Yeni Makine Seçimi Konusunda Yardıma Ihtiyacım Var.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Simonare
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Siz yanlış anlamışsınız sanırım. Shimano Aero CI4+ ile verimli avım hiç olmadı. Bu makineyi şuan kullanıyorum zaten.

140Lık sahtelerimi Shimano Seido ile kullanıyordum.

Yani benim avlak bölgeme uygun makineye ihtiyacım var. Shimano Aero CI4+'ı anladığım kadarı ile kullanım alanım çok sınırlı.

Stradic CI4 un birçok modeli var hangisini tavsiye ediyorsunuz?

Kamış için kontrol ediyorum.

Genelde Baracuda alıyordum fakat 140 Boyunda sahtelerle. 170 için biraz ağır kaldığını düşünmüştüm. Belki yanılıyorumdur.

STCI44000FB (77cm)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Siz yanlış anlamışsınız sanırım. Shimano Aero CI4+ ile verimli avım hiç olmadı. Bu makineyi şuan kullanıyorum zaten.

140Lık sahtelerimi Shimano Seido ile kullanıyordum.

Yani benim avlak bölgeme uygun makineye ihtiyacım var. Shimano Aero CI4+'ı anladığım kadarı ile kullanım alanım çok sınırlı.

Avın verimli olmasını makineye nasıl bağlıyorsunuz anlamadım. Balık vurdu da makine mi çekemedi kitlendi? Aksiyon desen onu da kamışla yapıyorsun.

Avın verimli olmasını makineye nasıl bağlıyorsunuz anlamadım. Balık vurdu da makine mi çekemedi kitlendi? Aksiyon desen onu da kamışla yapıyorsun.

Muhtemelen sarım hızından kaynaklıdır.
Shimano aero da turda 110 cm küsür dü galiba sarım mevcut.
dolayısı ile aksiyonda ve balığın takibinde muhtemelen sıkıntı oluyordur.

Palamutta ne güzel olurdu 😀

Muhtemelen sarım hızından kaynaklıdır.
Shimano aero da turda 110 cm küsür dü galiba sarım mevcut.
dolayısı ile aksiyonda ve balığın takibinde muhtemelen sıkıntı oluyordur.

Palamutta ne güzel olurdu 😀

110cm ise gayet hızlı sarıyor demek ki; kolu yavaş çevirirsin olur biter sıkıntı bu olmasa gerek. Koskoca shimano markasının böyle bir makineyi limitleyeceğini sanmıyorum. Spin stili her türlü avda kullanılır bence.

Shimano bu makineyi talep üzerine uzak atış için üretmiş. Anladığım kadarıyla rağbet görmeyince de üretimine devam etmemiş. Yurtdışında forumları okudum biraz makineyi SURF için kullananlar var 🙂 spin için çok hızlı kalıyor. Avcının aksiyon kabiliyetini büyük ölçüde etkiliyor.

Şuanda ağırlıklı olarak alttaki 3 makineyi düşünüyorum

(link)
(link)
(link)

110cm ise gayet hızlı sarıyor demek ki; kolu yavaş çevirirsin olur biter sıkıntı bu olmasa gerek. Koskoca shimano markasının böyle bir makineyi limitleyeceğini sanmıyorum. Spin stili her türlü avda kullanılır bence.

Aksiyon verirken ne kadar yavaş çevirebilirsiniz ki? neticede kolunuzla kamışın bir senkronu olmalı. Yani bakın makineyi kullanmak inanılmaz zevkli. tek atışta makine üzerindeki misanının 3de2 sini atabiliyorum. kalan 60Gr lık Jig atsam muhtemelen %80ini atabilirim. Fakat gel gelelim sarım çok hızlı. Bu makine yemli atış ve bekletme için öneriliyor

Shimano bu makineyi talep üzerine uzak atış için üretmiş. Anladığım kadarıyla rağbet görmeyince de üretimine devam etmemiş. Yurtdışında forumları okudum biraz makineyi SURF için kullananlar var 🙂 spin için çok hızlı kalıyor. Avcının aksiyon kabiliyetini büyük ölçüde etkiliyor.

Şuanda ağırlıklı olarak alttaki 3 makineyi düşünüyorum

(link)
(link)
(link)

88 cm sarımlı 3000 hgfb kullanıyorum şahsen
ve yukarıda yazmış olduğunuz 3000 lik makineye göre 40 gram daha hafif 😉
Tercihim 88 den yana oldu
Fb 73 cm sarımı vardı

(link)

Back