Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni spin olta takımı

coge

Yeni Üye
ya arkadaşlar herkes bır kamış markası yazıyo fıkır verıyo eyvallahta bendekı 4,30 albastar çelik sargı kamısın ve okumanın kalıtelı bır motoru var ve her yerde atarım ve tutarım var bu makınanın bır eksıklıgı varmı var ıse nedenı de yazarsanız sevınırımmm ıyı avlar herkesee

sabora

Daimi Üye
Adı
Sabahattin BORA
ya arkadaşlar herkes bır kamış markası yazıyo fıkır verıyo eyvallahta bendekı 4,30 albastar çelik sargı kamısın ve okumanın kalıtelı bır motoru var ve her yerde atarım ve tutarım var bu makınanın bır eksıklıgı varmı var ıse nedenı de yazarsanız sevınırımmm ıyı avlar herkesee

Neden eksiği olsun. Avcı ise yeterlidir tabiiki. Kullanılan makine kamış avlanacak balığa, avlağa ve kullanıcıya göre değişebilir. Ayrıca kaliteli malzeme avdan alınan zevki arttırır. Bu başlık altında yazılan malzemeler ise spin avcılığı ile ilgili olup, sizin malzemlerinizle yapılan avcılığın tamamen dışında bir disiplindir. Biraz araştırırsanız sitede göreceksiniz.

Guru

Üye
Buradaki asıl sorun makaralarda hafızalı misina kullanmak.
Benim levrek için kullandığım makaralar da 2500 ve 3000.
Sarımı düzgün yaparsanız ve doğru misina kullanırsanız ortada sorun kalmaz.
makarada 0,19mm örgü misina sarılı.. makinadaki değerlerden farklı misina kullanıyorum. üst üste binmeler ve sık sık dolaşma yapması bu yüzden sanırım.
benim "makara küçüldükçe dolaşma olasılığı artar" demem teorik bir ifadeydi. aynı çaptaki esnek tel, farklı çaplardaki bobine sarılınca gerilim farkı oluyor. misinalarda da bu gerilim farklılıklarına bağlı olarak dolaşma riskinin paralel arttığını düşünüyordum..
yanlış bilgilendirme için özür dilerim..

shiptor

Yeni Üye
Tüm yorumlarınız için teşekkür ederim.
Shimano 4000fc nin siparişini vermiş bulunuyorum. umarım hayırlısı olur.
Mühim olan diğer mesele ise tabi ki kamış!
Avlak bölgelerim liman mendirek civarı ve kayalık bulunan bölgeler.
İşin acemisi olduğumdan nasıl bir kamış kullanmam gerekir?
Bu doğrultuda önerebileceğiniz kamışlar neler olabilir?
sizi sıktığımın farkındayım lakin önerileriniz benim için çok önemli.

shiptor

Yeni Üye
max. değecekse şayet 150civarı :)
exage4000in ağırlığı 360gr. bu ağırlığı dengeleyecek bir olta bulmak niyetim.
Diğer bir hususda makarayı taktıktan sonra arda kalan kısmın koltuk altına gelecek kadar uzun olması daha verimli olabilir mi?

bahadir37

Aktif Üye
Adı
Bahadır Aydın
bende de shimano exage 4000 ve okuma v system 2,70 m 10-40 gr atarlı spin kamışla kullanıyorum oldukça dengeli bir takım oldu bazuka kılıfı da olması kamışı taşımada oldukça kolaylık sağlıyor.