Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Başlıksız.jpg

Soğuktan, yağmurdan anca kendime gelebildim. 🙂

Değerli hobidaşlar takım bilgime kısaca değinecek olursam, 2/0 ve 1/0 numaralı Owner iğnelerden, çift köstek, köstekler 30, beden 40 ve şamandıralı sistem. Misinam ise 0.30 florakarbon kaplama.
Yem olarak ise dün akşamı baz alırsak, sadece teke idi.
Oltası suda olanlara rastgele, bereketli avlar.

Soğuktan, yağmurdan anca kendime gelebildim. 🙂

Değerli hobidaşlar takım bilgime kısaca değinecek olursam, 2/0 ve 1/0 numaralı Owner iğnelerden, çift köstek, köstekler 30, beden 40 ve şamandıralı sistem. Misinam ise 0.30 florakarbon kaplama.
Yem olarak ise dün akşamı baz alırsak, sadece teke idi.
Erden eşkina avının her mevsim yapılabileceğini ispatlıyorsun taşlara talibim bu arada 🙂

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bulunduğum mera bir davet üzerine gittiğim İdealtepe-Adatepe civarıydı. Gerçi davet edenler 2-3 saat boyunca vuruş olmayınca beni yalnz bırakıp gittiler. 🙂 Kayalıklar biraz fazla uzunlamasına gibi hissettim. Korktuğum başıma geldi ve balık 2 ayrı sefer kaya arasına, kovuklara girdi, takımlar gitti. Durum böyle olunca tek köstek yapmaya karar verdim. Köstek 30, beden 40 ve şamandıralı sistem ile aldım bu balıkları.

Yem olarak maalesef kurt olmadığından bulabildiğim ufak tefek tekelerle yetinmeye çalıştım. Onlar da sürekli iğneden düştüklerinden takımı çok sık aralıklarla kontrol etmek zorunda kalıyordum.
Telefon bir ara 5 dereceyi gösterdi ve açıkçası hiç av yapamadan döneceğim derken, final dakikalarında yüzüm güldü. Normalde huzuru yeter yazarım ama bu kez hem sert soğuk hem de abartılı yağan, üzerime düşen çiy yüzünden huzur kısmı biraz geride kalır gibi oldu. =))

Başlıksız.jpg

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bulunduğum mera bir davet üzerine gittiğim İdealtepe-Adatepe civarıydı. Kayalıklar biraz fazla uzunlamasına gibi hissettim. Korktuğum başıma geldi ve 2 kez balık kaya arasına, kovuklara girdi, takımlar gitti. Durum böyle olunca tek köstek yapmaya karar verdim. Köstek 30, beden 40 ve şamandıralı sistem ile aldım bu balıkları. Yem olarak maalesef kurt olmadığından bulabildiğim ufak tefek tekelerle yetinmeye çalıştım. Onlar da sürekli iğneden düştüklerinden takımı çok sık aralıklarla kontrol etmek zorunda kalıyordum.

123402 dosyayı görüntüle

Rastgelsin; lezzetli bir balik mi bu eskina? Nasil pisirilir?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

üstat rastgelsin. biz pendik tarafında kışın teke bulamıyoruz, özellikle müsilajdan beri. nerededir bu hayvancıklar acep?

Öncelikle selamlar. Ben hep teknelerin çektiği yerlere yakın kayalıkları zorluyorum ve lodos yoksa ufak tefek de olsa av için işimi görecekleri toplamış oluyorum.

| BİZİM BU HATTA ÇİN KURDUNA DAİR GÖZLEMLERİM |

Cumartesi şiddetli lodostan ötürü deneyemediğim Çin Kurdu'nu dün 18:30-23:30 arası denedim. Bu farklı zamanlardaki 3. ayrı denemem idi.
Öncelikle kurda dair gözlemimi aktarmak isterim. Kurt çok kaygan ve iğneye bir hayli zor giydiriliyor. Avantajı ise birkaç farklı parçaya bölseniz dahi kalan parçalar gayet canlı.
Ama ava dair yansımasını soracak olursanız, boru kurdunun aksine, bu kurda istavrit abartılı fazla vurmakta. Şimdi ben 2/0 numaralı gayet büyük iğne ile eşkinaya atmama rağmen, üstelik tek köstek çalıştım, 4-5 saatlik süre zarfında 29 parça istavrit geldi.

Zar zor temin ettiğim ve kutusuna 60 Lira verdiğim yemi istavrit için heba etmemek adına gece 12'ye doğru avı sonlandırmak zorunda kaldım. Hedef balığım eşkina idi ama şu kurdu bir kez daha deneyimlemek adına eşkina merası olmayan, evime yakın, kendi mahallemde bir noktada atış yaptım. Hem bu yüzden hem de istavritlerin aman vermemesi yüzünden sıfır eşkina ile avı tamamladım.

Oltası suda olanlara, sabredenlere, peşinden koşanlara rastgelsin, bereketli avları olsun.

414174175_10223675726816403_8172281288369629483_n.jpg

ben de dün pendik'te çin kurdu ile üç dört saat eşkine denemesi yaptım ama hiç vuruş almadım. istavrit vuruşu da almadım. gelincik ya da iskorbit bile gelmedi. yani eve bomboş döndüm. yemli istavrit almanıza şaşırdım. pendik'te hiç çıkmıyor, maltepe'de mi bu istavritler acaba?

Back