Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yılan balığı nasıl yakalanır

by_kacmaz

Üye
Adı
Bilal
değerli arkadaşlarım ben tatlı suda kıyıdan yılan balığını nasıl yakalayacağım hakkında ustalarından biraz bilgi edinmek istiyorum henüz amatörüm bulunduğum yerde kıyıdan tırıvırı denen ag tipi birşeyle tuttuklarını gördüm ama bu benim avcılık anlayışıma biraz ters geliyor misinada balığı hissetmedikçe avlanmanın anlamı yok... benim tecrübeli arkadaşlara sorum yılan balığını ne tür yemlerle tutabilirim.. at çek yapsam ne tür sahte kullanmalıyım... değerli tecrübelerinizi bekliyorum arkadaşlar şu garibin elinden tutacak bir üstad yok mu...:confused:

forkill96

Daimi Üye
Adı
Burak özdayı
Merhaba yılan balığının nasıl tutulduğunu bilemiyorum fakat Tırıvırı dediğiniz olay tamamen yasak olup doğaya özellikle balıklara zararı çoktur kayaya takılıp kopar ise senelerce suda kalıp ölüm kafesi gibi balıkların içinde sıkışıp yavaş ve acı bir şekilde ölümü gerçekleşir lütfen gördüğünüz kişileri şikayet ediniz

by_kacmaz

Üye
Adı
Bilal
Merhaba yılan balığının nasıl tutulduğunu bilemiyorum fakat Tırıvırı dediğiniz olay tamamen yasak olup doğaya özellikle balıklara zararı çoktur kayaya takılıp kopar ise senelerce suda kalıp ölüm kafesi gibi balıkların içinde sıkışıp yavaş ve acı bir şekilde ölümü gerçekleşir lütfen gördüğünüz kişileri şikayet ediniz
bu tırıvırı dedikleri şeye adanada hayalet denirdi ve ciddi para cezaları vardı ben mümkün oldugunca karşı cıkıyorum inşallah bu işin önüne geçebiliriz...

ismail2776

Yeni Üye
Adı
ismail yılmaz
değerli arkadaşlarım ben tatlı suda kıyıdan yılan balığını nasıl yakalayacağım hakkında ustalarından biraz bilgi edinmek istiyorum henüz amatörüm bulunduğum yerde kıyıdan tırıvırı denen ag tipi birşeyle tuttuklarını gördüm ama bu benim avcılık anlayışıma biraz ters geliyor misinada balığı hissetmedikçe avlanmanın anlamı yok... benim tecrübeli arkadaşlara sorum yılan balığını ne tür yemlerle tutabilirim.. at çek yapsam ne tür sahte kullanmalıyım... değerli tecrübelerinizi bekliyorum arkadaşlar şu garibin elinden tutacak bir üstad yok mu...:confused:
ben üstad değilim ama at çek yapabileceğini zannetmiyorum. çünkü dip balığı olduğu için dip oltası kullanman gerekir diye düşünüyorum.

Turuncu

Aktif Üye
Adı
Tamer
ben üstad değilim ama at çek yapabileceğini zannetmiyorum. çünkü dip balığı olduğu için dip oltası kullanman gerekir diye düşünüyorum.
Arkadas Adana'dan yaziyor galiba oradaki baraj golunde su yilanlari dip degilde ilginc su ustu hizli yuzusler yapar olta ile yakalamak imkansiz ag atmasi gerekiyor sazlik yerlerde. Belki 5-8 gr samandira ile tek igne takarak sansi olabilir. Beyaz evlerin onundeki bisiklet yolundan sazliklara dogru deneme yapilabilir.

taner3568

Yeni Üye
Adı
taner öztürk
normal gezer kurşunlu tek oltalı bir takımla yakalayabilirsin..yem olarakta yakaladığın balıkları keserek kullanabilirsin...oltanıyemleyip attıktan sonra bir işaret koy misinaya..mesela bir çomak dik...sonra gözün çomakta olsun..yılan balığı varsa kesin yakalanır...
bir takım ilede gitme 4-5 ane dzele ...ansın artar...

memati

Aktif Üye
yılan balıgı ben askerdeyken mugla dalamanda askerlık yaptım askerıyenın ıcersınden dere gecıyodu durgun yerlerde yılan balıkları vardı samandıralı 2 ıgnelı beden yapıp solcan takıp atıyodum ve cok yılan balıgı almısımdır derısını yuzup sosıs seklınde kızgın yagda kızartıcaksın....