçmek içinse uygulanan kanunlar ve cezalar gerekir.

25 senem meyhanelerde geçti. Bir işletme bir de dış ticaret diploması olan birey olarak çok üniversite mezunu gördüm, ne garsona-emekçiye ne de bir başkasına saygısı olmayan. Diploması yahut beyaz yakalı olmasını bir b*k zanneden halbuki insanlıktan zerre nasibini almamış olan.
10 seneye yakındır da kışları düzenli ticari balık turlarıma çıkarım ve orada da nice yargı mensubu, üst düzey yönetici vesaire yani diplomalı gördüm, balık tutamayınca 8-10 yaşındaki çocuk gibi kapris yapan.

Neyse bu konulara çok girmesem iyi olur, sonra bizzat bu forumdan bazı lavuklar Cimer üzerinden şikayet edip, mal mal işlerle beni hakim-savcı karşısına çıkarıyorlar.
Lavuk derken, klavye yanlış basmış, tavuk diyecektim pezoya. 😀

Back