Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
hesapta pitbul yasak yasak olan köpekle gezen adamı şikayet etmeye ne gerek polis gördümü alması lazım. Bu memlekette kanunlarda sorun yok kanun var ama uygulayan yok. Her türlü kanunu yapıyorlar kağıt üstünde kalıyor. Köpeklerin kulak kuyruk kesimi de yasaklandı yıllar önce gene de veterinerler kesiyor. Bu yasak Almanya ya geldikten sonra yaşlılar hariç yeni nesil hiçbir köpeğin kulak kuyruk kesimi yapılmadı. Av köpekleri hariç. Zaten bizde onlardan görüp kanunları çıkarıyoruz onlar uyguluyor biz uygulamıyoruz. Orada bazı ırklar yalnız pitbul değil yasaklı tehlikeli ırklar arasındadır. örneğin alman çobanı, doberman, rotweiller vs bu köpeklere hem daha fazla vergi verilir, hem de ağızlıksız ve tasmasız sokakda gezdirilemez cezası vardır.
Ağızlıksız gezdirmelerinden çoktan vazgeçtik, bir de salıyorlar parklarda bahçelerde.

E

Erden Eren

Misafir
GENEL BİR RAPORLAMA :

Forumdan 3 arkadaş ile eşkina, dişli ve LRF denedik. Alınan 3 istavrit harici hiçbir şey yok idi.
Dönüş yolunda senelerdir sohbetim olan abi ve arkadaşlara uğradım. Saat gece 1'e geliyordu ve kimselerde balık yok idi.
Koskoca Maltepe Dolgu Alanı'nda durum bu kadar vahim, bu kadar verimsiz idi maalesef.
Arada tekneden haber geldi, açıkta da iri istavrit harici hiçbir şey yok imiş.

Adı
ömer faruk
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Dün beykoz sosyal tesislerinde zargana avladıklarını gördüm bayadır balığa gitmediğim için oraya gitmek için de işten erken çıkmam gerektiğinden en azından maltepede ne var ne yok diyerek oltamı tripodumu alıp dragos sahilde yazın istavrite attığımız yere gittim kimsecikler yoktu belki gün batımına doğru yolunu kaybetmiş bikaç istavrit bulurum diyerek atışlar yaptım ama olmadı. gene de atış yapmak bile keyifli güneş de güzeldi.
IMG_20251203_172546.jpg

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Boynumuzun borcu, vicdanımızın mecburiyetidir.
@Lafalisokalemabuno yani Samet hocam, 1 aydır sesin çıkmıyor.
İyi misin? Her şey yolunda mıdır acaba değerli kıyı avcısı arkadaş?
Merhaba hocam. Askerdeydim, daha dün dönebildim. Bittiği için moral çok iyi olsa da çoğu kişi gibi ben de hasta oldum, eve dönüp rahata kavuşunca da hastalık nüksetti. Neyse ki halsizlik ve öksürükle hafif geçiyor gibi. Yani iyiyim diyebiliriz :) Kısa sürede atlatıp 1-2 olta savurasım var. Okuduklarıma göre yine bu hatta verimsizlik devam ediyor gibi ama olsun. Onun dışında kaçırdığım forum mesajlarına falan göz atıyorum ara ara.

Adı
ömer faruk
Kan Grubu
A Rh Pozitif
cumartesi günü iş yerinden arkadaşlarla sabaha karşı beykoz sosyal tesislerie gittik ne istavrit ne kurşun arkası çalışmadı kimse balık alamadı. öğlen bari paşalimanında kefal bakalım dedim eniştemle 2012de orda kefal tutmuştuk birsürü deniz anası ve çöp vardı ama kefaller ekmeklere gelmediler acaba kefal zamanı mı değil. @Lafalisokalemabuno hocam bugün akşama doğru bostancıda kıbrıs takımıyla kefal deneyeyim diyorum durumlar nasıldır ?

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
cumartesi günü iş yerinden arkadaşlarla sabaha karşı beykoz sosyal tesislerie gittik ne istavrit ne kurşun arkası çalışmadı kimse balık alamadı. öğlen bari paşalimanında kefal bakalım dedim eniştemle 2012de orda kefal tutmuştuk birsürü deniz anası ve çöp vardı ama kefaller ekmeklere gelmediler acaba kefal zamanı mı değil. @Lafalisokalemabuno hocam bugün akşama doğru bostancıda kıbrıs takımıyla kefal deneyeyim diyorum durumlar nasıldır ?
Ben 1 ay uzak kaldığım için pek hakim değilim. Geçen sene bu zamanlar soğuk geldiği için de fazla deneme yapamamıştım ama 1-2 ay öncesine göre balık daha azdır diye düşünüyorum. Yine de bence gün batımı öncesi 1-2 saat denenebilir. Bazen yüzeyden hiç beslenmiyorlar, o durumlarda ekmeği köpüğün üstüne sarmak yerine köpüğün 1 metre falan arkasında ipe sarmak daha mantıklı olur. Ya da 25-40 gram kurşunlu üçlü dip takımına (sağlam misina kullanarak beden maks 0,25, köstekler maks 0,20 mm) tek tek ufak ekmek takıp 10 dk'da bir yemleri yenileyerek çalışabilirsiniz. Şamandıralı veya şamandırasız da çalışıyor bu sistem. Yanıt biraz geç oldu ama bir dahakine fikir verir umarım :)

Adı
ömer faruk
Kan Grubu
A Rh Pozitif
erden hoca forumdan mı çıkmış ne oldu acaba. ben dün instagramda beykoz sosyal tesislerde istavrit oldugunu gördüm iş çıkışı acele acele motora atlayıp gittim 1 atış yaptım sağımda solumda 5-6 lı çekiyorlardı. 2. atışımı yapmadan gırgır geldi herkes dağıldı gırgır gidince 1 kere uzağa atıp 1 istavrit alabildim çok canım sıkıldı. ben kartal maltepe bostancıda keyifle av yapmak istiyorum artık yemliye ağırlık vereyim diyorum buralarda yemli çinekop lüfer olur mu ?