Hamdi bey müşteri olarak dükkanınıza gelsem, olta takımı almış olduğumu ifade etsem, avlanacağım bölgeyi tarif etsem, balık türlerini tanımadığımı söylesem, amacımın ne denk gelirse yakalamak olduğunu ve bu işin en başında olduğumu vurgulasam (ben bunu antalya'da aynen burada yazdığım gibi yaptım. gittim mağazaya. elimdeki malzemeyi, nerede yaşadığımı anlattım ve hiçbir şey bilmediğimi ifade ettim)
-bak kardeşim şu yemle şunları yakalayabilirsin. sabahları çay ağzında verim alırsın. bak bununla da geceleri şurada şunu çekersin. tekneyle avlanmayacaksan bunlar sana gitmez.
diye beni bu olayla tanıştırırsınız diye düşünüyorum. hiçbir şey bilmeyen, youtube videolarını izleyip gaza gelmiş, gerçeklerle karşılaşınca gazı hızla sönen birine ne olur hedef balık diye ısrar etmeyin. bir bölgede, hatta daha nokta atışıyla tarif edeyim Antalya Çıralı - Finike arasındaki bölgede popülasyonu yoğun türler vardır mutlaka.
"Al kardeşim şu sahteyi, bunu da al. Sığda şunu kullan. Derinde bu iş yapar. Bu işi öğrenene kadar at çek. Şansın yaver giderse şunları çekersin" bunu duymayı bekliyorum.
Forumda da, mağazada da, yeni başlayanlara yönelik hazırlanan videolarda da, blog yazılarında da beklentim bu açıkçası. Öğrenmek istediğim konuları temellendirip, belli bir hiyerarşiye göre tarif eden hiç, ama hiç bir kaynak yok. (sahte yemlerden bahsediyorum)
Yok diye vaz mı geçeceğim. Elbette hayır. Hatta hem sizler görün (belki derdim daha iyi anlaşılır), hem de yeni başlayanlar faydalansın diye, hiçbir şey bilmediğim halde oturup lrf ve spinde kullanılan suni yemleri kendim yazacağım.