Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yengeç toplama/yakalama?

Fisher81

Aktif Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar,

Bu kova dolusu yengeç toplayanlar nasıl topluyorlar acaba merak ediyorum?
Gerçi bize kova ile değil 10-15 tane maksimum işimizi görür ama dün 1 saatlik uğraş sonucu 3-4 tane çıkarabildik file ile :)

Bunun en pratik yolu veya tüyosu var mıdır?

Tuzak da yapasım var aslında ama ekipman lazım.

nebulam

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben şöyle yapıyorum balığa gittiğimde yemleri hemen kıyıda temizliyorum ve madya artıklarını denize 1 metre kadar önüme atıyorum. Zaten hemen yarım saat içinde başına yengeçler toplanmaya başlıyor. Kovayla olmasada 10-20 adet arası topluyorum, oda zaten yeterli oluyor. Ama dikkat Trakonyalarda toplanıyor.

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tekne arkasına bağlanan sepet benzeri bir aparat var... Sığ suda onunla yosunluk alanlarda sırtı benzeri geziliyor... Teke yengeç gibi balık canlıları yakalanıp yemciler tarafından bize sunuluyor :) Yanılmıyorsam İzmir'deki adı gargaroz yada ona benzer bir kelime... Teknesiz ise Yelta'nın dediği gibi tek tek toplarsın ama kovalar dolusu değil :) Birde kıyıdaki yosunluklarda kafa lambası ve akvaryum kepçesi ile bol bol teke toplayabilirsin...