Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yakaladığım balığın üzerindeki nedir?

dere35

Üye
Merhabalar,
Kalamarla balık avlarken oltama bu balık denk geldi ( hani balığıymış sanırım, yenir mi? yenmez mi? Bilmiyorum :)). Üzerindeki her neyse dikkatimi çekti bıçak yardımıyla balığa zarar vermeden çıkarttım, bunun (Fotoğrafta siyah içinde kalan) ne olduğunu bilen var mı?

Bu arada balığı bilmediğim için gözüme küçük geldi ve denize geri bırakıldı

dere35

Üye
Balık hanoz, üzerindeki parazit. Balık kenesi olarak adlandırılır, konakçı olduğu hayvanda yavaş büyümeye, zayıflığa yol açar.
Üzerinde ki paraziti söküp atmak ile iyi yapmışım o zaman :) Bir de gözüme küçük geldi diye denize bıraktım tekrardan. Bu boyutta ki hanoz balığı yenir mi? Bir de lezzetli midir? :)

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
Keneli balıklar çok da lezzetli olmaz diye biliyorum. Onun dışında biraz ufak bir hanoz gibi. Bilmediğin balığı atmakla iyi etmişsin. Bilmediğin balıkları zehirli olma ihtimaline karşın çok dikkkatli tutarsan (hatta pense ile) çok daha iyi edersin.

eylmz

Daimi Üye
Dere balıklarına bazen sülükler yapışır cok üzülür onları çıkarmak icin baya çaba harcardım bu tarz asalak canlılar balıklardan besleniyor ve onlara zarar veriyor tıpkı diger hayvanlarda olduğu gibi

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
Bu parazitle ilgili bir haber okumuştum . Genelde balıkların diline yapışıp büyüyorlar . Balığın büyümesini ve beslenmesini engelliyorlar. İlk defa dili dışında bir yere yapıştığını gördüm iyiki çıkarıp suya salmışsınız :)

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Süleyman Vedal Kahramanoğlu
Bu parazitle ilgili bir haber okumuştum . Genelde balıkların diline yapışıp büyüyorlar . Balığın büyümesini ve beslenmesini engelliyorlar. İlk defa dili dışında bir yere yapıştığını gördüm iyiki çıkarıp suya salmışsınız :)
Senih'can,

Kafasında, gövdesinde gördüm ama hiç ağzında görmedim. Gördüğüm balıklar da genelde pullu balıklardı. Pelajik balıklarda hiç rastlamadım. Sanırım taşlarda çok fazla var ve taş balıklarına musallat oluyorlar :)

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş

Ekli dosyalar