Yeni Başlayana "hedef Balığın Ne" Diye Sormak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Outdoor
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben firmamı kurarken düşünerek bu ismi buldum www.hedefbalik.com 🙂 Soranlara kızmayın bence. Nedeni ise her balığın avlanma tekniği ve malzemesi farklı. Her balık her yerde çıkmıyor. Öncelikle siz bilgi vermelisiniz. Örnek olarak; şu bölgede avlanacağım.. Şu balıklar çıkıyormuş. gibi örnekler vermelisiniz ki size doğru ekipmanı verebilsinler.
Hah! Ben uzun uzun mesaj yazarken suçlu da gelmiş 🤣🤣🤣🤣

Vaktim az olduğu için ben konuyu uzatamadım, sen güzel anlatmışsın eline sağlık 🙂
Bizimki sadece bildiğimizi sandığımız 3-5 bişey karalamak Hamdi Bey. Siz ve forumda gerçekten usta olan arkadaşların yol göstericiliği çok daha sağlıklı olur

ben gibi alabalık kaşığı ile çinekop...sırtı sahtesiyle spin...çinekop çaparisi ile istavrit tutmaya çabalarsın vs bunun gibi boşa zaman,çaba ve moral bozukluğu olmasını istemiyorsan abi sana yakın yeri dolanıp balıkcılarsa sohbet et çıkan balığı ve ne ile tutuldugunu tespit edip ilerle bence çünkü sonradan anlaşılan başta saçma gelen balıkçılık kendi içinde bir sürü bölüme ayrılan bir hobi teferruarı çok oltam var balık tutucam ben sadece dersende kefal nasıl tutulur onu öğren zevkine bak...sana hedef balığını sormayan yerden de uzak dur...hele bununla denizde ne varsa alırsın diyen satıcılardan sonradan öğrenyorsun ki o işler öyle degil 🙂🙂
indir.jpg

Ben firmamı kurarken düşünerek bu ismi buldum www.hedefbalik.com 🙂 Soranlara kızmayın bence. Nedeni ise her balığın avlanma tekniği ve malzemesi farklı. Her balık her yerde çıkmıyor. Öncelikle siz bilgi vermelisiniz. Örnek olarak; şu bölgede avlanacağım.. Şu balıklar çıkıyormuş. gibi örnekler vermelisiniz ki size doğru ekipmanı verebilsinler.

Hamdi bey müşteri olarak dükkanınıza gelsem, olta takımı almış olduğumu ifade etsem, avlanacağım bölgeyi tarif etsem, balık türlerini tanımadığımı söylesem, amacımın ne denk gelirse yakalamak olduğunu ve bu işin en başında olduğumu vurgulasam (ben bunu antalya'da aynen burada yazdığım gibi yaptım. gittim mağazaya. elimdeki malzemeyi, nerede yaşadığımı anlattım ve hiçbir şey bilmediğimi ifade ettim)

-bak kardeşim şu yemle şunları yakalayabilirsin. sabahları çay ağzında verim alırsın. bak bununla da geceleri şurada şunu çekersin. tekneyle avlanmayacaksan bunlar sana gitmez.

diye beni bu olayla tanıştırırsınız diye düşünüyorum. hiçbir şey bilmeyen, youtube videolarını izleyip gaza gelmiş, gerçeklerle karşılaşınca gazı hızla sönen birine ne olur hedef balık diye ısrar etmeyin. bir bölgede, hatta daha nokta atışıyla tarif edeyim Antalya Çıralı - Finike arasındaki bölgede popülasyonu yoğun türler vardır mutlaka.

"Al kardeşim şu sahteyi, bunu da al. Sığda şunu kullan. Derinde bu iş yapar. Bu işi öğrenene kadar at çek. Şansın yaver giderse şunları çekersin" bunu duymayı bekliyorum.

Forumda da, mağazada da, yeni başlayanlara yönelik hazırlanan videolarda da, blog yazılarında da beklentim bu açıkçası. Öğrenmek istediğim konuları temellendirip, belli bir hiyerarşiye göre tarif eden hiç, ama hiç bir kaynak yok. (sahte yemlerden bahsediyorum)

Yok diye vaz mı geçeceğim. Elbette hayır. Hatta hem sizler görün (belki derdim daha iyi anlaşılır), hem de yeni başlayanlar faydalansın diye, hiçbir şey bilmediğim halde oturup lrf ve spinde kullanılan suni yemleri kendim yazacağım.

Hamdi bey müşteri olarak dükkanınıza gelsem, olta takımı almış olduğumu ifade etsem, avlanacağım bölgeyi tarif etsem, balık türlerini tanımadığımı söylesem, amacımın ne denk gelirse yakalamak olduğunu ve bu işin en başında olduğumu vurgulasam (ben bunu antalya'da aynen burada yazdığım gibi yaptım. gittim mağazaya. elimdeki malzemeyi, nerede yaşadığımı anlattım ve hiçbir şey bilmediğimi ifade ettim)

-bak kardeşim şu yemle şunları yakalayabilirsin. sabahları çay ağzında verim alırsın. bak bununla da geceleri şurada şunu çekersin. tekneyle avlanmayacaksan bunlar sana gitmez.

diye beni bu olayla tanıştırırsınız diye düşünüyorum. hiçbir şey bilmeyen, youtube videolarını izleyip gaza gelmiş, gerçeklerle karşılaşınca gazı hızla sönen birine ne olur hedef balık diye ısrar etmeyin. bir bölgede, hatta daha nokta atışıyla tarif edeyim Antalya Çıralı - Finike arasındaki bölgede popülasyonu yoğun türler vardır mutlaka.

"Al kardeşim şu sahteyi, bunu da al. Sığda şunu kullan. Derinde bu iş yapar. Bu işi öğrenene kadar at çek. Şansın yaver giderse şunları çekersin" bunu duymayı bekliyorum.

Forumda da, mağazada da, yeni başlayanlara yönelik hazırlanan videolarda da, blog yazılarında da beklentim bu açıkçası. Öğrenmek istediğim konuları temellendirip, belli bir hiyerarşiye göre tarif eden hiç, ama hiç bir kaynak yok. (sahte yemlerden bahsediyorum)

Yok diye vaz mı geçeceğim. Elbette hayır. Hatta hem sizler görün (belki derdim daha iyi anlaşılır), hem de yeni başlayanlar faydalansın diye, hiçbir şey bilmediğim halde oturup lrf ve spinde kullanılan suni yemleri kendim yazacağım.

(link)
Sahteden çok bahsettiğiniz için bence bu konuya bir bakın. Ayrıca bölge ve takım bilgilerinizi yazarsanız eminim arkadaşlar yardımcı olurlar. Malesef ben spin ve lrf den hiç anlamadığım için yardımcı olamam
Her şey gönlünüzce olsun.

Malzeme almışsanız zaten baştan siz hata yapmışsınız. Belki çoğunu kullanamayacaksınız. Ayrıca her ürün her yerde aynı özellikle kullanılamayabiliyor. Yoksa bizlerde her yerde atacağın malzeme olur çantanı doldurup gönderebiliriz şurda şunu kullan burda bunu kullan diye. Tercih sizin ben ve diğer yazan arkadaşlar bunu anlatmaya çalışıyor. Bize gelip bilgi alanlara yıllardır yardımcı oluyoruz sorularına bildiğimiz kadarı ile yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama benim bilgim sadece kendimin uyguladıkları ve gittiğim bölgeler ile sınırlı kalabilir. Nerede avlanacağını zaten söylerseniz size orda çıkan balıklar hakkında da bilgi verilir. Hedef balık diye bakmayın sadece olaya hedefiniz de nerelerde avlanmak gibi çoğaltabilirsiniz konuları.

suni yemleri kategorilere ve alt kategorilere ayırıp

(link)

şu yemle şunlar tutulur diye yazacağım. ayrıca yemlerin yanına sığda mı kullanılır, derinde mi, kumlukta mı, kayalıkta mı, teknede mi, hangi tip kamışla, hangi iple, ne tip makineyle kullanıldığını hepsini yazacağım arkadaş.

"empati" derken bunu kastettim. biri de empatiyi küfür mü sandı nedir, hakaret ettiğimi zannetmiş. bazen fazla bilgi empati yeteneğini köreltiyor. sadece balıkçılıkta değil; hayatın her alanında bu böyle.

yemi, yemle hangi balıkların alındığı, hangi donanım için uygun olduklarını, balıkların bulunduğu bölge ve mevsimi yazarım.

"hedef balık" diyen tabloya bakar, donanımına uygun hangi yemi alacağına, bulunduğu bölgeye göre karar verir.
benim gibi "ne gelirse razıyım" diyen de aynı tablodan bulunduğu bölge, sahip olduğu donanıma göre hangi yemi alacağına, en çok tür çeken yeme göre karar verir.

yardıma açık bir kaç bilenle tabloyu günden güne iyileştiririz, bu konu da böylece kapanmış olur.

suni yemleri kategorilere ve alt kategorilere ayırıp

(link)

şu yemle şunlar tutulur diye yazacağım. ayrıca yemlerin yanına sığda mı kullanılır, derinde mi, kumlukta mı, kayalıkta mı, teknede mi, hangi tip kamışla, hangi iple, ne tip makineyle kullanıldığını hepsini yazacağım arkadaş.

"empati" derken bunu kastettim. biri de empatiyi küfür mü sandı nedir, hakaret ettiğimi zannetmiş. bazen fazla bilgi empati yeteneğini köreltiyor. sadece balıkçılıkta değil; hayatın her alanında bu böyle.

yemi, yemle hangi balıkların alındığı, hangi donanım için uygun olduklarını, balıkların bulunduğu bölge ve mevsimi yazarım.

"hedef balık" diyen tabloya bakar, donanımına uygun hangi yemi alacağına, bulunduğu bölgeye göre karar verir.
benim gibi "ne gelirse razıyım" diyen de aynı tablodan bulunduğu bölge, sahip olduğu donanıma göre hangi yemi alacağına, en çok tür çeken yeme göre karar verir.

yardıma açık bir kaç bilenle tabloyu günden güne iyileştiririz, bu konu da böylece kapanmış olur.
Bir başlık altında vakit ayırıp yazarsanız illaki yararı olacaktır.

1..1.5 yıl atçek yapıp balık alamayan arkadaşlarım var. İlk avında benim yakalayabilmek için yıllarca peşinden koştuğum balığı alan da var. Bu iş şans faktörü hariç, biraz sabır ve birikim meselesi bana göre. Bölgede av yapan arkadaşlar edinmek onlardan bilgi almak size satıcılardan daha çok şey kazandırır. İstediğiniz kadar bilgi toplayın meraya inip pratikte kendi birikiminizi yapmanız gerekir. Fazla hırslı iseniz avda genelde geri teper en azından kendim için geçerli bir kural. Biraz işin keyfini çıkartın illaki o hedef balığınızı 😀 yakalıyacaksınız. Şimdiden rast gele

Back