Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yardım

ahmetv10

Üye
Adı
AHMET VURAL
Arkadaşlar tekneden yemli avda kullanmak üzere (Okuma Raw II ye saracağım) İnternet den Varıvas Avani Shore Caster Multi Color Örgü İp Misina (Kalınlık 0.23) sipariş vermiştim. Daha sonra ellerinde sadece kalınlık olarak 0.16 kaldığını söylediler ve bende fiyat farkı ödeyerek kabul ettim. Şimdi kafama takılan bu kalınlık çok mu ince kaçar? çekeri 8,2 kg olarak gösteriliyor. Acaba teknede değilde spinde mi kullansam?Yakında tekne avım var.Arkadaşlar acil tavsiyelerinize ihtiyacım var.

syner

Aktif Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba,
Eğer tekneden yapacağınız av Jig stili değilse 0,16 da yeterli olacaktır, aynı kalınlık ile tekneden 5 tane çinekop+sarıkanatı aynı anda çektim. Tabii burada ipin kalitesi de önemli faktördür.

İyi forumlar.

ahmetv10

Üye
Adı
AHMET VURAL
Ali bey teşekkür ederim.Jig değilde teknede yemlide kullanacaktım.Değiştirmeye çalışacağım.Değiştiremezsem kıyı avcılığında kullanırım artık spin gibi.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Sarkıtmalı avlar için yeterli bir kalınlık 0,16

syner

Aktif Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ali bey teşekkür ederim.Jig değilde teknede yemlide kullanacaktım.Değiştirmeye çalışacağım.Değiştiremezsem kıyı avcılığında kullanırım artık spin gibi.
İnsanın içine sinmeyen bir şeyi bence de kullanmaması gerekir, her zaman şüphe ve bir problem olacak korkusu yaşamak iyi değildir, ancak bu ip kalınlığı spin için fazla bence. Bu ipi en ideal kullanım alanı kıyıdan surf ile istavrit boyutlu balıklar veya yine kıyıdan sarıkanat, çinekop avı için idealdir.

İyi forumlar.

ahmetv10

Üye
Adı
AHMET VURAL
Arkadaşlar değiştiremedim.Artık yapacak bir şey yok.Mecburen kullanmak zorundayım artık.Nerede kullanacağımı elime ulaşınca karar veririm.Yorum yazan arkadaşlara teşekkürler.

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Ben tatlı suda bile spin için 15 16 kullanıyorum. Deniz için spinde faxla kaçabilir ama söz konusu varivas ise halkını verir ancak ben varivas avani seabass kullandım spinde kusursuz ancak bu modeli nasıl bilemiyorum.

ahmetv10

Üye
Adı
AHMET VURAL
Arkadaşlar misina elime ulaştı.Daha önce kullandığım ip misinalara göre( power pro, berkleyin çeşitli ip misinaları , climax , fladen, stren)çok ince geldi bana.Yani üzerindeki yazan kalınlık doğru.Yapı itibari ile diğerlerinden çok farklı.Pürüzsüz ve kaygan bir yapısı var. Demek ki istediğim kalınlığı bulabilseydim ( 0.23 veya 0.26 ) tadından yenmezdi. Gözüme çok ince geldiği için spin makinama sardım. İnşallah şansı bol olur. Hepinize bol avlar