Yerliyurt 460B için Motor Seçimi

Birde 460 balikci modelinde uretici firmanin livar konusunda dizayn hatasi var livar su almiyor uzun olta icin canli zargana yasatamazsiniz ben bu problemi cozmek icin aliexpressten cakmaklik cikisiyla calisan hava motoru aldim bu sezon deniyecem kismetse bakalim ise yariyacakmi....

Bende Yerliyurt 460D modeli var. Direksiyon önde yaptırıldı. Çift kat extra polyester atıldı. 50 hp Honda takıldı. 35mil yapıyor.

Kendim direksiyonlu kullansamda balıkçılık icin direksiyonlu tekneye karşıyım. Bana gore Balıkci teknesi direksiyonlu olmaz. Yeri daraltır kullanımı zorlaştırır. Uzun olta için kullanissizdir.
En Güzeli koldan kontrol.

Hayırlı olsun, resimlerini de eklerseniz sevinirim.
Yerliyurt 460b kac tl acaba, suda gordum gecen hafta guzel kayik.
Düşünüyorum bende.
Motor olarak tohatsuyu da seceneklere alin derim.
Tepe tepe kullaniyorum resmen tik yok maşallahı var, bu sene ödüllendirdim cihazi bakimini yaptirdim 😀 telef oldu zavalli bir calisiyor sabahtan aksama kadar susturmuyorum. Çok memnunum motordan, tekneyi biraz büyültmek istiyorum kışın dalgada zor oluyor.
Bu da benim ki.

18228 dosyayı görüntüle

tohatsu'nun bende geçen sene 2010 25 hp iki zamanlısı vardı vallahi canavar gibiydi furkan'nın dediği gibi tık yok,
uzun oltada zor olduğunu biliyordum bu sene tekne ile sattım ve 2014 model tekne ve 9.8 hp dört zamanlısını aldım o kadar motor alıp kullanmışımdır tohatsu ve yamaha'yı şahsım olarak tek geçerim ( safter'in yetkilisi ile bir konuşmam oldu bir müşterisi tohatsu motorun adını telaffuz edememiş arıza yapmayan bir makina varmış ondan istiyorum diyerek müşteriye 3-4 çeşit makina gösterilmiş ve tohatsu'yu göstermiş )

Merhabalar,

Bu konu üzerinde durulmuştur fakat sizlerin tecrubesi yol gösterici olacagını düşünmekteyim.
Yerliyurt 460 ve Honda 20 hp takım almak istiyorum. Fakat 20 HP nin Yerliyurt 460 için yetersiz geleceği söylenmektedir. 30 hp bütçe yetersiz. Bu nedenle yerliyurt 450 yöneldim. Fakat gönül 460 diyor. Kişiden kişiye değişir fakat , çok hızlı gitmek diye bir isteğim yok fakat gitmek istediğim yerede tın tın gitmek istemem. Bahsedilen bu yetersiz kalma durumu pişman edicek seviyemidir. Bu konuda tecrübeli kardes ve abilerimin görüşü tecrübüleri nelerdir. Şimdiden çok tesekkur ederim.

Merhabalar,

Bu konu üzerinde durulmuştur fakat sizlerin tecrubesi yol gösterici olacagını düşünmekteyim.
Yerliyurt 460 ve Honda 20 hp takım almak istiyorum. Fakat 20 HP nin Yerliyurt 460 için yetersiz geleceği söylenmektedir. 30 hp bütçe yetersiz. Bu nedenle yerliyurt 450 yöneldim. Fakat gönül 460 diyor. Kişiden kişiye değişir fakat , çok hızlı gitmek diye bir isteğim yok fakat gitmek istediğim yerede tın tın gitmek istemem. Bahsedilen bu yetersiz kalma durumu pişman edicek seviyemidir. Bu konuda tecrübeli kardes ve abilerimin görüşü tecrübüleri nelerdir. Şimdiden çok tesekkur ederim.

Merhaba Serdar Bey;

Bende 4.60 Yerliyurt ve 20 HP 4 zamanlı Mercury kullanıyorum.
İki kişiye kadar 20 Hp ile sorun yaşamazsınız, ancak daha kalabalık olduğunda tekne aheste gidiyor.
Şimdiki aklım olsaydı en az 30 - 40 Hp almak isterdim.

Ancak motor gücüne bakarak, 4.60 yerine 4.50 tekne almanız bana kalırsa hata olur.

İyi forumlar dilerim.

Merhaba,

Çok tesekkur ederim bilgilendirme için.
3 kişi nadir olarak balığa çıkıyoruz. 4.60 Yerliyurt ve 20 HP Honda olarak siparişimi vereceğim inşallah.
Tekrar tesekkur ederim.

Merhaba,

Çok tesekkur ederim bilgilendirme için.
3 kişi nadir olarak balığa çıkıyoruz. 4.60 Yerliyurt ve 20 HP Honda olarak siparişimi vereceğim inşallah.
Tekrar tesekkur ederim.
Şimdiden hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız günlerde kullanmanızı dilerim.

Back