Epeydir konuyu takip edemiyordum. Makinelerde kullanılıp kullanılamaması konusu almış başını yürümüş. Ben makinelerimde kullanıyorum uzun zamandır olmasa da. Henüz bir zararını görmüş değilim. Bu ürünü makinelerimde kullanma ihtiyacım ise, denize düşürdüğüm ve temizlemeyi unuttuğum bir makinemin sıkışma yaptığını gördükten sonra kullandım ve makinemin açılmasını sağladı. Konunun açılmasına önayak olan kişi olarak, bu ürünün makinelere bir zararı olup olmadığını henkel firmasindan şahsen öğrenmeye çalışacağım.
Teşekkürlerini ileten herkese tek tek teşekkür ederim...
Merhabalar Ersoy
konuyu bu akşam okudum senin ve diğer amatör balık sevdalısı arkadaşımın merakını gidermek adına bişiler de ben söylemek istedim.
LOCTITE MULTI SPREY 200 ve 400 ml ambalajlarda henkel firmasının kendi yarattığı bir devi yok etmek için çıkarttığı bir üründür. bu ürün yine kendisinin sattığı WD-40 dır. her iki markanında satışı henkel tarafından yapılmaktadır. neyse bize bu gerekli deil bize gerekli olan bu malzemenin bize faydası olup olmadığıdır.
Ben tüm makina ve çalışan malzemeler de wd-40 400 ml kullanmaktayım. bu sprey grupları bakım ve yağlama grubudur. makinalarınız da oluşan pas kir gibi oluşumları sökecektir. ve bu sökmeden sonra da malzeme üzerinde bir tabaka oluşturmaktadır. Fakat bu tabaka malesef uzun tuz testlerine uygun deildir.
Benim sizlere tavsiyem eğer makinalarınız da pas varsa multi sprey yada wd-40 gibi ürünler ile bu paslanmayı ve bu parçalarda bulunan diğer yabancı maddeleri temizlemek için kullanabilirsiniz. fakat bu ürünler maalesef uzun süreli hele hele tuzlu ortamlarda bulunan malzemeler için koruyucu deildirler.
koruyucu malzeme için bir çok öneri getirile bilir. LOCTITE / MSX / ADROİT / ALCON gibi markaların ürettikleri sıvı gress gibi malzemeler bu korumayı sağlayabilir. ama bu koruma malesef çok uzun soluklu bir koruma deildir. en azından 6-8 aylık periyotlarda bu temizleme ve koruma işlemini tekrar yapmanız gerekmektedir.
Nacizane benim tavsiyem yine henkel grubuna ait teroson dişli koruma gres yada spreyleridir. ben kendi makinama 2 sene önce bakım yapıp kapattım gecen ay makinamı açıp baktığımda halen daha niteliğini kaybetmediğini gördüm.
umarım bu bilgiler işinize yarar ...