Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yemli için iğne tavsiyesi

ensaraydin

Daimi Üye
Adı
ensar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yıllardır siyah çapraz mustad no:2 kullanıyorum,çok memnunum kesinlikle affetmiyor,Balığı çekerken düşme ihtimalini hiç düşünmüyorum çünkü yıllardır çok nadir başıma geldi,bazen yandakiyle karışınca öyle külçe altın tutmuşum gibi hemen karaya alma derdimde yok bayrak gibi sallanıyor yinede kurtulamıyor.
Wmc çok kalın bir iğne bana göre,birde çentik kısmı hiç hoşuma gitmiyor. Hangi model olduğunu tam hatırlamıyorum 5 sene önce 2 paket almıştım bu sezon bitti,yine aynısını almayı düşünüyorum.Daha sivri bir iğneye denk gelmedim ben.Ekli dosyayı görüntüle 68350
Abi elindeki iğnede ince değil ki...oda kalın..

huseyind

Daimi Üye
Adı
Hüseyin
Bir çok kanca denedim ve edindiğim izlenimler şu şekilde:

- Vmc 4 numara siyah ya da galvaniz hem dayanıklı hem de güzel.
- Sasame long shaft güzel ancak çabuk paslanıyor.
- Mustad galvaniz güzel ancak şekli Vmc 4 kadar güzel değil.

Ben kancaları tekrar tekrar kullanılmak üzere alıp bağlıyorum. Bazen avlaklarda hazır takımlarda sinek kancası renginde koyu lacivert parlak kancalar da görüyorum. Bu arada sasame haricindekileri ince zımpara ile ara ara uç kısımlarını sivriterek kullanıyorum. Fabrikadan çıkma boya sebebi ile jilet gibi olmuyorlar. Kör kanca ile vuruş olduğunda balık almak zorlaşıyor. Kanca kolayca batmıyor balığın ağzına.

1volkan

Aktif Üye
Adı
volkan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Vmc 9255 siyah olani kullaniyorum ince guzel igne capraz oldugu icin agizdan kolayla cikmiyor mustad 1522 gibi fazla egik degil ..sasame long shaft 2 no da kullandim saglam keskin igne lakin bazen baligi dusurebiliyor