Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni başlayan için Shore Jig takımı ve sahte tavsiyesi

seedii

Yeni Üye
Arkadaşlar bende yeni başlıyorum jig olayına. shore jig yapacağım. Bölgem akdeniz adana/mersin.
Genellikle bizim buralar çok derin değil. Çok fazla da jig yapacak mera yok.
Kendi botum var. 30-35 mt ile 15-18 Metreler arasında taşları ve batıklarda yıllardır yemli avlandım.
Fakat artık bir üst seviyeye geçmek için lrf ve jig yapmak istiyorum. ufak tefek lrf denemelerim oldu.

Bir takım kombinasyonu yapmak istiyorum. Elimde hali hazırda 1 den çok makina var
Ryobi Ecusima 6000Vi
Ryobi Ecusima 4000Vi
ve
Shimano Catana 4000 FC
bu makinalardan biri ile
savage gear salt 1dfr 203 cm 60-140 gr kamışını kombine etsem tatminkar bir takım olur mu?

Etrafımdaki jig yapan arkadaşlar makinanın shimano saragosa 5000 veya 6000 olmasını telkin ediyorlar.
Fakat fiyatlar herkesin malumu.
sizinde tavsiyelerinize açığım. Aklımdaki bir makina da Okuma azeros 55 di fakat üstadlar çok ağır olduğundan bahsetmişler.
Hedef balık genellikle grida(Kum lagosu) ve granyöz.
Elimde bot kamışları ile bir kaç defa Sasavage gear' a ait olan 20-60 grm arası metal jig yemleri ile denemeler gerçekleştirdim. Şu ana kadar hiç birşey alamadım. Ama pes etmiyorum.Slikon yem kullananlarıda gördüm, lakin çok bilgim yok, yem tavsiyelerinize de açığım.

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
203cm kamış ile shore jig yapmanız çok çok zor, en az 290-310cm arası uzunlukta kamış araştırırsanız daha iyi olur.

mali198534

Aktif Üye
Adı
Mehmet Ali
Merhabalar benim elimde de Okuma Cedros CSX 318 cm. var 50-110 gr atarlı. Makine olarak da okuma salt rex 60 var. Sizce bu takımlarla özellikle de makine uyumlu olur mu? Makien 620 gram. Çok mu yorucu olur başka bir makine mi almak gerek? Yardımcı olursanız sevinirim.

Fisher07

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar benim elimde de Okuma Cedros CSX 318 cm. var 50-110 gr atarlı. Makine olarak da okuma salt rex 60 var. Sizce bu takımlarla özellikle de makine uyumlu olur mu? Makien 620 gram. Çok mu yorucu olur başka bir makine mi almak gerek? Yardımcı olursanız sevinirim.
mesajınızdakı makine surf için kullanılan makinelerden. daha farklı seçeneklere bakmanız gerekir.

mali198534

Aktif Üye
Adı
Mehmet Ali
Anladım peki uygun fiyati olan fiyat performans sıfır veya ikinci el makine ne önerirsiniz ve kaçlık olmalı?

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Bot varsa bot ile avlanmanızı öneririm Shore yani kıyıdan jig atmak
Bot ile avlanmaya göre her zaman daha kısırdır
Bu nedenle bottan yapılan dikey jig avcılığını öneririm veyahutta yine bottan yapılan slow jiging disiplini mi tavsiye ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fisher07

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Anladım peki uygun fiyati olan fiyat performans sıfır veya ikinci el makine ne önerirsiniz ve kaçlık olmalı?
shore jig makineleri genel olarak güçlü ve pahalı makineler. bütçe olarak ayırdığınız rakam nedir.?

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ikinci el ilanlarina bakin arkadaşım. Murat abimin dediği gibi Eger bot varsa dikey daha mantikli ve daha az yorucu olur. Surf makina ile bile yapabilirsiniz. Ama illa shore ise 50 lik hafif ve güçlü makina ve yine melih hocamin dediği gibi 290 kamış şart.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi