Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni spin olta takımı

shiptor

Yeni Üye
Herkese hayırlı akşamlar.
bu bugün oldukça canımı sıkan mühim bir konuya değinmek istiyor ve bu doğrultuda yardımlarınızı bekliyorum.
bildiğiniz üzere makara tercihimi shimano exage den yana kullandım.
bir kaç kişi bu makinenin sarma telinin birleştiği kısmın plastik olmasından dolayı bir kaç yıl sonra yalama yaptığını ve gerginliğini kaybettiğini,bu doğrultuda site adı veremeyeceğim ama konuyla ilgili yorumları da okuduğunu söyledi.
1.si bu durumun gerçeklik payı nedir, özellikle bu makineyi kullanan arkadaşların fikirlerini merak ediyorum.
2.si ise hal böyle iken nasıl bir makine tercih edilmeli.

emin olun ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. olta takımı hazırlamak elzem olmaya başladı ve bu kadar kararsız kaldığım anların sayısı çok azdır :(
bakalım sonucunda nasıl bir olta takımı hazırlayacağız.

Ekli dosyalar

shiptor

Yeni Üye
iyi günler herkese.
üstadların yorumlarını beklemedeyim.

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Çalışan her şey zamanla deformasyona uğrar ve arıza çıkarır. En kaliteli makineler bir zamana yeni düşecektir. Lakin burada başka bir nokta var... Kullanım sıklığı.
Şimdi siz o makineyi senede 20 -30 defa kullanırsanız arıza çıkaracağı süre uzayacak, senede 100 kere avlanan bir arkadaşın yaşacağı sıkıntı ise daha kısa bir zaman diliminde olacaktır.

B@ND!T

Aktif Üye
Uluç'un dediğine kesinlikle katılıyorum. Kullanım süresine göre makinalarında ömrü doğru orantılı olacaktır. Siz gönlünüzden ne geçiyorsa, hangi makinayı beğeniyorsanız ve bütçeniz buna elveriyorsa gidin gözünüz kapalı alın derim. Bende çok araştırdım. Sonunda forumda bile çok fazla rastlamadığım Okuma Avenger AV40b makina aldım. Bütçem buna yetti çünkü. Ama kötü makinamı "hayır" kesinlikle harika bir makina. Okuma V-System 20-60gr 3mt kamış ile kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim. Bence çok kafanıza takmayın herkesin doğrusu kendi bildiğidir. Bazı şeylerde tecrübeyle sabittir bunu sabitlemek içinde yaşayıp tecrübe etmek gerekli.
Rast gelsin...

Levreka

Aktif Üye
Adı
Hakan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kullanım sıklığının yanında, kullanım şekli de önemli bence. Eskiden balık yakaladığımda, balığı iğneden çıkarttıktan sonra oltayı bi kenara atıverip balığı incelerdik :D Tabi çamurun kumun içine yatıp kalkan makinelerin ömrünün ne kadar olacağını siz hesap edin.
5-6 yıl öncesinde aldığım ve temiz kullandığım makinalar hala sağlam. Hele en son Şimano kamış + Exage aldım ki, onu pamuklara sarıp saklıyorum :D

Sonuç olarak, diyeceğim şu ki, gereksiz evham yapmayın. Exage uzun yıllar sizi götürür...

shiptor

Yeni Üye
şimdi balık zamanı :)
shimano exage 4000fc ne yazık ki başka bahara kaldı, bulamadım maalesef.

beklemek yerine;
okuma trio40s makine ile
Okuma V-System 270 cm 10-40gr Spin Olta Kamışı aldım.

umarım pişman olmayız.
yorumlarınızla katkıda bulunduğunuz için çok teşekkür ederim.
şimdi balık resimleriyle boy gösterme zamanı.
bismillah oltalar foraaa
haydi rast gele.