O zaman (link)nizde de; 140 Boyunda sahteleri deneyerek, belki yeniden eski av performansınıza kavuşabilirsiniz...evet kullanmamıştım.
Son düzenleme:
O zaman (link)nizde de; 140 Boyunda sahteleri deneyerek, belki yeniden eski av performansınıza kavuşabilirsiniz...evet kullanmamıştım.
Stradic CI4 un birçok modeli var hangisini tavsiye ediyorsunuz?
Kamış için kontrol ediyorum.
Genelde Baracuda alıyordum fakat 140 Boyunda sahtelerle. 170 için biraz ağır kaldığını düşünmüştüm. Belki yanılıyorumdur.
👍STCI44000FB (77cm)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Siz yanlış anlamışsınız sanırım. Shimano Aero CI4+ ile verimli avım hiç olmadı. Bu makineyi şuan kullanıyorum zaten.
140Lık sahtelerimi Shimano Seido ile kullanıyordum.
Yani benim avlak bölgeme uygun makineye ihtiyacım var. Shimano Aero CI4+'ı anladığım kadarı ile kullanım alanım çok sınırlı.
Avın verimli olmasını makineye nasıl bağlıyorsunuz anlamadım. Balık vurdu da makine mi çekemedi kitlendi? Aksiyon desen onu da kamışla yapıyorsun.
Muhtemelen sarım hızından kaynaklıdır.
Shimano aero da turda 110 cm küsür dü galiba sarım mevcut.
dolayısı ile aksiyonda ve balığın takibinde muhtemelen sıkıntı oluyordur.
Palamutta ne güzel olurdu 😀
110cm ise gayet hızlı sarıyor demek ki; kolu yavaş çevirirsin olur biter sıkıntı bu olmasa gerek. Koskoca shimano markasının böyle bir makineyi limitleyeceğini sanmıyorum. Spin stili her türlü avda kullanılır bence.
Shimano bu makineyi talep üzerine uzak atış için üretmiş. Anladığım kadarıyla rağbet görmeyince de üretimine devam etmemiş. Yurtdışında forumları okudum biraz makineyi SURF için kullananlar var 🙂 spin için çok hızlı kalıyor. Avcının aksiyon kabiliyetini büyük ölçüde etkiliyor.
Şuanda ağırlıklı olarak alttaki 3 makineyi düşünüyorum
(link)
(link)
(link)