Vega Potenza Supercore'yi Satıp, Daiwa Procaster Tournament 33-425 Alınır Mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cabarov
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Teşekkür ederim.
Birol abi de hem 425 hem de 405 lik kamış var. Uzağa atışta farkı hissetmemiş, acaba 20cm uzunluk farkı uzağa atışta fark yaratır mı ? Tecrübesi olanlar yorum yaparsa sevinirim. Bu arada boyum 180, bir önemi varsa diye belirttim.

Şey birde procasterin rakibi spin power diye biliyorum, o yüzden aradaki yıl farkını görmezden geliyorum. Ama yanlışım varsa düzeltin, ben bu konularda bilgisizim.
Öncelikle merhaba.
Uzun mesafe atışlarında atış tekniğini sabit olarak kabul edersek, kamış boyu mesafe arttırır.Boy:1,75-1.90 arası 4.20 idealdir.1,80 ve üzeri 4,50 de rahatlıkla kullanabilir.Ancak asıl sormanız gereken boy dan evvel kol mesafesi olmalı idi.Makina yatağından tuttuğunuzda kamış sapı göğüs boşluğunuza kadar geliyorsa o sizin için ilk tercih kriteriniz olmalıdır.
2.husus ise dengesi ki konfor açısından çok önemlidir.Bu da tutuş şekliniz, kullandığınız makineye ve ağırlığına göre değişkenlik gösterir.
O nedenle size tavsiyem denemeden bir elinize alıp verdiği hissiyatı anlamadan ürün almaktan kaçının.
Mesafe farkı ne olur diye sorarsanız 10 ila 15 mt arasında bir mesafe farkı yaratır maksimum.(aynı makinenin kullanıldığını var sayarsak)
Keyifli avlar dilerim.

en uzağa atmak için
45 derece açıyla
atmak istediniz diyelim

sin45=0,707
cos45=0,707

x yönünde 25m/sn ile atışınızı yaptınız diyelim
y yönünde de 25m/sn hız ile atışınız oluyor

zirvede y yönündeki hız sıfır olacağından
vyf =vyi -at
0=25-10.t
t=2,5sn zirveye varma süresi
toplam atışınız 5sn sürecek

bu 5 saniyede 25.5 =100metre lik bir atış olacak

peki 20 cm daha yüksekten bu atışınızı yapsaydınız
aynı atışı yapacaktınız ama atış bittiğinde
y yönünde 20 cm daha yol olduğu için atışımız henüz bitmeyecekti.

bu 20cm için atışımızın devam etme zamanı
0,2 = 25.t + 1/2 10 t^2
0,2=25t + 5t^2
1=125t+25t^2
25t^2+125t-1 =0
-b + (b^2-4ac)^(1/2) -125+125,39
_________________ = ____________
2a 2.25
=0,00798sn
bu da x yönünde
x= vx . t
= 25.0,00798
=0,199 metre
daha fazla yol
yani
20 cm kadar daha fazla yol demek oluyor

bütün hesaplamalar yanlış olabilir lise fiziğini az hatırladım sayenizde slmlar

Dosyalar

• upload_2019-6-14_2-9-59.png
    upload_2019-6-14_2-9-59.png
    14.9 KB · Okunma: 28
Kisu special aldım.
Hayırlı olsun
Şimdi makina ile renk uyumu sanki Shimano daha iyi olur gibi ama bu sadece görsellik dediğim gibi 405 size hitap edecek mi kullanma sansiniz olsaydı keşke, şahsen benim imkanım olsa maddi açıdan her iki kamışı da gözüm kapalı alirdim 🙂 onu bumu demezdim

Hayırlı olsun
Şimdi makina ile renk uyumu sanki Shimano daha iyi olur gibi ama bu sadece görsellik dediğim gibi 405 size hitap edecek mi kullanma sansiniz olsaydı keşke, şahsen benim imkanım olsa maddi açıdan her iki kamışı da gözüm kapalı alirdim 🙂 onu bumu demezdim
Teşekkür ederim hocam, Allah daha iyilerini sizlere de nasip etsin.
Kisu beyaz oldugu ıcın bence iki kamışında rengi uyacak. Biri lacivert diğeri kırmızı ama kırmızı daha çekici geliyor o ayrı. :asik:

Bugune kadar hep 425 lik kamış kullandıgım ıcın 405 e pek sıcak bakamıyorum, tamamen ön yargıdan. O yüzden daiwa'yı daha çok istiyorum. Bir de fiyatı daha ucuz, dun konustum 3500 e inebılırım dedı.

Eğer daiwa yi alacaksan görerek Alman daha iyi para yatir kargo yaparim deyip çok kişi dolandırıldı alacağın kişi hakkında referans almaya bak

Başka şehirde olduğu için görerek alma şansım yok hocam. Alacak olursam risk almış olucam. 🙁

Back