finansaldanışman
Aktif Üye
Öncelikle merhaba.Teşekkür ederim.
Birol abi de hem 425 hem de 405 lik kamış var. Uzağa atışta farkı hissetmemiş, acaba 20cm uzunluk farkı uzağa atışta fark yaratır mı ? Tecrübesi olanlar yorum yaparsa sevinirim. Bu arada boyum 180, bir önemi varsa diye belirttim.
Şey birde procasterin rakibi spin power diye biliyorum, o yüzden aradaki yıl farkını görmezden geliyorum. Ama yanlışım varsa düzeltin, ben bu konularda bilgisizim.
Uzun mesafe atışlarında atış tekniğini sabit olarak kabul edersek, kamış boyu mesafe arttırır.Boy:1,75-1.90 arası 4.20 idealdir.1,80 ve üzeri 4,50 de rahatlıkla kullanabilir.Ancak asıl sormanız gereken boy dan evvel kol mesafesi olmalı idi.Makina yatağından tuttuğunuzda kamış sapı göğüs boşluğunuza kadar geliyorsa o sizin için ilk tercih kriteriniz olmalıdır.
2.husus ise dengesi ki konfor açısından çok önemlidir.Bu da tutuş şekliniz, kullandığınız makineye ve ağırlığına göre değişkenlik gösterir.
O nedenle size tavsiyem denemeden bir elinize alıp verdiği hissiyatı anlamadan ürün almaktan kaçının.
Mesafe farkı ne olur diye sorarsanız 10 ila 15 mt arasında bir mesafe farkı yaratır maksimum.(aynı makinenin kullanıldığını var sayarsak)
Keyifli avlar dilerim.