Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ustalardan tavsiye bekliyorum spin kamış için shimano & major craft

vipsec

Yeni Üye
Adı
yiğit koç
merhabalar ustalar aranıza yeni katıldım.
spin avcılığı için iki kamış hakkında yorumlarınızı alacağım.

MAJOR CRAFT FIRSTCAST FCS-902ML - 274CM / 10-30GR
SHİMANO CATANA DX 270 M 270cm 10-30 gr

makine shimano catana 4000f olacak

kiniklar

Aktif Üye
Adı
sinan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
aramıza hoşgeldiniz catana kulanıcısı olarak gayet memnunum tavsiye ederim

CATANA DX 270 MH
270 CM UZUNLUĞUNDA
2 PARÇA
14-40 ATARLI
172 GR AĞIRLIĞINDA
KAPALI BOY 138 CM

10-30 21gr sahtelerde biraz yumuşak kalabilir diye düşünüyorum ama siz nerede ve nasıl rapalalar ile avlanacaksınız oda önemli tabi

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba , Yiğit Bey ,
Öncelikle , aramız hoş geldiniz , keyifli forumlar dilerim.

Sorunuz ile ilgili olarak ; Hedef balık....? , kullanacağınız sahtelerin gr. ve Nasıl bir merada kullanacaksınız...? gibi durumlar hakkında verirseniz , daha isabetli öneriler gelir , bence...!

Major Craft Firstcast modelini kullanmadım , fakat Major Craft Solpara SPS862 ML 259cm 10-30gr olan kamışını kullandım.
Kamışın hissiyatı olsun , atış erimi olsun , dengesi olsun çok beğenmiştim. Şahsen , o atar değerlerinde , Major Craft ' ın kamışlarını başarılı buluyorum. İki kamış arasında seçim yapmak istesem , tercihimi Major Craft dan yana kullanırdım.

Hedef balık , nedir bilmiyorum ( fakat seçiminizden Levrek diye tahmin ediyorum ) makine tercihimi tekrar gözden geçirirdim. 127.gr gibi hafif güzel bir kamış tercih ediyorsunuz... Bence 3000' lik ve ya 2500'lük bir makine sanki daha yerinde olur gibi geliyor.

B

BS Okuru

Misafir
Merhaba , Yiğit Bey ,
Öncelikle , aramız hoş geldiniz , keyifli forumlar dilerim.

Sorunuz ile ilgili olarak ; Hedef balık....? , kullanacağınız sahtelerin gr. ve Nasıl bir merada kullanacaksınız...? gibi durumlar hakkında verirseniz , daha isabetli öneriler gelir , bence...!

Major Craft Firstcast modelini kullanmadım , fakat Major Craft Solpara SPS862 ML 259cm 10-30gr olan kamışını kullandım.
Kamışın hissiyatı olsun , atış erimi olsun , dengesi olsun çok beğenmiştim. Şahsen , o atar değerlerinde , Major Craft ' ın kamışlarını başarılı buluyorum. İki kamış arasında seçim yapmak istesem , tercihimi Major Craft dan yana kullanırdım.

Hedef balık , nedir bilmiyorum ( fakat seçiminizden Levrek diye tahmin ediyorum ) makine tercihimi tekrar gözden geçirirdim. 127.gr gibi hafif güzel bir kamış tercih ediyorsunuz... Bence 3000' lik ve ya 2500'lük bir makine sanki daha yerinde olur gibi geliyor.
Fatih beye katılıyorum,
Almadıysanız hazırda yoksa Majörün üzerine 3000 lik hafif güzel bir tane yakışır,
Aynı zamanda firstclass ile solpara arasında fazla fiyat farkı yok sanırım.
İkisini deneyip, elinize hangisinin oturacağına bakarak karar vermenizi tavsiye ederim.
Solpara hafif sert olmasına rağmen hassasiyet konusunda da çok hoş bir kamış.

Şimdiden hayırlı olsun ;)

vipsec

Yeni Üye
Adı
yiğit koç
ustalar cevaplarınız için öncelikle teşekkür ederim.
makineyi sipariş verdim. olmazsa daha sonra 3000 lik makina alabilirim. ( muhtemelen ileriki dönemde bir spin kamış daha alacağım. :) )
hedef balık olarak spin ile tutulabilecek istanbul ve cevresinde kullanabileceğim bir kamış olması. Levrek başta olacak çok doğru Fatih hocam. ama diğer spinle tutulabilecek balık avlarında da kullanmak istiyorum.
majör çok hafif yormaz diye düşünüyorum. kalitesi de fark ediyor( acemi birinin yorumu )

lodoscubarbaros

Aktif Üye
Adı
Barbaros Küpcü
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Solparayı bir abimiz kullanıyordu.Aldım bir iki atış yaptım muhteşem ötesi.Daha pahalı bazı kamışlar kullandım fakat aynı zevki vermedi.En alt modeli olmasına rağmen muhteşem atıyor.10- 30 gram 2.70 boylu olanı

B

BS Okuru

Misafir
Hamdinin tavsiyesiyle shimano yerine firstcast almıştım imzamda da var, atışı hafifliği kendini toplaması vs.vs. den çok memnunum birde balık tutabilsem tadından yenmeyecek ama siftah yok daha :)