Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

ÜÇ İğneli Çinekop &Lüfer takımı

özgür41

Aktif Üye
Adı
ÖZGÜR
Sezon yaklaşırken geçen seneden kalan takımları ve ignelerimi elden geçirdim...Şaşırtıcı bir biçimde hiç bir ignem paslanmamisti...Bu arada Sesame kullanıyorum...İğnelerin bir kısmını ayikladim eski mantarları misinalari attım...Takimlarimi hazırladım...Yaklaşık 3 senedir bu takımlarla avlanıyorum...1 ya da 2 kez iğne koparmıştır o kadar...Bu takımla 1 kez kofana 4-5 kez lüfer tutmuşluğum da vardır...Bana göre iğneler çok avcı ve keskin iyi bir vuruşta yüzde doksan balık üzerinde...Bu arada bu takımı yapmayı bize öğreten de forumdan Ahmet öğretmendir (exemcil)..Herkese keyifli avlar dilerim...IMG_20160926_214650.jpg IMG_20160926_214650.jpg IMG_20160926_214650.jpg

Ekli dosyalar

1volkan

Aktif Üye
Adı
volkan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sasame ignelerden bende kullaniyorum gercekten cok keskin ve saglam siizinkinin modeli nedir acaba

Büyük Beyaz

Daimi Üye
Adı
Serhat karayol
Balık bol olduğunda 3 iğneli ben de kullanıyorum. Hatta 2 tane çelik ip ile bağladığım takımım var. Ama canlı yemin şeklini istediğin gibi yapamadığımdan çantada aksesuar olarsk duruyor.

mali198534

Aktif Üye
Adı
Mehmet Ali
şu takımın kurşun bağlantısı falan nasıl oluyor acaba kamışa takılması edilmesi? Bir resim şekil falan varsa ekleyebilir miyiz?

delikurt1907

Aktif Üye
Adı
demir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
şu takımın kurşun bağlantısı falan nasıl oluyor acaba kamışa takılması edilmesi? Bir resim şekil falan varsa ekleyebilir miyiz?
bu takımın ucuna ufak bir fırdöndü takıp kamışın ucunda bulunan klipse takıyorsun..kurşunu ise ister şokluk iple ya ip olmadan klipse takarak kamışa bağlıyorsun...yani kurşun bu takıma değil klipse takılıyor..istersen takımdaki misinanın ucuna fırdöndü bağlamak yerine halka şeklinde düğüm atarak da klipse takabilirsin ama fırdöndülü daha iyi olur diye düşünüyorum...

FUCUCUOGLU

Üye
Adı
SAFFET FUÇUCUOĞLU
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bence uzun pala iğnenin ilk iğne olması daha doğru diye düşünüyorum.

rohatyusuf

Yeni Üye
Adı
rohat yusuf
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba ustalar ben yeniyim acaba kurşunu fotoğraflı olarak anlatma imkanın varmı mantara alüminyum folyoysa nasıl yapıştırdin

Fisher81

Aktif Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba ustalar ben yeniyim acaba kurşunu fotoğraflı olarak anlatma imkanın varmı mantara alüminyum folyoysa nasıl yapıştırdin
Hızlıca paintten yaptım umarım fikir edinebilmeniz için yeterli olur :D

Resimde öyle çizdim ama tabi burada kurşun dipte yatıyor, mantar fileto yemi kaldırıyor ve takımın ucuna taktığımız fırdöndü ile de takım daha hareketli oluyor dönüyor balığın ilgisini çekiyor.

mali198534

Aktif Üye
Adı
Mehmet Ali
Aslında şunun videolu anlatımı varsa süper olur amatörlerin (yani benim gibiilerin) kafası karışıyor. Mesela şu yukarıdaki kurşun takım ve ana misina üçlüsünü 3' lü fırdöndü tarzı birşeyle mi birleştirsek ya da ne bileyim fıröndülü kurşun daha mı rahat ve sağlam olur?