Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Uğraşlar, uğraşlar! Fırtınada surfcasting avına çıktık.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hakikaten efsaneymiş bundan güzel telefon duvar kağıdı olur :koptum:.

@BALIKDENiZDE hafta sonu bostanlıdaydım bi fırsat bulsaydım eğer tanışıp çay içmek için rahatsız edecektim seni ama maalesef vakit bulamadım. Aralıklı ziyaret edince eş dost salmıyor.
bostanlıda özellikle basket sahasının olduğu düzlükte güzel balık çıkıyordu.
oralara kadar gidip hiç olta atmadınmı usta..

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Ben ACABA derken, sen yine kar suyu kaçırdın kulağıma.
300 metre 026-033 buldum. 037 kalmamış ama gönderecekler.
3 hafta önce bendeki sufix 033 ile 3-4 kiloluk bir minekop aldım. Fazla mücadeleci bir balık olmadığı için sorun çıkarmadı.
Bakalım kısmet olurda İzmir yapabilirsem orada daha iyi tecrübe etmiş olurum.
Artık bu sene görüşelim abi :) Geçen sene bir araya gelemedik de :)

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Abi bizim çocuklar sirekli körfezde her yeri deniyorlar. Bu ara yavaşladı, zaten erkendi körfez için, balık girince millet hürrraaaa yaptı ama şu ara çipura çıkmıyor. Bunda dev kofanaların etkisi çok tabii. Yakında her yerden başlar inşallah :)

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Abi bizim çocuklar sirekli körfezde her yeri deniyorlar. Bu ara yavaşladı, zaten erkendi körfez için, balık girince millet hürrraaaa yaptı ama şu ara çipura çıkmıyor. Bunda dev kofanaların etkisi çok tabii. Yakında her yerden başlar inşallah :)
Kofanaya denemiyormusun. Hatırladığım kadarı ile bunun için ayrı bir kamış dahi almıştın.
Millet gün içinde 2-3 kofana, sırtıkara, granyöz alıyor.
Karşıyaka, bostanlı biraz sığ belki yapmaz ama kordon, alsancak tarafı daha derin. Ve paylaşımlar hep oralardan.
Nihat gün içinde yakalarsa paylaşım yapıyor.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Abi 3 günlüğüne gittim. Hiç vakit olmadı uzun zamandır gitmiyordum da. Ben İzmir'den 2003 yılında ayrıldım o zamanlar körfezde ispari ve kefalden başka balık çıkmazdı doğru dürüst. Şimdi videoları görünce aşırı özeniyorum.

Sadece balık için bir sefer yapasım var, aslında ekip halinde yapasımız var. Planı netleştirebilsek Rıfat'tan yardım isteyeceğim zaten neyin zamanıdır ne zaman gidilmelidir vb konusunda. Tek araba 3-4 kişi bir balık seferi harika olmaz mı?

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Kofanaya denemiyormusun. Hatırladığım kadarı ile bunun için ayrı bir kamış dahi almıştın.
Millet gün içinde 2-3 kofana, sırtıkara, granyöz alıyor.
Karşıyaka, bostanlı biraz sığ belki yapmaz ama kordon, alsancak tarafı daha derin. Ve paylaşımlar hep oralardan.
Nihat gün içinde yakalarsa paylaşım yapıyor.
Abi yemli avdan lidaki çıksaydı hemen dönecektik de yemlik balığımız yoktu. Ama 5 haziranda Almanya'dan arkadaşım gelecek, onunla yapacağız inşallah bu avı :)

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Abi 3 günlüğüne gittim. Hiç vakit olmadı uzun zamandır gitmiyordum da. Ben İzmir'den 2003 yılında ayrıldım o zamanlar körfezde ispari ve kefalden başka balık çıkmazdı doğru dürüst. Şimdi videoları görünce aşırı özeniyorum.

Sadece balık için bir sefer yapasım var, aslında ekip halinde yapasımız var. Planı netleştirebilsek Rıfat'tan yardım isteyeceğim zaten neyin zamanıdır ne zaman gidilmelidir vb konusunda. Tek araba 3-4 kişi bir balık seferi harika olmaz mı?
Harika olur. Özellikle temmuz ağustos aylarını öneririm çünkü hem en hızlı zamanı olacak hem de iri bireyler çıkacaktır.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif

3 gün için o malzemeyi izmire taşımak, yol yorgunluğu tabii zor olur. Haklısınız.
Ama araç ile bir hafta dadından yenmez.
Çupra lidaki mayıs sonu gibi başlar. Şu anda kofana sırtı kara granyöz var. Valla hergün 3-5 video atıyorlar.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Harika olur. Özellikle temmuz ağustos aylarını öneririm çünkü hem en hızlı zamanı olacak hem de iri bireyler çıkacaktır.
Temmuz, ağustos, tamda izmirin beyin haşlayan zamanları 😱.
Ya sabah çok erken, yada akşam 6-7 den sonra çıkacaksın balığa… normal gün içi, heleki öğlen saatleri kafada devreler yanıyor resmen.
Birde o sıcaklarda körfezin bu plankton mevzusu başlıyor. Tabii arkadan yasaklar vs. Su resmen bildiğin kahverengine dönüyor planktonlardan.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İstanbulda millet 12-13 cm istavritlere 15-20 li çapari atıyor.
İzmire istavrite gitmek lazım.
Niye uğraşalım çupra, lidaki, sargoz için… Yok borukurdu, yok mamun, yok 8live beat solucan.
İzmirde 5 li çapari atıyorlar.
Gelen istavritler minumum 25-30 cm. 40 cm istavrite denk gelen var

Bizde burda 12-13 hani maksimum 15cm istavritle kova doldurmaya çalışıyoruz. 😂😂

IMG_4341.jpeg
IMG_4340.jpeg