Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Karagöze niyet kefale kısmet. Saat 9:30-10:00 arasında kefaller su üstünde yoğun bir şekilde yemleniyordu. Aşağıdaki kefaller karagöze kullandığım 4 numara iğneyle aldım. 5-6 tane kefal de iğneden çıktı. 10:00'dan sonra da hareketlilik devam etti ancak büyük olanlar çoğunlukla gitmişti. Boylar küçük. @Scolopax

Başlıksız231.jpg

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Şaşkınbakkal hocam. Yine bir yokladım bu arada, ufak 3 tane daha geldi. Gün boyu tek tük hareket devam ediyor gibi. Şimdiden bu kadar kefal olması ilginç, ben haziran ortalarına kadar su üstü görmeyiz sanıyordum.

24 Mayıs raporu:

1779618657077.png

Şanstan mı, yoksa dip takımından şamandıralı/stoperli sisteme geçmemden midir emin değilim ama bugün çok verimliydi. Balıklar 10:00 ile 11:30 aralığında geldi. Ekmek çok iyi çalışıyor. Karagöz için stoperli sistemi oldukça beğendim, şamandıra battı mı çekme işi oldukça basit. Bir de şamandıra balığın kaya altına girmesini geciktiriyor, tepki vermek için ekstra zamanım oluyor. Yine de oltayı elde tutup gözü şamandıradan ayırmamak lazım çünkü er ya da geç taşın altına girmeyi beceriyor. Verime katkıda bulunan bir unsur da şamandıranın yemleri görünür kılmış olması olabilir.

Dünün aksine bugün kefal yok gibiydi.

Son düzenleme:

berkay099

Yeni Üye
Adı
Berkay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Son birkaç lrf avım maltepe - kartal sahilindeydi. Bugün bir buçuk saatte 40 parça istavrit aldım. 10 15 tanesi kayaların arasına gitti bir o kadar da kurtulanlar. Anlayacağınız çok hareketliydi, her atışta aksiyon. Kıyıya 3- 4 metre açıktan su üstüne yakın bir tanede hızlıca balık geçti. Tahminim dişliydi, net göremedim. Takım bilgisi 0.1pe ip, 0,12mm fluoro lider, 0,5-1gr jighead, baby worm ile güzel sonuçlar alıyorum.

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Bugün ben de istavrite hevesledim. At-çek'te 25 parça falan çıktı ama boylar inceydi. Işıklı beklemeli av ise beklediğimden verimliydi, 4'lü 5'li geldiler. Şamandıralı saat 22:40'a kadar yaptı, sonra kesti. 1 tane 20-21 cm'lik bir istavritle kendi rekorumu tazeledim, o çok güzeldi. Diğer boylar maalesef yine ince ama keyifli avdı. Umarım takvim ilerledikçe boylar da büyüyordur.

31 Mayıs: Yine at-çek ve boş çaparili ışıklı denedim. Işıklıda bu sefer iki olta kullandım. Balık bol, at-çekte de ışıklı da da 3lü 4lü geliyor ama boylar kötü (Yine 22:40 civarına kadar verimliydi, sonra kesti). At-çek ve beklemeli çapari avına ara vermeye karar verdim. Bu nisan-mayıs aylarında en azından benim avlandığım yerlerde büyük iğneyle yemli istavrit avı yapmak veya LRF'ye yönelmek daha mantıklı geliyor şu an.

1 Haziran: İğneyi iyice büyütüp küçük balıklardan arınabilir miyim diye 7 numara iğneyle gece midyeli takım denedim. Şamandıra sürekli oynamasına rağmen 1-1,5 saatlik avımda 4 tanecik istavrit geldi, ikisinin boyu yine inceydi. Tahminim küçük balıklar sürekli yemi darlayıp alamadılar. Büyük istavrit varsa da yemle ilgilenmiyor gibiydi. İstavritten vazgeçip büyük iğne-büyük yemle dipleri yoklayayım desem de hiçbir şey gelmedi. Öte yandan LRF'ci arkadaş dün 4 saatlik avında 150 parça istavrit aldı aynı yerde, ondaki boylar da çoğunlukla inceydi ama arada büyükler de vardı. Hatta 17-18 cm'lik bir çinekop aldı. Buradan çıkardığım sonuç, her nedense şu dönemde istavritler statik yeme değil de harekete geliyorlar çünkü hem aldığım istavritleri de takımı çekerken almıştım hem de LRF sistemiyle böylesine balık varken surf takımımla çok başarısız bir av oldu. Yarın dandik aji kamışımla ben de silikon atmayı deneyeceğim bakalım ne oluyor.

Son düzenleme:
Adı
ömer faruk
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Şimdiden bu kadar kefal olması ilginç, ben haziran ortalarına kadar su üstü görmeyiz sanıyordum.
ben de salı günü hanımla dragos sahilde yürürken askeriyenin karşısında birinin kıbrıs takımı attığını gördüm maltepede kefal oldğunu biliyordum da tam yerini bilmiyordum o elemanın az ilerisinde yemleme yaptığı ekmeklere dalıyordu kefaller birgün vaktim olursa orda kefal deneyeceğim çarşamba günü de beykoz sahil sosyal tesislerine gittik istavrit baya hareketliydi hanıma dolaşmış çapari taktım kendim 13lü yeni çapari aldım ama 2. atışta onu da karıştırdım hanım o çapariyle belki 25 parça istavrit aldı :D ileriye attığımız için arada baya büyük boylar vardı bazıları 13 lü 15li çekiyodu ama boyları ufaktı sanki. 2 saatte aldığımız bunlardı.

Ekli dosyalar