Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yemi didikleyen ufak balıklar

Spinning

Üye
Adı
Berat
Selamlar... Bugün Bursa trilye tarafında balık tutmaya ve aynı zamanda yüzmeye gittik yanıma yem olarak önceden tuz ve şekerle hazırladığım tavuk göğsü aldim. sabah saat 9.30 gibi olta atabildim. Fazla dalga da yoktu. Atıyorum oltayı bir süre sonra vuruşlar başlıyor, sonra aliyorum oltayı elime bakıyorum balık yok. Tekrar bırakıyorum bir süre sonra tekrar vuruşlar başlıyor en sonunda çekiyorum yemler yok veya yemler iğnenin ucunda kalmış didiklenmis. Yarın tekrar gidebilirim denize fakat bu ufak balıklar ile nasıl başa çıkabilirim veya bu ufak balıklar için bir çözüm yolu varmı üstadlar yardımlarınızı bekliyorum

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
O arkadaşlar ispari, itina ile yem çalarlar. Bir cerrah titizliğinde iğnenin etrafını temizleyip boş iğneyi size geri yollarlar :)
O bölgede gündüz çok iri ispari olmaz, ufaklarını yakalamak da size bir şey kazandırmaz. Yeminizi yem ipi ile güzelce bağlamak size zaman kazandırır.

Spinning

Üye
Adı
Berat
O arkadaşlar ispari, itina ile yem çalarlar. Bir cerrah titizliğinde iğnenin etrafını temizleyip boş iğneyi size geri yollarlar :)
O bölgede gündüz çok iri ispari olmaz, ufaklarını yakalamak da size bir şey kazandırmaz. Yeminizi yem ipi ile güzelce bağlamak size zaman kazandırır.
Haklısınız sanırım :) yemleri alıp alıp gidiyorlar ya şimdi ignelere baktimda çok ufak iğneler var takıma onlardan birini taksam yakalarmiyim acaba boyutu 1cm falan baya küçük

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Haklısınız sanırım :) yemleri alıp alıp gidiyorlar ya şimdi ignelere baktimda çok ufak iğneler var takıma onlardan birini taksam yakalarmiyim acaba boyutu 1cm falan baya küçük
10 numara ve üzeri iğnelerle yakalayabilirsiniz ama o boydaki isparinin canını hiç yakmamak en güzeli :)

Spinning

Üye
Adı
Berat
10 numara ve üzeri iğnelerle yakalayabilirsiniz ama o boydaki isparinin canını hiç yakmamak en güzeli :)
Haklısınız yeğenimin merakı varda ona 1-2 tane tutabilirsem güzel olur sonrasında salicaz zaten balıkları. Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim :)