Bugün ben de istavrite hevesledim. At-çek'te 25 parça falan çıktı ama boylar inceydi. Işıklı beklemeli av ise beklediğimden verimliydi, 4'lü 5'li geldiler. Şamandıralı saat 22:40'a kadar yaptı, sonra kesti. 1 tane 20-21 cm'lik bir istavritle kendi rekorumu tazeledim, o çok güzeldi. Diğer boylar maalesef yine ince ama keyifli avdı. Umarım takvim ilerledikçe boylar da büyüyordur.
31 Mayıs: Yine at-çek ve boş çaparili ışıklı denedim. Işıklıda bu sefer iki olta kullandım. Balık bol, at-çekte de ışıklı da da 3lü 4lü geliyor ama boylar kötü (Yine 22:40 civarına kadar verimliydi, sonra kesti). At-çek ve beklemeli çapari avına ara vermeye karar verdim. Bu nisan-mayıs aylarında en azından benim avlandığım yerlerde büyük iğneyle yemli istavrit avı yapmak veya LRF'ye yönelmek daha mantıklı geliyor şu an.
1 Haziran: İğneyi iyice büyütüp küçük balıklardan arınabilir miyim diye 7 numara iğneyle gece midyeli takım denedim. Şamandıra sürekli oynamasına rağmen 1-1,5 saatlik avımda 4 tanecik istavrit geldi, ikisinin boyu yine inceydi. Tahminim küçük balıklar sürekli yemi darlayıp alamadılar. Büyük istavrit varsa da yemle ilgilenmiyor gibiydi. İstavritten vazgeçip büyük iğne-büyük yemle dipleri yoklayayım desem de hiçbir şey gelmedi. Öte yandan LRF'ci arkadaş dün 4 saatlik avında 150 parça istavrit aldı aynı yerde, ondaki boylar da çoğunlukla inceydi ama arada büyükler de vardı. Hatta 17-18 cm'lik bir çinekop aldı. Buradan çıkardığım sonuç, her nedense şu dönemde istavritler statik yeme değil de harekete geliyorlar çünkü hem aldığım istavritleri de takımı çekerken almıştım hem de LRF sistemiyle böylesine balık varken surf takımımla çok başarısız bir av oldu. Yarın dandik aji kamışımla ben de silikon atmayı deneyeceğim bakalım ne oluyor.