Yerliyurt 460B için Motor Seçimi

Allochthonous

Aktif Üye
Tepki
74
Ödül
38
Balık ve ufak çaplı geziler için tekne almayı düşünüyoruz. Gideceğimiz rotalar aşağı yukarı tek yön 10-15deniz mili uzaklıkta .
Tekneye %99 karar verdik ve yerliyurt 460B almaya karar verdik. Fakat motor konusunda karar veremedik.Aklımda uzunşaft&manuel Suzuki ve mercury markalarının 20-30hp arası olan modelleri geçiyor , yamaha ve hondanın fiyatları pahalı olduğu için pek bakmadım açıkçası.
Aranızda 460B kullananlar varsa hangi marka ve kaç hp motorla kullanıyor acaba ?
Kullanma amacımızı göz önüne alaraktan motor tavsiyesinde bulunabilirseniz sevinirm.

Öncelikle seçim harika olmuş. Benim de en sevdiğim modeldir. yerliyurt marin sahipleri iyi dostmudur. İsmimi verirseniz yardımcı olurlar.

Fuarda çok inceledim önerilen motor 30 hp çünkü ağırlığını taşıması için düşük beygir seçmemelisin.

Küçük alır isen motor taşımak için zorlanacaktır ve çok yakacaktır.

Marka seçimine bir şey diyemem çünkü tamamen bütçe ile orantılı. Ha yamaha almayı düşünürsen onun içinde yardımcı olmaya çalışırım.

25 ve 30 hp idealdir suzukiye mutlaka bakın derim geçen yaz bende 25 hp 2 zamanlı 2008 mercury var suzukinin yeni çıkan 25 hpsi ile kalkış testi yaptık inanın müthiş bir motor mutlaka bakmanızı öneririm birde evinrude'a bakın

Bende sizin tekneye yakin bir tekne var..benim motor Suzuki 20hp..tekneye uyumu güzel ama simdi aliyor olsam 30hp alirdim..biraz küçük hissi veriyor insana.

30 hp ilaç gibi gelir o tekneye.tadından yenmez..suzuki motorları da öneririm bütçenizede uygunlar...suzuki ve honda için tanıdığımız abilerimizw var yonlendirebiliriz..bende yerliyurt 4.50 B ile 20 hp honda kullanıyorum

Hayirlo olsun bende yerliyurt 460 b direksiyonlu almayi dusunuyorum . Motor olarak mercury oneriyorlar ama biraz pahali gibi . Parsun motorlar nasildir işimi gorurmu . Kaclik motor almaliyim .yardimci olurmusunuz

bence parsuna hiç bulaşmayın. Ben suzuki ve mercury arasında kalmıştım, servis ağı ve yedek parça nedeniyle mercury e karar kıldık.

Back