Yasak hakkında ne düşünüyorsunuz abiler ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Canyldz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bunun kararı yeni genelge ile valilere bırakıldı. Valilik uygun gördüğü durumlarda yasak getirebilir. Devletin ülkede genel karantina uygulaması şu aşamada mümkün değil o yüzden tampon kararlarla süreci yürütmeye çalışıyorlar. Bir nevi kontrollü sürü bağışıklığı uygulanmaya çalışılıyor ama kontrolü kaybederlerse işin nerelere gidebileceği meçhul. Bu sezon balık tutmasak da bir şey kaybetmeyiz ama bu virüsü kontrol altına alamazsak maddi manevi çok şey kaybedeceğimiz ortada.

Burası siyaset yeri değil bilader ,hadi fena boz o halde, ???

Peki neresi siyaset yeri?, bu ülkede bazı söylenenler birilerinin işine gelmedi mi "burası siyaset yeri değil" , ""bu işe siyaset karıştırmayın..."

Benim yaşamımdan, çalışmama, atanmamdan, dinsel ve kişisel özgürlüklere kadar her alana siyasiler el atacak, bizde susacağız . yok öyle yağma.

Bununla da bozulmuyorsan ben ne yapayım arkadaş

Son düzenleme:
Yasak bizim ilçeye de gelmiş durumda.
---------
Burhaniye Kaymakamlığı Resmi yazısı - 28 Mart 2020

GENELGEYE İSTİNADEN ALINAN HIFZISSIHHA KURULU KARARI
Korona virüs salgın hastalığının yayılmasını önlemek maksadıyla Burhaniye Hıfzıssıhha Kurulunca alınan tedbirler kapsamında ;

İlçemizin sahil kesimlerinde , mesire ve piknik alanlarında 28.03.2020 tarihinden itibaren piknik yapmak , balık tutmak , spor yapmak , yürüyüş vb. faaliyetler ikinci bir karar alınıncaya kadar yasaklanmıştır.

Uymayanlara cezai işlem uygulanacaktır.
Halkımıza önemle duyurulur.
---------

abi dediklerinin hepsi yasak zaten sadece balık tutmak değil yürümek dahi yasak deniz kıyısında

Yürürken, koşarken yanyana gelmeyi başarabilir insanlar ama balık tutarken, bir de balık varsa herkes dirsek temasında oluyor.
Yasak bu anlamıyla mantıklı.

Sadece balıkçı için demiyorum, lafım herkese..

Evde oturmak bu kadar zor olmamalı..

Merhaba dostlar,
2 gün önce yasağı duyunca Sahil güvenliği arayıp teyit ettim. Ceza olarak telefondaki kişi emin olmamakla beraber 300 ila 1500 lira arası cezası olduğunu söyledi (Antalya). Sanıyorum tekne ile balık avı rakamı üst kıyı avı ceza rakamı düşük seviye olur diye yorumluyorum...
Yasağa gelince bence doğru bir karar, ha bende sürekli av yaparım, gittiğim meralarda genelde tek veya çok az sayıda insan olur, aradaki mesafe her zaman çok fazladır... birisine birşey sormak istesen ya bağırarak konuşursun yada kalkıp yanına gidersin, yani hayli uzak olunur... Ama burada yaşadığımız yasağın gerekliliği balık avı yapmamak değil, topluluk oluşturmama, sosyal mesafeyi koruma... ha ben şimdi kalkıp benim av yerlerimde kişiler arası mesafe var, yok efendim benim durumum istisna deme gibi bir lüksüm yok... kimse de aman da aman yasak yanlış diyerek bencillik etmesin, hepimiz aynı gemideyiz dostlar... Asıl amaç dışarı çıkılmaması... balık avı değil...
Yurtdışında özellikle Avrupa da bırak balık avını, sokağa çıkmak bile yasak... İspanya'da 3000 euro gereksiz dışarıya çıkmanın cezası, keza İtalya, Fransa ve İngiltere benzer cezalar uyguluyor...
Biz burada, ülkemizde daha yeni yeni yaptırımlarla yüzleşiyoruz, ve bu kararlar senin için benim için yani bizler için... dışarı çıkarak alacağımız risk para cezası değil, hayatının ve başka hayatların sonlanması olabilir... ne sen ne ben virüslü olduğumuzu bilmiyoruz, nede dışarıda yanından geçtiğimiz bir kişinin...
Bence bu durum en az Hazıra a kadar devam eder belki daha da uzun... En azından bu durum denizlerimizdeki canlilara bir nebze olsun nefes aldırır, şu bahar günlerinde üremelerine pozitif etki yapar...
Bu arada balon balığı yumurtlama dönemi de Nisan ayı...

Son düzenleme:
Bugün itibari ile valilik kararı ile istanbuldaki tüm kıyı şeridi ve iç sularda balıkçılık faaliyetleri yasaklandı.
Diğer illerde de aynı uygulama yürürlüğe girecektir muhtemelen.

Peki neresi siyaset yeri?, bu ülkede bazı söylenenler birilerinin işine gelmedi mi "burası siyaset yeri değil" , ""bu işe siyaset karıştırmayın..."

Benim yaşamımdan, çalışmama, atanmamdan, dinsel ve kişisel özgürlüklere kadar her alana siyasiler el atacak, bizde susacağız . yok öyle yağma.

Bununla da bozulmuyorsan ben ne yapayım arkadaş
Cevabımı sana mı yazdım ki sen cevap veriyorsun arkadaşım,sen sana yazana cevap ver....

halen bunu tartışıyo olmak çok acı
daha öncedenyazdıgım gibi uyarıları ikazları dikkate alın
o yada bu şekilde sistemi tartısmak istemiyorum bunun hiçbirimize faydası olmayacak
solunum yoluyla bulaşan bir salgında
elinizdeki imkankar dahilinde maske kullanın
bu herşeyden daha önemli
her ne kadar bazı çevrelerce kullanılmasına gerek yok densede kesinlikle çok büyük önem taşıyo
ve maskeyi maske gibi kullanmak şartıyla ciddi koruma saglıyor
ne sarımsak
ne kelle paça
nede görüldügü üzere Türk genleri fayda saglamıyo
lütfen hem kendi hemde sevenleriniz saglıgı için biraz daha gayret gösterelim
unutmayalımki ilk hasta olmasaydı
600 bin kişi etkilenmeyecekti

Back