Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ucuz Spin Kamışlar

T

TektusKOR

Misafir
@TektusKOR sebepleri bu forumda sayfalarca yazıldığı için fazla detaya girmeden yorum yapayım. su üstü (wtd) çalışacaksan 2.40 veya altı, dalarlı veya popper çalışacaksan 2.70 tavsiye ederim. atar değerleri de 5-28 veya 7-32 gibi değerlerde olsun. alacağın sahteler arasında en çok iş yapan 7-9 cm sahteler olacak, malum onlar da 15-19 gr civarı. bunları düşünerek almanı tavsiye ederim.
@cihan42 üstteki açıklama senin için de geçerli. internetten taksitle de alsanız, ikinci el de alsanız mutlaka bir av bayine gidip kamışı elinize alın. hatta makinanızın aynısını takıp uyumunu kontrol edin.
Cevap benim için süper açıklayıcı olmuş teşekkür ederim. Tavsiyeleriniz kulağıma küpe olacak

Moderatör tarafında düzenlendi:

sekolan

Aktif Üye
Adı
Serhat Doğanay
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Teşekkür ederim cevabın için ancak balık malzemeleri satan bir dükkana gidip kamışı elimize alarak fikir sahibi nasıl olacağımızı anlamadım. Burada beklenilen siz deneyimli balıkçıların sahada yaşadığı tecrübelerden yola çıkarak bizlere tavsiyede bulunmaları.
Benim av stilim daha çok dalarlı sahte ağırlıklı olduğu için 2.70 kamış kullanıyorum. Bu kamışla wtd yapamıyorum. Bende 15-50 atarlı kamış var, keşke 5-27 falan alsaydim diyorum. Bu yüzden sıfır ortalama bir kamış alacağınıza ikinci el etkili bir kamış almanızı tavsiye ederim. Botla çıkma durumu varsa 0-90 sadece kıyı ise 5-27 civarı atarı, boyunu da aksiyona göre belirleyeceksin. Bunun icin de kamışı elde tutmak şart.

rockers

Yeni Üye
slm dam shadow mini spin hakkinda bilgisi olan varmidir

tsk

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Decathlonda satılan 100 tl lik lrf seti hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hafif Sahte Set ve Kamışlar - WIXOM1 180L SPIN OLTA TK 2-10g
" Bir stili deneyim beğenirsem yapabilirsem devam ederim " diyorsanız ( çünkü belli zaman sonra zaten seti beğenmeyeceksiniz daha iyisini isteyeceksiniz )
Beğenmezsem üzülmem verdiğim paraya derseniz başlangıç için olabilir.
(Yalnız tatlı su içindir set, bakım yapmazsanız çok kısa sürede elinizde kalır paslanır oksitlenir )

diğer aksesuarlar ve yemlere zaten ondan fazla para vereceksiniz baştan söyleyeyim :koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum:

Gönlünüzce olsun

Fatalbooz

Aktif Üye
Adı
Onur bozkus
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Sado39

Yeni Üye
Adı
Sadık D.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
" Bir stili deneyim beğenirsem yapabilirsem devam ederim " diyorsanız ( çünkü belli zaman sonra zaten seti beğenmeyeceksiniz daha iyisini isteyeceksiniz )
Beğenmezsem üzülmem verdiğim paraya derseniz başlangıç için olabilir.
(Yalnız tatlı su içindir set, bakım yapmazsanız çok kısa sürede elinizde kalır paslanır oksitlenir )

diğer aksesuarlar ve yemlere zaten ondan fazla para vereceksiniz baştan söyleyeyim :koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum:

Gönlünüzce olsun
Erkan bey öncelikle cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Çok sık balık avına gitmiyorum ve tatlı sularda avlanıyorum. Sanırım noname ürünlerden daha iyidir. İyi bakılırsa bence de iş yapar. :)

gerçekten uygun fiyat , şu sıralar lrf kamış + makinayı ayrı alsan minimum 250-300 ödersin, elbette bu üründen yüksek performans beklememek lazım ama iş yapacağını düşünüyorum.
Kesinlikle katılıyorum günlerdir araştırıyorum en uygun shimano-okuma ürünler bile 250 tl üzerine mâloluyor. Benim gibi kullanıcı için yeterli olur sanırım.

Kafamı karıştıran nokta 180cm oluşu? 210-240 gibi kamışlardan çok geride kalır mı? Baraj gölet gibi yerlerde kıyıdan avlanmalarda?

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Erkan bey öncelikle cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Çok sık balık avına gitmiyorum ve tatlı sularda avlanıyorum. Sanırım noname ürünlerden daha iyidir. İyi bakılırsa bence de iş yapar. :)

Kesinlikle katılıyorum günlerdir araştırıyorum en uygun shimano-okuma ürünler bile 250 tl üzerine mâloluyor. Benim gibi kullanıcı için yeterli olur sanırım.

Kafamı karıştıran nokta 180cm oluşu? 210-240 gibi kamışlardan çok geride kalır mı? Baraj gölet gibi yerlerde kıyıdan avlanmalarda?
Hayırlı olsun şimdiden ,
Dediğim gibi başlangıç için , deneme için uygun bir ürün.
Stili severseniz ( kesin zaten ) takımı geliştirirsiniz yavaş yavaş
( Ve geçmiş olsun şimdiden , mikrop kana giriyor :koptum::koptum::koptum::koptum::koptum: )

Gönlünüzce olsun

Sado39

Yeni Üye
Adı
Sadık D.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hayırlı olsun şimdiden ,
Dediğim gibi başlangıç için , deneme için uygun bir ürün.
Stili severseniz ( kesin zaten ) takımı geliştirirsiniz yavaş yavaş
( Ve geçmiş olsun şimdiden , mikrop kana giriyor :koptum::koptum::koptum::koptum::koptum: )

Gönlünüzce olsun
Sanki içten içe "kardeşim hiç bulaşma bu sularda boğulursun" havası verdiniz bana. :koptum: