Merhaba dostlar,
2 gün önce yasağı duyunca Sahil güvenliği arayıp teyit ettim. Ceza olarak telefondaki kişi emin olmamakla beraber 300 ila 1500 lira arası cezası olduğunu söyledi (Antalya). Sanıyorum tekne ile balık avı rakamı üst kıyı avı ceza rakamı düşük seviye olur diye yorumluyorum...
Yasağa gelince bence doğru bir karar, ha bende sürekli av yaparım, gittiğim meralarda genelde tek veya çok az sayıda insan olur, aradaki mesafe her zaman çok fazladır... birisine birşey sormak istesen ya bağırarak konuşursun yada kalkıp yanına gidersin, yani hayli uzak olunur... Ama burada yaşadığımız yasağın gerekliliği balık avı yapmamak değil, topluluk oluşturmama, sosyal mesafeyi koruma... ha ben şimdi kalkıp benim av yerlerimde kişiler arası mesafe var, yok efendim benim durumum istisna deme gibi bir lüksüm yok... kimse de aman da aman yasak yanlış diyerek bencillik etmesin, hepimiz aynı gemideyiz dostlar... Asıl amaç dışarı çıkılmaması... balık avı değil...
Yurtdışında özellikle Avrupa da bırak balık avını, sokağa çıkmak bile yasak... İspanya'da 3000 euro gereksiz dışarıya çıkmanın cezası, keza İtalya, Fransa ve İngiltere benzer cezalar uyguluyor...
Biz burada, ülkemizde daha yeni yeni yaptırımlarla yüzleşiyoruz, ve bu kararlar senin için benim için yani bizler için... dışarı çıkarak alacağımız risk para cezası değil, hayatının ve başka hayatların sonlanması olabilir... ne sen ne ben virüslü olduğumuzu bilmiyoruz, nede dışarıda yanından geçtiğimiz bir kişinin...
Bence bu durum en az Hazıra a kadar devam eder belki daha da uzun... En azından bu durum denizlerimizdeki canlilara bir nebze olsun nefes aldırır, şu bahar günlerinde üremelerine pozitif etki yapar...
Bu arada balon balığı yumurtlama dönemi de Nisan ayı...