Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni makine için tavsiye

İsottevfik

Daimi Üye
Adı
İsot Tevfik SARI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
hocam slm. bu bakım işi her avdan sonramı yoksa senede 1-2 kere mi yapılmalı?
Buna bakım demeyelim, temizlik diyelim.

Av esnasında yem toplamak,takmak vs. şeylerle uğraşmak gerek. Eeee, ellerimize bulaşan yem kalıntılarıyla makinayla kamışla temas ediyoruz.. 3-5 gün sonra o takımı öyle bırakarak kullandığımızda, kendimiz açısından pek de hijyen olmayacak, üreyen bakterilerle sürekli temasımız olacak, sonra o ellerle yiyecek, içecek şeyleri tüketeceğiz; bu 1. :)

Tuzlu suyun etkisini, eve gittğimizde yüzümüzde, alnımızda bile hissederiz. Direkt teması olan makina, misina ve diğer müştemilata olan etkisinin daha fazla olacağı kesindir. Dolayısıyla tatlı suyla ve ıslak bir bezle temizlemek, oynak dediğim, misina klavuz aksamı, kol aksamı, makara aksamının yanı sıra misinanın, iğnenin yıkanarak tuzdan arındırılması, elimizdeki takımın daha uzun süre sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Bu da 2. :) Ha, makinanın oynak dediğim kısımların temizliğinden sonra, ilgili yerlere 1-2 damla ince makina yağı damlatılması gerekliliğinide gözardı etmemek gerek.

anton

Aktif Üye
Adı
Adnan Yıldırım
Buna bakım demeyelim, temizlik diyelim.

Av esnasında yem toplamak,takmak vs. şeylerle uğraşmak gerek. Eeee, ellerimize bulaşan yem kalıntılarıyla makinayla kamışla temas ediyoruz.. 3-5 gün sonra o takımı öyle bırakarak kullandığımızda, kendimiz açısından pek de hijyen olmayacak, üreyen bakterilerle sürekli temasımız olacak, sonra o ellerle yiyecek, içecek şeyleri tüketeceğiz; bu 1. :)

Tuzlu suyun etkisini, eve gittğimizde yüzümüzde, alnımızda bile hissederiz. Direkt teması olan makina, misina ve diğer müştemilata olan etkisinin daha fazla olacağı kesindir. Dolayısıyla tatlı suyla ve ıslak bir bezle temizlemek, oynak dediğim, misina klavuz aksamı, kol aksamı, makara aksamının yanı sıra misinanın, iğnenin yıkanarak tuzdan arındırılması, elimizdeki takımın daha uzun süre sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Bu da 2. :) Ha, makinanın oynak dediğim kısımların temizliğinden sonra, ilgili yerlere 1-2 damla ince makina yağı damlatılması gerekliliğinide gözardı etmemek gerek.
Cevap için teşekkür ederim Tevfik abi. Ben balıktan dönünce kullanılan kamış ve olta makinalarını üstten duş aldırıyorum. Sonrasında m.fiber bezle kurulayıp kuruması için bekletiyorum. Yağ işini ise ayda 1 kere yapıyorum. Bantam oil bu hafta içi alacağım. Aldıktan sonra da 1 damla m isina kılavuzuna ve diğer hareketli yerlere damlatacağım. Shimano makinelerime. Diğerlerinde ince makine yağını her av sonrası damlatmaya dikkat ediyorum. Bantam yağ için sende 1-2 kere kullanılması önerilmiş. Sebebini anlayamamıştım. Bu yüzden ne kadar sıklıkla kullanılmalı sorsunu sormuştum. Tekrar dan cevap için teşekkürler.

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
O pdf dökümantta bir şey var bakım portundan içine bantam sıvı yağı döküldüğüne dair. Heh o nu sakın ama sakın yapmayın.